LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2020 15:02 | Ανανέωση: 01 Ιουνίου 2020 15:05

Εκρηκτικός μηχανισμός στον Δημήτρη Σταμάτη: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για τους δύο συλληφθέντες έξω από το σπίτι του πρώην Υπουργού.

Θεσσαλονίκη - εκρηκτικός μηχανισμός - Δημήτρης Σταμάτης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι δύο νεαροί που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου διαμένει ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρης Σταμάτης

Απολογούμενοι, οι δύο κατηγορούμενοι (27 και 28 ετών) αποδέχθηκαν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ αρνήθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζει το κατηγορητήριο. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι υπό τους όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ, στον καθένα.

Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για συνολικά οκτώ πράξεις και ειδικότερα, κατά περίπτωση, για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια στην απόπειρα έκρηξης, κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση (οι δύο πρώτες σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιπες πλημμεληματικές).

 Όπως και κατά την πρώτη μεταγωγή τους στα δικαστήρια, την περασμένη Πέμπτη, όταν τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, έτσι και σήμερα ισχυρά ήταν τα αστυνομικά μέτρα, ενώ συγκέντρωση πραγματοποίησαν έξω από το δικαστικό μέγαρο άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους.

Η σύλληψή τους είχε γίνει ένα 24ωρο νωρίτερα από αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αρχικά έπεσε στα χέρια τους ο 27χρονος, την ώρα που, σύμφωνα με τη δικογραφία, άφηνε στο έδαφος -από σακίδιο πλάτης που κουβαλούσε πάνω του- δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς, τους οποίους φέρεται πως επιχείρησε να ενεργοποιήσει με χρήση φλόγας. Ο 28χρονος συγκτατηγορούμενός του, που φαίνεται να παρακολουθούσε την πολυκατοικία και τον περιβάλλοντα χώρο κινούμενος με ποδήλατο, συνελήφθη αργότερα στην οδό Κασσάνδρου, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερα διαμερίσματα, στην Άνω Πόλη, όπου φαίνεται να διέμεναν τον τελευταίο καιρό. Από τα συγκεκριμένα διαμερίσματα κατασχέθηκαν τέσσερις πυροτεχνικές συσκευές, μία χειροβομβίδα- δακρυγόνο, μία σφεντόνα και τρία μεταλλικά μπουλόνια, πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, ποσότητες κάνναβης, όπως επίσης φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (usb), κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου – Κύκλος επαφών στην ΟυάσινγκτονΣήμερα 08:23 | Ειδήσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο δεκαήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ, με αφετηρία τη σημερινή του συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.


 


 


 


 

Υπόθεση Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον Δεστεμπασίδη και 33 στη Μαραγγέλη με τριετή αναστολήΣήμερα 12:03 | Ειδήσεις

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Γλυκερία στο Πρωινό ΑΝΤ1: Δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλη αυτή η ανθρωποφαγία εναντίον μουΣήμερα 11:56 | Ειδήσεις

"Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Αν είχα επιλογή, δεν θα πήγαινα", είπε μεταξύ άλλων η Γλυκερία, για τη συναυλία της στο Ισραήλ.

Ειρήνη Μουρτζούκου - Το Πρωινό: Η πρώτη της συνέντευξη από τις φυλακές (βίντεο)Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

"Χάλια είμαι. Προσπαθώ, λίγο, να προσαρμοστώ στην καθημερινότητα... Δύσκολα πολύ", δήλωσε μεταξύ άλλων η Ειρήνη Μουρτζούκου, στον Γιώργο Λιάγκα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάπας Λέων: Αν ο πλούτος είναι το μόνο που μετράει, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα13:53Λάρισα: Η Σοφία Ζαχαράκη στον αγιασμό του πρώτου ΕΠΑΛ σε σωφρονιστικό κατάστημα (εικόνες)13:40Novartis – Σαμαράς: Να αποκαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί της σκευωρίας13:26Χαλκιδική: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία13:13Κόστα: Συγχαρητήρια για όσα έκανε η Ελλάδα την τελευταία 10ετια12:59Παναθηναϊκός: Επίσημα "διαζύγιο" με τον Ρουί Βιτόρια12:46Γλυκερία στο Πρωινό ΑΝΤ1: Δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλη αυτή η ανθρωποφαγία εναντίον μου12:32Υπόθεση Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον Δεστεμπασίδη και 33 στη Μαραγγέλη με τριετή αναστολή12:18Μητσοτάκης: Στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα δεν μπορούν να συμμετέχουν χώρες που μας απειλούν με πόλεμο12:04Πέτρος Κουσουλός στο Πρωινό ΑΝΤ1: Έρχονται νέες αποκαλύψεις στην εκπομπή11:50Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Κίνα για το TikTok11:36Το Κατάρ ζητεί από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να έχει "δύο μέτρα και δύο σταθμά" και να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ11:22Novartis: Ένοχοι ο "Μάξιμος Σαράφης" και η "Αικατερίνη Κελέση"11:09Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:54Πόπη - Το Πρωινό: Είμαι σίγουρη ότι η Ειρήνη σκότωσε το παιδί μου (βίντεο)10:40Ειρήνη Μουρτζούκου - Το Πρωινό: Η πρώτη της συνέντευξη από τις φυλακές (βίντεο)10:35“Το Πρωινό” – κουμπάρος Μαζωνάκη: Ο Γιώργος στεκόταν πάντα δίπλα στην οικογένεια του10:25Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός 46χρονος τουρίστας από πνιγμό – Αγνόησε την κόκκινη σημαία10:20Γιώργος Μαζωνάκης: Πάνω 1.000.000 ευρώ ετοιμάζεται να ζητήσει με αγωγή, κατά συγγενικού του προσώπου10:11Θεσσαλονίκη: Παραβίαζαν αυτοκίνητα λουόμενων – Αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα10:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο