LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2020 12:18

Σκύλος θρηνεί “φίλο” του που πέθανε από φόλα (εικόνα)

Γάτες, σκύλοι και κατσίκια έχασαν την ζωή τους από δηλητηριασμένες τροφές, ξεχειλίζοντας την οργή των Καλαματιανών για τα χέρια που τις… σκορπίζουν.

Καλαμάτα - φόλα - φόλες - σκυλι 

Ένας (όχι αδέσποτος) σκυλάκος τζακ ράσελ νεκρός κι ένας άλλος που μοιάζει με μπιγκλ με αμφίβολη τύχη, τουλάχιστον τρεις γάτες, αλλά και δύο κατσικάκια βρήκαν, επίσης, βασανιστικό θάνατο κοντά στο τέρμα της οδού Κρήτης στην Καλαμάτα, από φόλες που είχε σκορπίσει στην περιοχή ασυνείδητος.

Περιστατικά που, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένα, αλλά έχουν γίνει καθημερινότητα για την πόλη μας, σε πολλές γειτονιές της. Το συναισθηματικό σοκ είναι μεγάλο και η αγανάκτηση του κόσμου ξεχειλίζει, ζητώντας να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα που σκορπίζουν αδιακρίτως το θάνατο και την οδύνη και ντροπιάζουν τον πολιτισμό μας. 

Η κ. Μαρίνα, που διαμένει κοντά στην περιοχή όπου συνέβησαν τα χθεσινά περιστατικά, δεν έμεινε στα δάκρυα, αλλά πήγε στην Αστυνομία να αναφέρει το γεγονός. Δυστυχώς εκεί την απέτρεψαν από το να κάνει καταγγελία, λέγοντάς της ότι είναι άσκοπο όταν πρόκειται για άγνωστους δράστες. Ομολογουμένως αυτή η αντιμετώπιση δεν ταιριάζει με την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε έως τώρα η τοπική Αστυνομία σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, όμως με το να σηκώνει τα χέρια ψηλά στα αμέτρητα περιστατικά με φόλες αποτελεί έμμεση ενθάρρυνση για τους ανισόρροπους που σκορπίζουν ανενόχλητοι άδικο θάνατο. 

Καλαμάτα - φόλα - φόλες - σκυλι

Το θέμα πρέπει να δουν με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη ο Δήμος και όλες οι τοπικές Αρχές και φορείς. Το ίδιο αίσθημα ευθύνης που πρέπει να έχει κι ο καθένας από εμάς μεμονωμένα ως πολίτης, χωρίς να κλείνουμε τα μάτια και να προσπερνάμε καταθέτοντας απλώς τη λύπη μας. Η περίπτωση της κ. Μαρίνας είναι παραδειγματική. Συγκλονισμένη που είδε το ζώο να ξεψυχά μπροστά στα μάτια της, προσπάθησε στη συνέχεια να πιάσει το δεύτερο σκύλο για να τον προστατεύσει. Δεν τα κατάφερε και σκέφτηκε να πάει σε κτηνιατρείο για να πάρει αντίδοτο σε περίπτωση που το βρει αργότερα δηλητηριασμένο. Εκτός από την Αστυνομία, κάλεσε το Δήμο να μαζέψει τα πτώματα. Περίμενε εις μάτην κάποιες ώρες και μετά σκέφτηκε ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί με αυτά που δεν έχουν ελπίδα «να γυρίσουν πίσω». 

«Ίσα ίσα ίσως είναι καλή ιδέα να τα βλέπουν οι περαστικοί, μήπως και ευαισθητοποιηθούν», σκέφτηκε ακόμη. Και έκανε και κάτι επιπλέον: έφτιαξε και τοιχοκόλλησε αφίσες, καλώντας τον κόσμο να καταγγέλλει ανάλογα περιστατικά στους Δήμους και την Αστυνομία (ακόμα κι αν η μήνυση είναι κατά αγνώστων) και υπενθυμίζοντας ότι τα ζώα προστατεύονται από τους νόμους και η κακοποίηση και εγκατάλειψή τους έχει συνέπειες. Ειδικά για τις φόλες, προβλέπεται 1,5 χρόνος φυλάκισης για τους δράστες και 30.000 ευρώ πρόστιμο. 

Και ο επίλογος από την κ. Μαρίνα: Θα τους βρούμε!

Πηγή: tharrosnews.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα έχει επιλεγεί στην Επιτροπή για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


 


 


 


 


 


 


 


 

Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των ΤεμπώνΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, η Μαρία Γρατσία, για τη δημιουργία κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού. 

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)Σήμερα 07:38 | Ειδήσεις

Υπό την επήρεια μέθης, η νεαρή οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός της τα ξημερώματα στη συμβολή Μπότσαρη και Παπάφη, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργόΣήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Ανοιχτή θα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας10:14Ανεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)10:00Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών09:46Γιανίκ Ανιέλ: Σε δίκη για βιασμό 13χρονης ο Γάλλος Ολυμπιονίκης09:32Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει την Καμτσάτκα – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (βίντεο)09:18Λευκός Οίκος: Το Ιράν σταμάτησε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών09:04Λάρισα: Παραμένουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας με ανοιχτούς δρόμους08:50Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)08:36Βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι08:22Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό08:08Φωτιά σε κατοικία στο Περιστέρι: Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο07:52Ρωσική επίθεση κατέστρεψε ενεργειακή υποδομή κρίσιμης σημασίας, στο Χάρκοβο07:38Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:24Η Ελλάδα παραχώρησε στρατιωτικό υλικό στον Λίβανο07:10Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε06:52ΟΗΕ: Σημαντικό βήμα η έναρξη της Β΄ Φάσης του σχεδίου για τη Γάζα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο