LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔράμαΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2020 10:31 | Ανανέωση: 17 Ιουνίου 2020 10:51

“Σκέπασε” τη Δράμα το χαλάζι (εικόνες)

Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τρίτης τη βόρεια Ελλάδα.

ΔΡΑΜΑ - ΖΗΜΙΕΣ - ΧΑΛΑΖΙ

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση έπληξε, χθες το βράδυ, την πόλη της Δράμας, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένα προβλήματα σε πολλές γειτονιές. Ήταν τόσος ο όγκος της χαλαζόπτωσης, που σε ορισμένους δρόμους σχηματίστηκε ένα πυκνό στρώμα που έφτασε μέχρι και τα 30-40 εκατοστά, ενώ χρειάστηκαν εκσκαπτικά μηχανήματα προκειμένου να το απομακρύνουν και να ανοίξουν οι δρόμοι.

Η έντονη χαλαζόπτωση, που διήρκεσε πάνω από μισή ώρα, καθώς και η ισχυρή βροχόπτωση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφές σε αρκετούς δρόμους της Δράμας, να πλημμυρίσουν πολλά υπόγεια και ισόγεια καταστημάτων και κατοικιών, ενώ υπήρξαν και πολλές πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑ και της τεχνικής υπηρεσίας δούλευαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την πόλη της Δράμας.

Δράμα - χαλάζι - κακοκαιρία

Ο δήμαρχος της Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» έκανε λόγο για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. «Άνοιξαν οι ουρανοί και απορούσαμε και οι ίδιοι, αν αυτό που βλέπαμε ήταν αλήθεια ή δεν ήταν χιόνι. Τόσο χαλάζι, τόσα χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμσάκος και πρόσθεσε: «Μετά τη μιάμιση τα ξημερώματα "χτύπησε" το φαινόμενο αλλά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε. Πάρα πολύ χαλάζι μαζί με πολλή βροχή. Μέσα σε μία ώρα γέμισαν όλοι οι δρόμοι και συγχρόνως και το χαλάζι, σε αυτό το διάστημα, κατέστρεψε τα πάντα».

Δράμα - χαλάζι - κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον κ. Μαμσάκο, από νωρίς το πρωί, το Υπουργείο Εσωτερικών και ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος είναι σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Δήμου Δράμας. «Πήρε τηλέφωνο ο υφυπουργός και δήλωσε ότι θα βοηθήσει και θα στηρίξει τους επιχειρηματίες και τους αγροτες που επλήγησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμσάκος, επισημαίνοντας ότι ήδη βρίσκεται σε επαφή με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων και αγροτικών συνεταιρισμών προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών.

Δράμα - χαλάζι - κακοκαιρία

Ο κ. Μαμσάκος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τον καθαρισμό φρεατίων ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους φαινόμενα, επισημαίνοντας στο πλαίσιο αυτό πως μετά μία ώρα που σταμάτησε η βροχή, οι δρόμοι καθάρισαν. «Προσπαθούμε, με τις υπηρεσίες μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προσέχουμε τα φρεάτια και να οχυρώνουμε την πόλη από πλημμυρικά φαινόμενα», υπογράμμισε.

Δράμα - χαλάζι - κακοκαιρία

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Γιάννης Καψιμάλης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σημείωσε: «Από πολύ νωρίς το πρωί, κλιμάκια του δήμου ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών. Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση της βροχής που σε ορισμένους δρόμους έχουμε αποξήλωση της ασφάλτου, όπως επίσης παρτεριών και φρεατίων ενώ υπήρξαν μικρής έκτασης ζημιές σε αυτοκίνητα, τέντες και πινακίδες καταστημάτων. Το οδικό δίκτυο σε όλο το δήμο είναι ανοιχτό και προσβάσιμο, ενώ πρωταρχικό μέλημά μας είναι να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην αποκατάσταση των ζημιών».

ΔΡΑΜΑ - ΖΗΜΙΕΣ - ΧΑΛΑΖΙ

ΔΡΑΜΑ - ΖΗΜΙΕΣ - ΧΑΛΑΖΙ

ΔΡΑΜΑ - ΖΗΜΙΕΣ - ΧΑΛΑΖΙ

ΔΡΑΜΑ - ΖΗΜΙΕΣ - ΧΑΛΑΖΙ

Εικόνες και βίντεο από το λογαριασμό του Γιάννη Καψιμάλη στο Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο