LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2020 09:39

Ξέθαψε νεκρούς για να τους κλέψει

Σοκ και φρίκη προκαλεί η ομολογία του νεαρού δράστη. Πώς έγινε το φρικιαστικό επεισόδιο.

Νεκροταφείο

Φρίκη προκάλεσε η εκταφή νεκρών από το νεκροταφείο Πλατέος, στη Μεσσηνία, από νεαρούς.

Ο 21χρονος συλληφθείς Ρομά, ομολόγησε τις πράξεις τους για μια σειρά κλοπών στη Μεσσηνία, στην εκκλησία και το νεκροταφείο του χωριού, παραδεχόμενος ότι το έκανε για να βρει οτιδήποτε πολύτιμο μπορεί να ήταν μέσα στους τάφους.

Βεβήλωσε τάφους

Το κοιμητήριο στο Πλατύ βρίσκεται έξω από το χωριό και όλα συνέβησαν το μεσημέρι στις 16 Δεκεμβρίου. Ο τελευταίος κάτοικος της περιοχής είχε επισκεφθεί το κοιμητήριο περίπου στις 2.00 μετά τι μεσημέρι. Έπειτα, όμως, από τρία τέταρτα στο κοιμητήριο έφτασε κοινοτικός σύμβουλος της περιοχής και αυτό που αντίκρισε θα το θυμάται μια ζωή. Μπαίνοντας βρέθηκε μπροστά στη σορό μιας γυναίκας που είχαν ξεθάψει άγνωστοι, την είχαν βγάλει από τον τάφο και την είχαν εναποθέσει σε καθιστή θέση. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε άλλα έξι μνημεία, ενώ σε ένα από αυτά (που χρησιμοποιούνταν ως οστεοφυλάκιο) οι φθορές είχαν φτάσει μέχρι τα οστά που φυλάσσονταν.

Επίσης, οι δράστες είχαν μπει στην εκκλησία και είχαν πετάξει μια εικόνα στο έδαφος, είχαν μετακινήσει βίαια το μανουάλι με τα κεριά και είχαν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα.

Έψαχνε δαχτυλίδια

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας δε σταμάτησε όλο αυτό το διάστημα να ερευνά την υπόθεση, μέχρι που προχθές όλα τα στοιχεία οδήγησαν στον 21χρονο, ο οποίος μόλις είχε πέσει στα χέρια τους για τη διάπραξη 13 κλοπών.

Όπως αποδείχθηκε, πήγε στο νεκροταφείο μαζί με δύο αδέλφια Ρομά, 16 και 12 ετών, όπως και άλλον έναν 12χρονο.

Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του, τον οποίο έσπασε και, όπως είπε ο ίδιος, έβγαλε τη σορό προκειμένου να ψάξει από κάτω για δαχτυλίδια ή άλλα χρυσαφικά.

Οι 12χρονοι, όταν τον είδαν να βγάζει τη σορό, τρομοκρατήθηκαν και έφυγαν, ενώ ο 16χρονος παρέμεινε.

Αρχικά ο 21χρονος αρνήθηκε τη βεβήλωση των τάφων και την προσβολή νεκρού στο κοιμητήριο του Πλατέος, αλλά τελικά ομολόγησε, λέγοντας πως έσπασε τους τάφους για να βρει χρυσαφικά.

Πηγή: tharrosnews.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο