LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΣέρρεςΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2020 18:54 | Ανανέωση: 03 Ιουλίου 2020 18:57

“Κύματα” τουριστών στον Προμαχώνα

“Απαγορευτικό”, λόγω κορονοϊού,  το ταξίδι για Θάσο και Σαμοθράκη...

 Προμαχώνας - κίνηση - ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Με πλήρη στελέχωση καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου δουλεύει το προσωπικό του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το «κύμα» τουριστών που καταφθάνει στη χώρα μας από τη μοναδική χερσαία πύλη εισόδου από την οποία επιτρέπεται η διέλευση. Ενδεικτικά, χθες, Πέμπτη εκτιμάται ότι πέρασαν περισσότερα από 21.000 άτομα προερχόμενα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πλειονότητά τους Βούλγαροι και Ρουμάνοι, και 2.000 άτομα από άλλες χώρες εκτός ΕΕ.

Ωστόσο, παρά τον όγκο ταξιδιωτών που παρατηρείται στα σύνορα, η τουριστική κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει χαμηλή. Στη Χαλκιδική και την Πιερία, οι επαγγελματίες και ξενοδόχοι παρακολουθούν προβληματισμένοι τα νούμερα, ενώ σχεδόν το 40% των ξενοδοχείων στον νομό Χαλκιδικής φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να λειτουργήσουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο.

Την ίδια ώρα, η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Σερβία «φρενάρει» ένα μεγάλο μέρος της προσδοκώμενης μερίδας τουριστών, αφού παραδοσιακά οι Σέρβοι επιλέγουν ως δημοφιλέστερους προορισμούς τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Στο μεταξύ, την απογοήτευση των επαγγελματιών της Σαμοθράκης για τις πρόσφατες εξελίξεις και το κλείσιμο όλων των συνοριακών σταθμών - πλην του Προμαχώνα - εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών του νησιού, Γιάννης Γλήνιας, καθώς ειδικά το πέρασμα της Νυμφαίας αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου για τους Ρουμάνους, την πρώτη εθνικότητα τουριστών που έχει το νησί της Σαμοθράκης.

«Βλέποντας το γεγονός ότι από τις 15 Ιουνίου, που άνοιξαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη κυμάνθηκε στο 70% σε σχέση με την περσινή χρονιά, αισθανθήκαμε αισιοδοξία για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι. Ωστόσο, η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων, και δη της Νυμφαίας, αλλάζει τα δεδομένα, κυρίως για τους Βούλγαρους και Ρουμάνους που μας επέλεγαν για τις διακοπές τους» επισημαίνει ο κ. Γλήνιας.

Συγχρόνως όμως, γίνεται προσπάθεια για προσέλκυση Ελλήνων τουριστών, καθώς το νησί, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Σαμοθράκης, ενδείκνυται για διακοπές στη φύση και χωρίς συνωστισμό. Η Σαμοθράκη έχει 1.700 κλίνες και δύο κάμπινγκ.

Aπό την άλλη πλευρά, στο νησί της Θάσου, όπου άνοιξαν όλα τα ξενοδοχεία, οι επαγγελματίες άρχισαν να καταγράφουν τις πρώτες ακυρώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρη Παρασχούδη.

 «Ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα κι ελπίζουμε να μην χειροτερέψουν τα πράγματα, να βελτιωθεί η κατάσταση και να αλλάξουν τα πράγματα στον οδικό τουρισμό. Συγχρόνως, περιμένουμε ορισμένες πτήσεις από κεντρική Ευρώπη κι ένα μέρος από τον εσωτερικό τουρισμό» τονίζει ο κ. Παρασχούδης.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)Σήμερα 08:56 | Ειδήσεις

Όσα είπε η κ. Μιχαηλίδου τα αποτελέσματα των προγραμμάτων Στέγασης.

Σε ισχύ από σήμερα το πακέτο ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώΣήμερα 07:33 | Ειδήσεις

Στη δήλωσή του ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει επίσης ότι "λίγες ημέρες αργότερα, η επιστροφή ενοικίου σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε όσους πιέζονται από το υψηλό κόστος στέγασης".

Στα βιβλιοπωλεία σήμερα η Ιθάκη: Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για 10 κορυφαία πρόσωπαΣήμερα 08:13 | Ειδήσεις

 Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει στην «Ιθάκη» τη δική του αποτίμηση για τη διαδρομή του, τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, και τις απόψεις του για την Αριστερά

Νέα Πέραμος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο - Ύποπτος ο αδελφός τουΣήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Ο μικρότερος αδερφός φέρεται να σκότωσε τον 47χρονο μέσα στο σπίτι τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στο Πέραμα: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 12χρονο έξω από σχολείο09:36Δόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)09:22Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέρριψε 93 drones της Ουκρανίας τη νύχτα09:08Φονική παράσυρση στο Παγκράτι: Σε κατάσταση σοκ η κόρη της 72χρονης (βίντεο)08:54Ηράκλειο: Σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο του 2χρονου κοριτσιού08:40Στα βιβλιοπωλεία σήμερα η Ιθάκη: Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για 10 κορυφαία πρόσωπα08:26Σε ισχύ από σήμερα το πακέτο ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ08:11Συμπλοκή ανηλίκων στη Βάρκιζα: Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο07:56Νέα Πέραμος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο - Ύποπτος ο αδελφός του07:42Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Τασούλα07:28Κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ - Ουκρανίας: Ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία πρέπει να "σέβεται απόλυτα την εθνική κυριαρχία" της Ουκρανίας07:14Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις επιχειρήσεων, εταιρειών, οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας07:00ΚΑΕ Άρης: Ολοκληρώθηκε η εξόφληση οφειλών06:42Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ηράκλειο: Οπαδός επιτέθηκε σε τερματοφύλακα σε αγώνα τοπικής κατηγορίας 23:59Γενεύη: Πιθανή μια νέα επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ για περαιτέρω συζητήσεις του ειρηνευτικού σχεδίου23:48Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των οικογενειών μετά το αιματοκύλισμα23:36Δένδιας: Συνεκτικό πλέγμα μέριμνας για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειές τους με - Οι 7 άξονες στήριξης23:24ΑΕΚ: Επιστροφή του Ζίνι στην δράση και στα γκολ 23:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο