LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα / ΑργολίδαΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2020 12:25

Ναύπλιο: μαζική εξόντωση αδέσποτων ζώων (Σκληρές εικόνες)

Πολλοί σκύλοι βρέθηκαν νεκροί, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται. Καταγγελία για μεταφορά των άψυχων ζώων με σκαπτικό μηχάνημα.

Ναύπλιο - φόλες - σκυλιά

Θλίψη και οργή για τους φιλόζωους και κάθε λογικό άνθρωπο στο Ναύπλιο καθώς τουλάχιστον 8 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά στην πόλη. Οι φωτογραφίες που παραθέτει ο Στέλιος Κυριακού σοκάρουν, ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι», υπάρχουν δεκάδες ακόμα που αγνοούνται.

Ο Στέλιος Κυριακού κάνει λόγο για αγέλες 20 και 30 ζώων στην πόλη, ενώ παράλληλα μιλά για «μακελειό» την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στον Άγιο Αναστάσιο, καταγγέλλοντας τον Δήμο Ναυπλιέων για την στάση του: «Στείλατε έναν φορτωτή που ο οδηγός του ούτε καν καταδέχτηκε να κατέβει και να βοηθήσει», σημειώνει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Μεταφέρατε τα άψυχα κορμάκια των ζώων σαν σκουπίδια. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα το σκαπτικό μηχάνημα στο κέντρο της πόλης γεμάτο με νεκρά σκυλιά».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μαζική εξόντωση αδέσποτων με φόλες στο Ναύπλιο, που θα επιδιώξει την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία δημοτικού καταφυγίου σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, με την ελπίδα ότι έτσι θα λυθεί μέρος του προβλήματος.

Ναύπλιο - φόλες - σκυλιά

Η ανάρτηση του Στέλιου Κυριακού

Αναφορικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν και συνεχίζουν να εκτυλίσσονται ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Αδέσποτοι» Στέλιος Κυριακού σημειώνει: 

«Ντροπή και μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κάποιος που έχει φιλότιμο για τις εικόνες που αντικρίσαμε σήμερα στην πόλη μας. Παντού μυρωδιά θανάτου... Οχτώ τουλάχιστον νεκρά σκυλιά και δεκάδες αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα. Μόνοι μας και πάλι παλεύαμε. Οι σούπερ ζωόφιλοι του δήμου άφαντοι. Η πενταμελής επιτροπή του δήμου, άφαντοι και αυτοί. Τραγική ειρωνεία ότι το μακελειό συνέβη λίγες ώρες μετά τα πανηγυρικά posts του δήμου για την δράση του. Αλήθεια μπορεί να μας πει κάποιος πως είναι δυνατόν με τέτοια δράση από πλευράς του δήμου να υπάρχουν ακόμη αγέλες των είκοσι και των τριάντα ζώων στο κέντρο της πόλης; Μήπως να επανεξετάσετε τα νούμερα που δημοσιεύσατε; Αφού είστε τόσο ευαισθητοποιημένοι, πού ήσασταν στο μακελειό που έλαβε χώρα στις αποθήκες του δήμου (Κανελόπουλος) που σπαρτάραγαν τα ζώα στα χέρια μας; Πού ήσασταν στο μακελειό που έλαβε χώρα σήμερα στον Άγιο Αναστάσιο που σπαρτάραγαν τα ζώα και πάλι στα χέρια μας; Στείλατε έναν φορτωτή που ο οδηγός του ούτε καν καταδέχτηκε να κατέβει και να βοηθήσει. Μεταφέρατε τα άψυχα κορμάκια των ζώων σαν σκουπίδια. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα το σκαπτικό μηχάνημα στο κέντρο της πόλης γεμάτο με νεκρά σκυλιά.

Σας παραθέτω μερικές από τις φωτογραφίες που βγάλαμε, με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενα χέρια. Κάνω έτσι μια απέλπιδα προσπάθεια να σας συγκινήσω και να σεβαστείτε επιτέλους τις τετράποδες ζωές που περιμένουν βοήθεια από εσάς. Αν δεν σας αγγίζουν τα ζώα σεβαστείτε τουλάχιστον τους δημότες, που τους έχετε χρεώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στους δρόμους και τους κάνετε και πρωτοσέλιδα κακοποίησης ζώων σε όλη την Ευρώπη». 

Ναύπλιο - φόλες - σκυλιά

Τι ανέφερε ο Δήμος Ναυπλιέων λίγες μέρες πριν

Το post του Δήμου Ναυπλιέων στο οποίο αναφέρεται ο Στέλιος Κυριακού παραπάνω, παρατίθεται ακολούθως:

«Σ’ ένα πολύ δύσκολο έτος, ο Δήμος Ναυπλιέων σε πλήρη συνεργασία με τους φιλόζωους εθελοντές και στον τομέα για τα ζώα συντροφιάς έδειξε αξιοθαύμαστη δράση με καθημερινές παρεμβάσεις. Εκτός του ότι τοποθέτησε  ηλεκτρονική σήμανση σε 238 ζώα, προχώρησε και στα ακόλουθα:

  • έγιναν θεραπείες σε 90,
  • εξετάσεις σε 111,
  • εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις σε 240,
  • νοσηλείες σε 40,
  • στειρώσεις αρσενικών και θηλυκών σκύλων σε πάνω από 120,
  • περιθάλψαμε 50 γάτες και
  • φτάσαμε στις 120 υιοθεσίες,
  • φιλοξενήθηκαν στις δομές που ο Δήμος έχει εξασφαλίσει 70 σκύλοι,
  • μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εντός και εκτός του δήμου μας, μέσα στην καραντίνα οι περισσότερες από τις υιοθεσίες και τέλος,
  • Εξασφαλίσαμε την περίοδο του lockdown 1.5 τόνο κιλά ξηρά τροφή αποκλειστικά για τα ζώα που ήταν στους δρόμους και το έτος ακόμη δεν έχει τελειώσει. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Λέντζος με τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου παραδίδουν εξαιρετική υπηρεσία σε ένα τεράστιο θέμα που είναι τα αδέσποτα ζώα. Σήμερα λοιπόν που τα ζώα μας έχουν την τιμητική τους δεσμευόμαστε για ακόμα  περισσότερο έργο! 

Η αδιαμφισβήτητη (τα δεδομένα από το site του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα) και συνεχής φροντίδα του Δήμου μας σε συνδυασμό με την συνεργασία των εθελοντών της Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου είναι η εγγύηση για ακόμη περισσότερες δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αγαπημένων μας ζώων συντροφιάς».

Ναύπλιο - φόλες - σκυλιά

Ναύπλιο - φόλες - σκυλιά

Πηγή:  anagnostis.org

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο