LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧίοςΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2020 17:42 | Ανανέωση: 27 Φεβρουαρίου 2020 17:27

Άνδρες των ΜΑΤ έσπασαν αυτοκίνητα στην Χίο (εικόνες)

Φορώντας πολιτικά ρούχα, αλλά κρατώντας ασπίδες και κράνη, κυνηγούσαν πολίτες και ξέσπασαν την μανία τους στα ΙΧ. Έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Με "χουλιγκάνικη μέθοδο" αποχώρησαν από τη Χίο το μεσημέρι της Πέμπτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχε στείλει η Κυβέρνηση τα ξημερώματα της Τρίτης, σε μία προσπάθεια να γίνει χωρίς προβλήματα η μεταφορά των μηχανημάτων έργου και η έναρξη των εργασιών για την δημιουργία των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

Λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», οι δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν εναντίον ομάδας 15 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον λιμένα Μεστών και σε απόσταση ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, πήραν τα κράνη και τις ασπίδες και τα γκλομπ τους και αφού έριξαν δεκάδες δακρυγόνα προς τους συγκεντρωμένους, πήδησαν την περίφραξη του λιμένα και έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, έφθασαν στο αισχρό σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες "τουρκόσπορους" και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως "Τουρκονήσια".

Πρόκειται για τις διμοιρίες των ΜΑΤ, μέλη των οποίων, έπεσαν θύματα επίθεσης απο πολίτες του νησιού, που έκαναν εισβολή στα δωμάτια τους, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Έρευνα απο το Αρχηγείο της Αστυνομίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία,  "θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου".  

Σε δήλωση του, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙZA, αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, αναφέρει "Είναι πρωτοφανείς και απίστευτες οι σκηνές που έχουν καταγραφεί με πρωταγωνιστές άνδρες των ΜΑΤ, ως κανονικοί τρομοκράτες, να καταστρέφουν ιδιωτικές περιουσίες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αναμφίβολα πρόκειται για επιτελικό παρακράτος που δεν είναι αγνώστου πατρός. Έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός το ενέπνευσε, αυτός το ενθάρρυνε, αυτός το έβγαλε στην επιφάνεια. Αυτός έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτό το παρακρατικό «καρκίνωμα» που εκδηλώθηκε στα σπλάχνα της Ελληνικής Αστυνομίας". 

«Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο αφού πέτυχε το ακατόρθωτο! Οι δυνάμεις προστασίας του πολίτη να δέρνουν ανηλεώς πολίτες και οι λιμενικοί να μηνύουν αστυνομικούς! Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι “τσουνάμι” που θα τα ισοπεδώσει όλα με την ανικανότητα της!», αναφέρει σε σχόλιο της η Ελληνική Λύση.

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Χίος - ΜΑΤ - Επεισόδια - Λιμάνι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο