LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2020 11:27 | Ανανέωση: 14 Ιανουαρίου 2020 12:38

Επεισόδιο με ελεγκτή του ΟΑΣΘ και επιβάτη χωρίς εισιτήριο (βίντεο)

Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορεί τους ελεγκτές ο επιβάτης που κατέγραψε το επεισόδιο με το κινητό του. Τι απαντά ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

λεωφορείο ΟΑΣΘ

Περιστατικό υβριστικής συμπεριφοράς από ελεγκτή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ σε βάρος του καταγγέλλει ένας άνδρας που αναφέρει ότι διαμένει προσωρινά στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.

Ο άνδρας, κουρδικής καταγωγής, αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, στη γραμμή 55 του ΟΑΣΘ η οποία περνάει από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ελεγκτής τού είπε να κατέβει από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο. Αυτός, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε να παραμείνει στο λεωφορείο γιατί είχε ένα επείγον ραντεβού στο κέντρο και, καθώς, όπως υποστηρίζει δεν είχε ψιλά, έδωσε στον ελεγκτή 20 ευρώ ώστε να πληρώσει είτε το εισιτήριο ή το πρόστιμο αλλά και την τραπεζική κάρτα που είχε μαζί του σε περίπτωση που μπορούσε να πληρώσει ηλεκτρονικά. Εναλλακτικά, του πρότεινε να κατέβουν μαζί στον τερματικό σταθμό, από όπου θα μπορούσε να αγοράσει εισιτήρια ή να κάνει ψιλά και να του δώσει.

Ο άνδρας αναφέρει ότι ο ελεγκτής αρνήθηκε και του είπε πως “εδώ είναι Ελλάδα” και πως αν δεν έχει ένα ευρώ, θα πρέπει να κατέβει κάτω.

“Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τους πελάτες (σσ. επιβάτες) τους. Τους φέρονται σαν να είναι σκουπίδια. Τους φέρονται φριχτά”, τόνισε και κατήγγειλε πως ο οδηγός και οι δύο ελεγκτές δρούσαν σαν να ήταν μαφία και πως έγιναν πολύ επιθετικοί. Δήλωσε πως όταν κατάλαβε ένας από αυτούς ότι καταγράφει το περιστατικό με το κινητό σήκωσε το χέρι του σαν να ήθελε να τον χτυπήσει.

Τη συμπεριφορά αυτή κατέγραψε ο άνδρας σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ελεγκτής να απειλεί τον επιβάτη “ότι θα τον έβαζε σε σκουπιδοτενεκέ” ενώ στη δική του κατηγορία ότι ελεγκτές κι οδηγός δρουν σαν μαφία του απάντησε: “δεν θα ήμασταν οι τρεις μας, να μην είχε κόσμο, θα σου έλεγα εγώ ποιος είναι μαφία”.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνόδευσε τον άνδρα στο αστυνομικό τμήμα και αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, αναφέρει πως η ενημέρωση που έχει λάβει για το περιστατικό είναι πως ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μόνιμος επιβάτης της γραμμής αυτής και κάθε φορά που ελέγχεται εμφανίζεται με ένα χαρτονόμισμα 20 ευρώ. Ο κ. Σκόδρας επιβεβαίωσε πως κλήθηκε η αστυνομία ενώ πρόσθεσε ότι στη γραμμή αυτή, όπως και σε κάποιες άλλες γραμμές της πόλης, έχει μπει security επειδή δημιουργούνται συχνά φασαρίες ή ζημιές.

Ο άνδρας αναφέρει ότι βρέθηκε χωρίς εισιτήριο άλλη μία φορά που αντί για ευρώ είχε μαζί του βρετανικές λίρες. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, σε εκείνη την περίπτωση προσφέρθηκε να τον βοηθήσει ένας πρόσφυγας και του έδωσε ένα ευρώ.

Ο άνδρας, που όπως αναφέρει ζει τα τελευταία 20 περίπου χρόνια στη Βρετανία, είναι Βρετανός υπήκοος και δηλώνει πως έχει έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον αδελφό του που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας Διαβατών. Ο ίδιος ανέφερε πως η συμπεριφορά των ελεγκτών είναι ρατσιστική υπογραμμίζοντας πως από τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά έχει πετύχει και άλλες φορές τους ίδιους ελεγκτές να αντιδρούν έντονα ακόμα και να βρίζουν πρόσφυγες που δεν έχουν εισιτήριο επειδή είναι πρόσφυγες. “Τους φέρονται άσχημα επειδή είναι αιτούντες άσυλο, επειδή είναι πρόσφυγες και επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν καλά ελληνικά ή αγγλικά και δεν γνωρίζουν τον νόμο”, σημείωσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκτακτα μέτρα με εντολή Γ. Κεφαλογιάννη αύριο και σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός23:59Ριέκα – ΠΑΟΚ: Έχασε… αλλά δεν χάθηκε ο “Δικέφαλος”23:47Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί νοσοκομεία και ΜΚΟ να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα23:35Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:21Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07Τραμπ: Θα βγω περιπολία στην Ουάσιγκτον με την Αστυνομία και τον στρατό22:53Το Σάββατο η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου22:40Τρίκαλα: Οδηγός ΙΧ παρέσυρε άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον εγκατέλειψε22:26Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποφύγει τη διοργάνωση μιας συνάντησης με τον Πούτιν22:13Λιμενικό Σώμα - K-9 Ugly: “Έφυγε” η όμορφη… άσχημη (εικόνες)21:59Τσίπρας στη Le Monde: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια για το δημοψήφισμα το 201521:43Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:26Δυτική Όχθη: Δεκάδες χώρες της Δύσης καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ21:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο