LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔωδεκανήσαΔημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2019 14:28 | Ανανέωση: 19 Δεκεμβρίου 2019 16:24

Δίκη για ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία Τοπαλούδη

Αποκαλυπτικά βίντεο της επίθεσης που δέχτηκε ο κατηγορούμενος είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου. Καταγράφηκαν από συγκρατούμενούς του στο πλαίσιο ενός "άγραφου νόμου των φυλακών".

19χρονος - φυλακές Αυλώνας - ξυλοδαρμός

Στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα εκδικαστεί στις 7 Φεβρουαρίου 2020 η υπόθεση του ξυλοδαρμού του 19χρονου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό και την ανθρωποκτονία από κοινού, της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στις φυλακές της Αυλώνας, όπου κρατείτο.

Κατηγορούμενος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ένας Έλληνας συγκρατούμενός του. Αποκαλυπτικά βίντεο της επίθεσης που δέχτηκε ο κατηγορούμενος είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχουν μαγνητοσκοπηθεί από συγκρατούμενούς του στο πλαίσιο ενός «άγραφου νόμου των φυλακών».

Τα αδικήματα της δολοφονίας και του βιασμού θεωρούνται από τα πλέον ατιμωτικά και βρίσκονται στην κορυφή μιας άτυπης λίστας που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι μέσα στη φυλακή. Είναι ο κώδικας τιμής της φυλακής, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις φυλακές Αυλώνα, προκάλεσαν τότε την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ ο 19χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται και ο 21χρονος Ροδίτης, συγκατηγορούμενός του.

Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου έγινε μέσα στο κελί του από επτά άτομα τα οποία φαίνεται ότι παραβίασαν την πόρτα. Η επίθεση σε βάρος του κρατούμενου προκαλεί αρκετά ερωτήματα καθώς μια ομάδα νεαρών, που επίσης κρατούνται, κατάφεραν να ανοίξουν το κελί του και επί τουλάχιστον 10 λεπτά να τον βρίζουν και να τον χτυπούν χωρίς κανείς να επέμβει.

Πολλά ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τουλάχιστον 2 άτομα τα οποία έκαναν χρήση των κινητών τους. Και το γεγονός ότι με άνεση κάποιοι κρατούμενοι έκαναν την επίθεση αλλά και το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους κινητά τηλέφωνα αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όλα άρχισαν όταν δυο κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνας, των οποίων το κελί είναι δίπλα σε εκείνο του 19χρονου, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εισέβαλαν στο κελί αρχικά εκείνοι.

Αρχικά υπάρχει φραστική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του 19χρονου ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας, αλλά ο συγκατηγορούμενός του.

Κάποιοι απ’ όσους βρίσκονται στον χώρο επιχειρούσαν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ άλλοι απλά την κατέγραψαν με το κινητό τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη ταυτοποιήθηκαν δύο από τους επτά δράστες του περιστατικού αυτοδικίας σε βάρος του 19χρονου. Πρόκειται για έναν Έλληνα και ένα αλλοδαπό, μάλιστα ένας εκ των δύο παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση σε βάρος του 19χρονου.

Ο ίδιος ο 19χρονος δεν επιθυμούσε να καταθέσει στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί τους ΑΤ Αυλώνα με την κατηγορία των απλών σωματικών βλαβών ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επιθυμεί να παρουσιαστεί και στην προγραμματισμένη δίκη.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Στέλιος Κιουρτζής.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Τραγωδία στη Μαλαισία με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στον αέρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08Λειψοί: Τραγούδι... πρόσκληση στο νησί από τον Δήμαρχο και τον “Μιχαλάρα” (βίντεο)23:59Ημέρα της Γης: Ο ΕΕΣ παρουσιάζει την Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής23:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο