LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΦθιώτιδαΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2020 12:49

Ισόβια στον “ιμάμη” που σκότωσε “σατανιστή”

Τον είχε δολοφονήσει, καταφέρνοντάς του δεκάδες μαχαιριές ενώ είχε αναφέρει πως άκουγε φωνές από τον Αλλάχ.

δικαστήριο - δικαστική αίθουσα - δικαιοσύνη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, ο 38χρονος Πακιστανός, πρώην Ιμάμης, ο οποίος το 2014 είχε σκοτώσει με τριάντα μαχαιριές έναν 29χρονο Αφρικανό.

Σύμφωνα με το taxydoromos.gr, όπως έγινε γνωστό από την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος μετανάστευσε από το Πακιστάν στη Λάρισα το 2009, ενώ γνωριζόταν με το θύμα αφού και οι δύο διέμεναν, για ένα χρονικό διάστημα, στην ίδια πολυκατοικία. Ο Πακιστανός προερχόταν από μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια και από μικρός ήταν γαλουχημένος στο Κοράνι ενώ φοίτησε για έξι χρόνια σε ιερατική σχολή. Στη Λάρισα είχε οριστεί ιμάμης και ήταν η κεφαλή της μουσουλμανικής κοινότητας. Είχε, μάλιστα, δικαιοδοτική εξουσία θεωρούμενος από το Ισλάμ ως σύμβολο υπακοής από τους πιστούς.

Το θύμα, γνωρίστηκε με τον πρώην ιμάμη στον ιερατικό χώρο, όμως ασχολείτο και με τελετές μαύρης μαγεία. Γνωρίζοντας ο κατηγορούμενος αυτές τις δραστηριότητες, προσπάθησε αρκετές φορές να τον μεταπείσει, κάτι που δεν κατάφερε. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον Αύγουστο του 2014 επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος και το μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Μάλιστα, είχε αναφέρει τότε σε μαρτυρία του: «Μην ψάχνεις πουθενά αλλού. Εγώ τον σκότωσα. Τον σκότωσα γιατί ήταν άνθρωπος του σατανά. Τον ξέρω από το παρελθόν, του είχα πει να μην ασχολείται με τη μαύρη μαγεία».

Τόσο στο πρώτο δικαστήριο που έγινε στο Βόλο (ΜΟΔ) όσο και χθες, από την πλευρά της υπεράσπισης, τονίστηκε πως ο δράστης «άκουγε φωνές από τον Αλλάχ». Ενώ, εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, τιμωρήθηκε και με 16 μήνες φυλάκιση για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” πήγε την Ελλάδα στον τελικό00:59Europa League: Λεβερκούζεν - Αταλάντα στον τελικό00:48Ολυμπιακός: “Κάηκε” το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (εικόνες)00:36Μητσοτάκης για Ολυμπιακό: Το ελληνικό ποδόσφαιρο διαπρέπει00:22Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Φωταγωγήθηκε για την “Ημέρα της Ευρώπης” (βίντεο)00:08Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός στον τελικό 23:56Πλημμύρες στη Βραζιλία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία (εικόνες)23:40ΕΕΣ: Η εκδήλωση και οι βραβεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)23:26Eurovision - Ημιτελικός: Μαρίνα Σάττι και “Zari” ξεσήκωσαν το Μάλμε (βίντεο)23:13Ομόνοια: Συλλήψεις για χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)22:59Τάε Κβο Ντο: Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος ασημένιος στο Ευρωπαϊκό22:45Δυτική Ελλάδα – ενδοοικογενειακή βία: Έξι περιστατικά σε μία μέρα22:32Βύρωνας: Νεκρός από πυροβολισμούς (βίντεο)22:18Λάρισα – Σιδηρόδρομος: Μηχανές τρένων… ”τσούγκρισαν” στο σταθμό22:05Βύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτου21:51Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε στο “Καραϊσκάκης” (εικόνες)21:38Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία21:25Τουρκία: Ατύχημα με Boeing την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)21:11Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο