LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΞάνθηΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2020 17:36

“Δράκος της Ξάνθης”: ισόβια για την Ζωή Δαλακλίδου που κάηκε ζωντανή

Η απόφαση του Εφετείου και η δήλωση του αδελφού της αδικοχαμένης γυναίκας.

Ζωή Δαλακλίδου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε για ακόμη μια φορά ο αποκαλούμενος ως «Δράκος της Ξάνθης», που είχε προκαλέσει σοκ τα Χριστούγεννα του 2012 με την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου την οποία βίασε, βασάνισε και έκαψε ζωντανή στην πυλωτή της πολυκατοικίας της στην Ξάνθη.

Ένοχος κρίθηκε και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην κατ’ αναίρεση δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 ετών για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού.

Ο αδερφός της άτυχης Ζωής, Ηλίας δήλωσε στο protothema.gr: «Ήταν μια ακόμα δικαίωση για τη ψυχής της αδερφής μου που έφυγε βασανισμένη από αυτή τη ζωή. Προσπάθησε να σπάσει τα ισόβια ζητώντας συγγνώμη και δείχνοντας μετανιωμένος για την πράξη του. Σαφώς και δεν ήταν ειλικρινής η συγγνώμη του αλλά το έκανε γιατί ήλπιζε στημείωση της ποινής του. Η αδερφή μου δεν θα ξαναγυρίσει, τουλάχιστον η ψυχής της ας αναπαυθεί δικαιωμένη εκεί που είναι» λέει ο αδερφός της.

Ζωή Δαλακλίδου

Το χρονικό

Τα Χριστούγεννα του 2012 το πτώμα της Ζωής Δαλακλίδου είχε βρεθεί κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της, στη Ξάνθη. Λίγα 24ωρα πριν, είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της.

Η άτυχη κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της από διασκέδαση όταν στην είσοδο της επιτέθηκε ο δράστης. Την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο, τη βίασε και στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη που πήρε από τα σταθμευμένα στην πυλωτή της πολυκατοικίας μηχανάκια και της έβαλε φωτιά.

Ζωή Δαλακλίδου

Η άτυχη Ζωή που είχε ακόμα τις αισθήσεις της άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους και λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή. Τραγική ειρωνία ήταν ότι τη φωτιά προσπάθησαν να σβήσουν ο πατέρας της και ο αδερφός της, δίχως να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα απίστευτης αγριότητας έγκλημα, καθώς μεταξύ όσων διαπίστωσε ο ιατροδικαστής ήταν ότι η 34χρονη έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Πότε είναι υποχρεωτική η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων για όσους είναι παντρεμένοι. Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι το κάνουν προαιρετικά.

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θρίλερ σε πολυτελή βίλα στην Άδανα – Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του και αυτοκτόνησε16:58Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "συμβουλίου ειρήνης" για τη Γάζα16:44Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”16:30ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»12:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο