LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2020 14:47 | Ανανέωση: 15 Ιουλίου 2020 14:57

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο άνδρα που κατήγγειλε αστυνομική βία

Παρουσία Εισαγγελέα και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας διενεργήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση.

Βόλος - αστυνομική βία - 27χρονος

Τα αίτια του θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου από το Βόλο αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση, που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η νεκροτομή – νεκροψία πραγματοποιήθηκε από την ιατροδικαστή Ελένη Καλύβα, παρουσία Εισαγγελέα και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο θάνατος οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα, το οποίο δε φαίνεται να συνδέεται με τα τραύματα που είχε καταγγείλει ως απόρροια αστυνομικής βίας ο θανών.

Αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Τσίπρας: «Πλήρη διαφάνεια» και «δικαιοσύνη» για το θάνατο του 27χρονου

«Πλήρη διαφάνεια» και «δικαιοσύνη» για το θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου ζητά με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «όλοι οφείλουν να τα σέβονται». "Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί», συμπληρώνει.

«Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου», υπογραμμίζει ο Αλ. Τσίπρας εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Τσίπρας- ανάρτηση - Βασίλης Μάγγος - Βόλος

Σε ανακοίνωση του το ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, προσπαθούν εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν και να συγκαλύψουν ένα πραγματικό και αποδεδειγμένο γεγονός, την αστυνομική βία που υπέστη ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες σε κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Βόλου. Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξή του, βγάζουν ουσιαστικά πόρισμα πριν το επίσημο πόρισμα ισχυριζόμενοι ότι ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου δε συνδέεται με την καταγγελία για αστυνομική βία. Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου του Β. Μάγγου, μέρος της οποίας είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της οικογένειάς του όσον αφορά στη διαδικασία της ιατροδικαστικής εξέτασης."


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο