LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΚέρκυραΔημοσίευση: 13 Απριλίου 2020 13:49 | Ανανέωση: 13 Απριλίου 2020 13:48

Στο εδώλιο ο ο Μητροπολίτης Κερκύρας για την λειτουργία με πιστούς (βίντεο)

Ο Σεβασμιώτατος παρουσιάστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Κέρκυρα - Μηυτροπολίητς Νεκτάριος 

Κατάθεση στον Εισαγγελέα έδωσε το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος με κατηγορία την παράβαση της ΠΝΠ περί απαγόρευσης συναθροίσεων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Το αδίκημα είναι πλημμέλημα ποινικού χαρακτήρα και θα δικαστεί στις 25 Μαΐου.

Την δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, σχημάτισε αργά χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης, κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριου, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσοι παρέστησαν στη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα, Κέρκυρας, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χθες το πρωί, παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Εν τω μεταξύ, άφαντος παραμένει ο ιερέας που προσέφερε Θεία Κοινωνία σε πιστούς από την πίσω πόρτα ναού στο Κουκάκι, αψηφώντας τις οδηγίες των ειδικών αλλά και τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η αστυνομία συνεχίζει να τον αναζητεί, ωστόσο εκείνος κρύβεται προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. 

Σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φέρεται ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αριχειπισκοπή θα πραγματοποιήσει έρευνα για το κατά πόσο παραβιάστηκαν οι κανόνες που θέσπισε το κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού.

Ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει. Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς ακόμα και μέσα στο ναό προς αναζήτηση του ιερέα, ο οποίος ωστόσο παραμένει άφαντος. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο