LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛέσβοςΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2020 09:21

Λέσβος: Προσφυγόπουλο το πρώτο παιδί του 2020

Τα πρώτα μωρά που έκαναν «ποδαρικό» το 2020 στο νησί. 

νεογέννητο μωρό

Εννιά παιδιά γεννήθηκαν από τα ξημερώματα της 1ης, έως και 2α Ιανουαρίου στη Λέσβο. Τα 8, μωρά της μεταναστευτικής κρίσης και ένα ακόμη παιδία ζευγαριού ντόπιων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» το πρώτο μωρό που έκανε ποδαρικό το 2020 ήταν προσφυγόπουλο που γεννήθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου.

Είναι ένα υγιέστατο αγοράκι από το Ιράκ βάρους 2,800 κιλών. Γεννήθηκε με καισαρική τομή από τον γιατρό Πέτρο Μαχαίρα. Ο ίδιος μαζί με το προσωπικό της μαιευτικής κλινικής βρισκόταν στο «πόδι» επί ώρες για να φέρουν εις πέρας γέννες στη Μαιευτική κλινική καθώς εκτός από το μωρό από το Ιράκ αλλά 7 μωρά της μεταναστευτικής κρίσης, ήρθαν στον κόσμο στο Βοστάνειο.

«Από τις 10 γέννες που είχαμε μέσα σε δυο ημέρες , οι 8 είναι παιδιά μεταναστριών. Αρκεί να σας πω ότι δεν υπάρχει κρεβάτι στη μαιευτική κλινική και έχουμε πάρει και 4 κρεβάτια από την ορθοπεδική κλινική που βρίσκεται δίπλα. Αν έρθει σήμερα ένα περιστατικό, δεν έχω κρεβάτι για να το αντιμετωπίσω» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής γιατρός Παναγιώτης Προβέντζας. ίδιος με την ιδιότητά του και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ανέλαβε πρωτοβουλία να κινητοποιήσει και τους Συλλόγων των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου ενώ έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας για να τον ενημερώσει για τις εκρηκτικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Λέσβος - πρώτο μωρό - 2020

Τα μωρά που γεννήθηκαν τις πρώτες ώρες του 2020 και τις μητέρες τους επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης παραδίδοντάς τους ένα γούρι και φυσικά δίνοντάς τους τις ευχές του.

Λέσβος - πρώτο μωρό - 2020

Πηγή: Τα ΝΕΑ της Λέσβου, lesvospost.com

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο "ψυγείο" η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών09:54Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο