LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑχαΐαΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2020 08:29

Ασθενοφόρο με τραυματία έμεινε και το… έσπρωχναν (εικόνες)

Αυτοκίνητο κατέληξε σε μάντρα. Το ασθενοφόρο έφτασε, αλλά έπαθε βλάβη κατά την διακομιδή του τραυματία οδηγού. Τι λέει το ΕΚΑΒ για το περιστατικό.

Δεμένικα Πατρών - ατύχημα

Ένα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Δεμένικα Πατρών, όταν ο οδηγός αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα, αυτό να «καβαλήσει» σε μάντρα σπιτιού.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός, που απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητο με τη βοήθεια περιοίκων.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κατά τη μεταφορά του τραυματία όμως υπέστη μηχανική βλάβη και σύμφωνα με μαρτυρίες στο tempo24.news, οι κάτοικοι χρειάστηκε να το σπρώξουν... δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Δεμένικα Πατρών - ατύχημα

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό

Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην περιοχή «Δεμένικα» Πατρών και των ανυπόστατων αναφορών, περί αναμονής του τραυματία για περισσότερο από μισή ώρα μέχρι να διακομισθεί στο Νοσοκομείο (λόγω βλάβης του ασθενοφόρου), θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:34 πραγματοποιήθηκε κλήση στο ΕΚΑΒ, σχετικά με τροχαίο ατύχημα στην περιοχή «Δεμένικα» Πατρών όπου αναφέρθηκε πως υπάρχει τραυματισμός νεαρού ατόμου. Στις 16:36 η κλήση διαβιβάστηκε στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο, το οποίο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 16:46. Στις 16:56 και ενώ ο τραυματίας βρισκόταν ήδη, ασφαλής, εντός του ασθενοφόρου, το όχημα παρουσίασε κάποια βλάβη με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκκίνηση του. Άμεσα ενημερώθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο, έτσι ώστε να μεταβεί και να ολοκληρώσει την διακομιδή. Παρόλα αυτά στις 17:07 (11 λεπτά αργότερα), κατόπιν των προσπαθειών του πληρώματος του πρώτου ασθενοφόρου, πραγματοποιήθηκε η επιτυχής εκκίνηση του οχήματος και έτσι ξεκίνησε η διακομιδή του τραυματία στο Νοσοκομείο, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση του δεύτερου ασθενοφόρου.

Βάσει των προαναφερόμενων, καταγεγραμμένων στοιχείων από το επιχειρησιακό αρχείο του ΕΚΑΒ, είναι προφανές ότι δεν υπήρξε η αναφερόμενη 30λεπτη καθυστέρηση διακομιδής (η λειτουργία του πρώτου ασθενοφόρου επανήλθε μόλις 11 λεπτά μετά την τοποθέτηση του τραυματία εντός του οχήματος) και φυσικά ο τραυματίας δεν διέτρεξε τον οποιαδήποτε κίνδυνο μέχρι να ξεκινήσει η διακομιδή. Επίσης όπως όλα τα οχήματα άμεσης επέμβασης, έτσι και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που διανύουν μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων επί καθημερινής βάσης, είναι λογικό να παρουσιάζουν, κάποια ακαθόριστη χρονική στιγμή, διάφορα τεχνικά ή μηχανικά προβλήματα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το ΕΚΑΒ διαθέτει πάντα τις ανάλογες δικλείδες ασφαλείας (διάθεση άλλου ασθενοφόρου κλπ) για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και την ασφαλή διακομιδή του εκάστοτε τραυματία ή ασθενή στην ανάλογη Δομή Υγείας.

Δεμένικα Πατρών - ατύχημα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: αγόρι περιφερόταν μόνο του στους δρόμους19:25Ερντογάν: να μειωθεί η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν19:12Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Κυριακή18:58Νέος δικαστικός χάρτης - Δικηγόροι: Πανελλαδική αποχή προετείνει η ολομέλεια των ΔΣΕ18:44Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:31Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο