LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔωδεκανήσαΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2020 14:35

Δολοφονία Τοπαλούδη: Νέα εμπλοκή στην δίκη, ενώ “εκπνέει” η προφυλάκιση

Ο διπλός προσδιορισμός στην εκδίκαση και τα μέτρα λόγω κορονοϊού. Ανησυχία στην οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας. Τι φέρεται να μελετά η Δικαιοσύνη.

ΕΛΕΝΗ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Εμπλοκή που καθιστά άκρως αναγκαία την επίσπευση της εκδίκασης των πολύκροτων υποθέσεων του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αλλα και του ομαδικού βιασμού μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, προκλήθηκε μετά την διαπίστωση ότι και οι δύο υποθέσεις, με κοινό κατηγορούμενο έναν 19χρονο Αλβανό, έχουν προσδιοριστεί για την 4η Μαΐου 2020 (η πρώτη μετά από διακοπή) και περαιτέρω λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου μέγιστου ορίου της προσωρινής κράτησης των συγκατηγορούμενών του!!!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» με δεδομένο ότι η εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας έχει ξεκινήσει και πρόκειται να συνεχιστεί με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα του 23χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου, η εκδίκαση της δεύτερης θα αναβληθεί.
Προϋπόθεση είναι βέβαια να μην παραταθούν τα μέτρα για τον περιορισμό και διάδοση του κορωνοϊού και τον Μάιο και πολύ περισσότερο να υπάρξει μέριμνα για να ολοκληρωθούν άμεσα και οι δύο δίκες.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον 23χρονο ημεδαπό και τον 19χρονο Αλβανό πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τον Ιούνιο καθώς τότε εκπνέει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του πρώτου και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αφεθεί ελεύθερος με όρο απαγόρευσης εξόδου.

Η δεύτερη δίκη που αφορά στον ομαδικό βιασμό με κατηγορούμενο τον ίδιο 19χρονο Αλβανό κι έναν 23χρονο αθίγγανο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο καθώς τότε εκπνέει το 18μηνο προσωρινής κράτησης του 23χρονου.
Σημειώνεται ότι τόσο ο 23χρονος ημεδαπός όσο και ο 23χρονος αθίγγανος δεν κρατούνται για άλλη αιτία και ο νόμος, παρά τις αναστολές που προβλέπονται στις προθεσμίες σε εφαρμογή των μέτρων για την διασπορά του κορωνοϊού, δεν επιτρέπει παράταση γι’ αυτούς του 18μήνου.

Ο νόμος ορίζει ότι ο μέγιστος χρόνος προφυλάκισης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες!
Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα europost.gr αναφέρει ότι η υπαρκτή πιθανότητα αποφυλάκισης του Έλληνα δολοφόνου της Τοπαλούδη έχει προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά της, αλλά και σε ανώτατους δικαστικούς κύκλους και έχει απασχολήσει έντονα και την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Η λύση, που προκρίνεται ως πιθανότερη, είναι να συνεχιστεί πάλι η δίκη, κατ’ εξαίρεσιν και παρά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα και η ακροαματική διαδικασία να γίνεται κάθε μέρα, ανεξαρτήτως ωραρίου, ώστε το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχει εκδοθεί και η απόφαση!

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, οι χρόνοι είναι ασφυκτικοί και ταυτόχρονα υπάρχει πάντοτε και το μεγάλο θέμα των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς πολλοί άνθρωποι (δικαστές, κατηγορούμενοι, οικογένεια του θύματος, δικηγόροι, αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, οικογένειες των κατηγορουμένων κλπ.) θα βρίσκονται για πολλές ώρες της ημέρας και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια δικαστική αίθουσα.
Θυμίζουμε ότι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό από κοινού, πράξη που φέρεται ότι τελέστηκε στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο, έναν 19χρονο Αλβανό κι έναν 23χρονο αθίγγανο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισανΧθες 20:26 | Ειδήσεις

Ο πατέρας της ανήλικης συνοδηγού που επέζησε μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριοΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας εργαζομένων από θερμική καταπόνηση στον ιδιωτικό τομέα, με παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους και δυνατότητα τηλεργασίας

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεσηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο του 2024.

Τρόμος στο Αγρίνιο: Πυροβολούσε με αεροβόλο πάνω από τα κεφάλια παιδιώνΧθες 15:42 | Ειδήσεις

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο άνδρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετά τον καύσωνα, χαλάζι και νεροποντή στο Μιλάνο: Γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο (βίντεο)23:59Χανιά: 22χρονος νοσηλεύεται μετά από ηλεκτροπληξία 23:50Κέρκυρα: Κάλεσαν για βοήθεια στο Λιμενικό και κατέληξαν να... συλλαμβάνονται23:37Γεραπετρίτης: Στην Κορυτσά ο ΥΠΕΞ για τα εγκαίνια του κτηρίου "Σεφέρη" του Γενικού Προξενείου23:23Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία23:09Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεση22:53Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex22:38Αισιόδοξος ο Νετανιάχου για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Θα βοηθήσει στη συμφωνία για τη Γάζα22:22ΠΑΟΚ: Κλείνει στην Κοπεγχάγη ο Κοτάρσκι με 5 εκατ. ευρώ22:05O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ21:51Αλυκή Βοιωτίας: Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά21:36Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριο21:22Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ANT1: Ο Τραμπ βλέπει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα21:05Τροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν20:51Άφησσος: Εργαζόμενος κατέρρευσε εν ώρα εργασίας – Τον επανέφεραν με απινιδωτή20:34Formula 1: Θρίαμβος της McLaren και του Νόρις20:20Σοβαρό ένοπλο επεισόδιο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα - Επίθεση σε πλοίο υπο ελληνική διαχείριση20:02Καύσωνας: Επείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΠΑ - Τι να προσέξουμε19:48Φαράγγι Βουραϊκού: Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου και 56χρονης που έκαναν πεζοπορία19:34Χαλκιδική: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο