LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 06 Μαρτίου 2020 16:03

Νεαροί κράτησαν “όμηρο” έναν καθηγητή του ΑΠΘ

Απίστευτο περιστατικό bullying με θύμα καθηγητή. Ποιοι και γιατί τον κράτησαν «όμηρο» στο αυτοκίνητό του. 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΘ - ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό μπούλινγκ με θύμα καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σημειώθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Το περιστατικό γνωστοποίησε ο ίδιος ο καθηγητής Βασίλης Γούναρης, πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook λέγοντας χαρακτηριστικά πως "ήρθε η σειρά του" καθώς νεαροί τον είχαν εγκλωβίσει για 45 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο του, δεν του επέτρεπαν να φύγει και τον μαγνητοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα φωνάζοντάς του "παραιτήσου από πρόεδρος Ιστορίας και Αρχαιολογίας". Οι νεαροί φαίνεται να διαμαρτύρονται για την αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών που σχεδιάζει ο κ. Γούναρης, φοβούμενοι πως θα χάσουν την εκπαιδευτική τους επάρκεια, γεγονός που πανεπιστημιακοί καθηγητές διαψεύδουν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο και πως πρόκειται για αναθεώρηση του προγράμματος σπουδών του τμήματος.

Το makthes.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Παπαϊωάννου, πρύτανη του ΑΠΘ ο οποίος καταδίκασε την επίθεση στον καθηγητή λέγοντας πως "Οι Πρυτανικές Αρχές καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, ιδίως δε από μειοψηφικές ομάδες, που καμία σχέση δεν έχουν με τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στηρίζουμε τον Βασίλη Γούναρη, Πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και την όποια προσπάθεια του για βελτίωση των σπουδών του τμήματος".

Η ανάρτηση του καθηγητή:

"Με είχαν προειδοποιήσει πως "θα έρθει η σειρά μου" και σας το είχα πει. Με κράτησαν "όμηρο", όπως άκουσα να λένε, 45 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητό μου, ακουμπισμένοι πάνω, ώστε να μην μπορώ να ξεκινήσω. Τρία τέταρτα προσβολών, ενώ με έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν video το θηρίο που είχαν στο κλουβί. Με απεγκλώβισαν συνάδελφοι, ενώ πίεση και παλμοί ήταν στα ύψη. Ακολούθησε δεύτερη σκηνή προπηλακισμών στη Σχολή "Παραιτήσου από Πρόεδρος! Δεν θα ξανακάνεις μάθημα!". Ο λόγος της στοχοποίησής μου είναι ότι έχω δρομολογήσει την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών. Καμία ενημέρωση ή εξήγηση δεν στάθηκε ικανή να τους πείσει ότι τα προγράμματα σπουδών δεν αλλάζουν για να "καταστρέψουν το μέλλον τους"... Προσπαθώ να μην βγάζω άχνα στις περιπτώσεις, αλλά μέσα μου βράζω. Ένα Τμήμα δεν μπορεί να συνεδριάσει και ο αιρετός πρόεδρός υφίσταται σωματική και ψυχολογική βία εκτός κάθε ορίου, ενώ το πανεπιστήμιο παρακολουθεί αμήχανο και αδύναμο να αντιδράσει, όταν μειοψηφίες χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους. Ευχαριστώ θερμά όσους συναδέλφους μου έσπευσαν δυο φορές σε βοήθειά μου. Μάλλον πρέπει να ζητήσω επίδομα ανθυγιεινής εργασίας..."

Ανακοίνωση της Πρυτανείας

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η πρυτανεία του ΑΠΘ η οποία «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας.

Η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους.

Ορέστης Καλογήρου: Η εικόνα αυτή εξευτελίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο

Στο θέμα παρενέβη και ο νέος πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ, καθηγητής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου ο οποίος με ανάρτησή του στο Fb εξέφρασε δημόσια της συμπαράστασή του στον Βασίλη Γούναρη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο