LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2020 12:18

Σκύλος θρηνεί “φίλο” του που πέθανε από φόλα (εικόνα)

Γάτες, σκύλοι και κατσίκια έχασαν την ζωή τους από δηλητηριασμένες τροφές, ξεχειλίζοντας την οργή των Καλαματιανών για τα χέρια που τις… σκορπίζουν.

Καλαμάτα - φόλα - φόλες - σκυλι 

Ένας (όχι αδέσποτος) σκυλάκος τζακ ράσελ νεκρός κι ένας άλλος που μοιάζει με μπιγκλ με αμφίβολη τύχη, τουλάχιστον τρεις γάτες, αλλά και δύο κατσικάκια βρήκαν, επίσης, βασανιστικό θάνατο κοντά στο τέρμα της οδού Κρήτης στην Καλαμάτα, από φόλες που είχε σκορπίσει στην περιοχή ασυνείδητος.

Περιστατικά που, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένα, αλλά έχουν γίνει καθημερινότητα για την πόλη μας, σε πολλές γειτονιές της. Το συναισθηματικό σοκ είναι μεγάλο και η αγανάκτηση του κόσμου ξεχειλίζει, ζητώντας να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα που σκορπίζουν αδιακρίτως το θάνατο και την οδύνη και ντροπιάζουν τον πολιτισμό μας. 

Η κ. Μαρίνα, που διαμένει κοντά στην περιοχή όπου συνέβησαν τα χθεσινά περιστατικά, δεν έμεινε στα δάκρυα, αλλά πήγε στην Αστυνομία να αναφέρει το γεγονός. Δυστυχώς εκεί την απέτρεψαν από το να κάνει καταγγελία, λέγοντάς της ότι είναι άσκοπο όταν πρόκειται για άγνωστους δράστες. Ομολογουμένως αυτή η αντιμετώπιση δεν ταιριάζει με την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε έως τώρα η τοπική Αστυνομία σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, όμως με το να σηκώνει τα χέρια ψηλά στα αμέτρητα περιστατικά με φόλες αποτελεί έμμεση ενθάρρυνση για τους ανισόρροπους που σκορπίζουν ανενόχλητοι άδικο θάνατο. 

Καλαμάτα - φόλα - φόλες - σκυλι

Το θέμα πρέπει να δουν με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη ο Δήμος και όλες οι τοπικές Αρχές και φορείς. Το ίδιο αίσθημα ευθύνης που πρέπει να έχει κι ο καθένας από εμάς μεμονωμένα ως πολίτης, χωρίς να κλείνουμε τα μάτια και να προσπερνάμε καταθέτοντας απλώς τη λύπη μας. Η περίπτωση της κ. Μαρίνας είναι παραδειγματική. Συγκλονισμένη που είδε το ζώο να ξεψυχά μπροστά στα μάτια της, προσπάθησε στη συνέχεια να πιάσει το δεύτερο σκύλο για να τον προστατεύσει. Δεν τα κατάφερε και σκέφτηκε να πάει σε κτηνιατρείο για να πάρει αντίδοτο σε περίπτωση που το βρει αργότερα δηλητηριασμένο. Εκτός από την Αστυνομία, κάλεσε το Δήμο να μαζέψει τα πτώματα. Περίμενε εις μάτην κάποιες ώρες και μετά σκέφτηκε ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί με αυτά που δεν έχουν ελπίδα «να γυρίσουν πίσω». 

«Ίσα ίσα ίσως είναι καλή ιδέα να τα βλέπουν οι περαστικοί, μήπως και ευαισθητοποιηθούν», σκέφτηκε ακόμη. Και έκανε και κάτι επιπλέον: έφτιαξε και τοιχοκόλλησε αφίσες, καλώντας τον κόσμο να καταγγέλλει ανάλογα περιστατικά στους Δήμους και την Αστυνομία (ακόμα κι αν η μήνυση είναι κατά αγνώστων) και υπενθυμίζοντας ότι τα ζώα προστατεύονται από τους νόμους και η κακοποίηση και εγκατάλειψή τους έχει συνέπειες. Ειδικά για τις φόλες, προβλέπεται 1,5 χρόνος φυλάκισης για τους δράστες και 30.000 ευρώ πρόστιμο. 

Και ο επίλογος από την κ. Μαρίνα: Θα τους βρούμε!

Πηγή: tharrosnews.gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32Λαμία: Οι αγρότες της Αταλάντης "άνοιξαν" τα διόδια της Τραγάνας19:18Μητσοτάκης για την προσωπική διαφορά: Μία ακόμα από τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου τελειώνει οριστικά19:04Αγρότες: Πληρωμές 3,8 δις το 2025 μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, Κρατικού Προϋπολογισμού και ΕΛΓΑ - Τα μόνιμα μέτρα της κυβέρνησης18:50Πώς ασφαλίζονται οι οδηγοί στην Ελλάδα το 2025: έρευνα πραγματικών συμβολαίων από το Pricefox18:45ΗΠΑ: Αεροπλάνο προσγειώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο (Βίντεο)18:36Σέρρες: Στα γραφεία των εκλεγμένων βουλευτών του νομού αγρότες και κτηνοτρόφοι - Επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας18:26Γαλλία: Αύριο θα συναντηθεί ο "συνασπισμός των προθύμων" σχετικά με εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία18:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο