LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2020 12:18

Σκύλος θρηνεί “φίλο” του που πέθανε από φόλα (εικόνα)

Γάτες, σκύλοι και κατσίκια έχασαν την ζωή τους από δηλητηριασμένες τροφές, ξεχειλίζοντας την οργή των Καλαματιανών για τα χέρια που τις… σκορπίζουν.

Καλαμάτα - φόλα - φόλες - σκυλι 

Ένας (όχι αδέσποτος) σκυλάκος τζακ ράσελ νεκρός κι ένας άλλος που μοιάζει με μπιγκλ με αμφίβολη τύχη, τουλάχιστον τρεις γάτες, αλλά και δύο κατσικάκια βρήκαν, επίσης, βασανιστικό θάνατο κοντά στο τέρμα της οδού Κρήτης στην Καλαμάτα, από φόλες που είχε σκορπίσει στην περιοχή ασυνείδητος.

Περιστατικά που, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένα, αλλά έχουν γίνει καθημερινότητα για την πόλη μας, σε πολλές γειτονιές της. Το συναισθηματικό σοκ είναι μεγάλο και η αγανάκτηση του κόσμου ξεχειλίζει, ζητώντας να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα που σκορπίζουν αδιακρίτως το θάνατο και την οδύνη και ντροπιάζουν τον πολιτισμό μας. 

Η κ. Μαρίνα, που διαμένει κοντά στην περιοχή όπου συνέβησαν τα χθεσινά περιστατικά, δεν έμεινε στα δάκρυα, αλλά πήγε στην Αστυνομία να αναφέρει το γεγονός. Δυστυχώς εκεί την απέτρεψαν από το να κάνει καταγγελία, λέγοντάς της ότι είναι άσκοπο όταν πρόκειται για άγνωστους δράστες. Ομολογουμένως αυτή η αντιμετώπιση δεν ταιριάζει με την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε έως τώρα η τοπική Αστυνομία σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, όμως με το να σηκώνει τα χέρια ψηλά στα αμέτρητα περιστατικά με φόλες αποτελεί έμμεση ενθάρρυνση για τους ανισόρροπους που σκορπίζουν ανενόχλητοι άδικο θάνατο. 

Καλαμάτα - φόλα - φόλες - σκυλι

Το θέμα πρέπει να δουν με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη ο Δήμος και όλες οι τοπικές Αρχές και φορείς. Το ίδιο αίσθημα ευθύνης που πρέπει να έχει κι ο καθένας από εμάς μεμονωμένα ως πολίτης, χωρίς να κλείνουμε τα μάτια και να προσπερνάμε καταθέτοντας απλώς τη λύπη μας. Η περίπτωση της κ. Μαρίνας είναι παραδειγματική. Συγκλονισμένη που είδε το ζώο να ξεψυχά μπροστά στα μάτια της, προσπάθησε στη συνέχεια να πιάσει το δεύτερο σκύλο για να τον προστατεύσει. Δεν τα κατάφερε και σκέφτηκε να πάει σε κτηνιατρείο για να πάρει αντίδοτο σε περίπτωση που το βρει αργότερα δηλητηριασμένο. Εκτός από την Αστυνομία, κάλεσε το Δήμο να μαζέψει τα πτώματα. Περίμενε εις μάτην κάποιες ώρες και μετά σκέφτηκε ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί με αυτά που δεν έχουν ελπίδα «να γυρίσουν πίσω». 

«Ίσα ίσα ίσως είναι καλή ιδέα να τα βλέπουν οι περαστικοί, μήπως και ευαισθητοποιηθούν», σκέφτηκε ακόμη. Και έκανε και κάτι επιπλέον: έφτιαξε και τοιχοκόλλησε αφίσες, καλώντας τον κόσμο να καταγγέλλει ανάλογα περιστατικά στους Δήμους και την Αστυνομία (ακόμα κι αν η μήνυση είναι κατά αγνώστων) και υπενθυμίζοντας ότι τα ζώα προστατεύονται από τους νόμους και η κακοποίηση και εγκατάλειψή τους έχει συνέπειες. Ειδικά για τις φόλες, προβλέπεται 1,5 χρόνος φυλάκισης για τους δράστες και 30.000 ευρώ πρόστιμο. 

Και ο επίλογος από την κ. Μαρίνα: Θα τους βρούμε!

Πηγή: tharrosnews.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤαυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όλα όσα έγιναν μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων.

ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions LeagueΣήμερα 18:38 | Ειδήσεις

Τον ευρωπαϊκό χορό μετά τους ερυθρόλευκους θα συνεχίσουν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΣήμερα 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Σήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59Κόμβος Νίκαιας: Σε μπλόκα και στους παράδρομους προχώρησαν οι αγρότες19:45Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:31Μυτιλήνη: Άδειο αναχώρησε από το λιμάνι το πλοίο "Διαγόρας"- Αγρότες εμπόδισαν τους επιβάτες να μπουν19:17ΑΣ Καρδίτσας - Μερσίν: Το πρώτο εμπόδιο των φιλοξενούμενων ... τα μπλόκα των αγροτών19:03Ναυάγιο στην Κρήτη - Αγνοούνται 15 μετανάστες18:49ΠΑΕ ΑΕΚ: Η κοροϊδία αποκαλύπτεται και δεν θα διαρκέσει για πολύ18:35Ηράκλειο: Αποχώρησαν από την πίστα οι αγρότες - Θα διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο18:21"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι προϋποθέσεις που ζητά για να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του Παναγιωτάκη18:07Ίλιον: Καταγγελία 12χρονου σε βάρος αστυνομικού για βιαοπραγία - Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ17:53Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωση17:39Ηράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)17:25Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει την πρακτική "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"17:11Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι16:57Super League: Στις 24 Μαρτίου η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ16:43Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις του ο 40χρονος ορειβάτης από το Ηράκλειο16:29Ολυμπιακός: Χωρίς Ρέτσο και στην Αστάνα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ16:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο