LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΠέλλαΔημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2019 10:10

Έδεσσα: “στολίζουν” με μπουφάν και ζακέτες τα δέντρα

Με κεντρικό σύνθημα, «κανείς μόνος στο κρύο», μια κοινωνική δράση που ξεχειλίζει από αγάπη και αλληλεγγύη.

Έδεσσα - δέντρα - μπουφάν

Με μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζονται να "ντυθούν" τα δέντρα της Έδεσσας! Όχι για ...διακοσμητικούς λόγους αλλά στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης "Κανείς μόνος στο κρύο!" που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών "Heart in the city" σε συνεργασία με τον δήμο Έδεσσας.

Στόχος της όλης προσπάθειας, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι να ντυθούν και να ζεσταθούν άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αδυνατούν να αγοράσουν ένα μπουφάν ή μια ζακέτα για τους ίδιους και τα παιδιά τους προκειμένου να περάσουν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

Αυτό το διάστημα "τρέχει" η διαδικασία συλλογής των ρούχων από τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών. Καθημερινά σακούλες με είδη ένδυσης συγκεντρώνονται στα γραφεία επί της οδού Εγνατίας 50 από Εδεσσαίους που είτε δεν τους έκαναν πια τα πανωφόρια, είτε έχουν αγοράσει καινούργια. Η τοποθέτηση των μπουφάν στα δέντρα είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στο πάρκο στο Κιουπρί.

Στην περσινή δράση είχαν συγκεντρωθεί περίπου 70 μπουφάν, ζακέτες και πανωφόρια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, ενώ φέτος η ανταπόκριση του κόσμου είναι ακόμη μεγαλύτερη όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μαρία Σαμσάκη.

Έδεσσα - δέντρα - μπουφάν

"Τα μπουφάν και οι ζακέτες θα μείνουν κρεμασμένα στα δέντρα για ένα τριήμερο έως και την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει και να πάρει. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πραγματικά έχει ανάγκη ένα μπουφάν ή ένα πανωφόρι για τον χειμώνα", είπε η κυρία Σαμσάκη, προσθέτοντας πως όσα από τα ρούχα δεν βρουν κάτοχο, τότε θα αναλάβει "δράση" ο δήμος 'Έδεσσας και θα τα μοιράσει σε δικαιούχους των κοινωνικών δομών.

Η εμπειρία της περσινής προσπάθειας έδειξε πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει από ορισμένους ανθρώπους να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες καθώς τα μπουφάν και οι ζακέτες που τοποθετήθηκαν στα δέντρα εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση των πολιτών που άφηναν στα παγκάκια του πάρκου σκούφους, γάντια και κάλτσες για όποιον ενδιαφέρεται.

Έδεσσα - δέντρα - μπουφάν

Η δράση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αλλάξει ημερομηνία σε περίπτωση που οι μετεωρολόγοι προβλέψουν ενδεχόμενο κακοκαιρίας, διότι σύμφωνα με τους διοργανωτές τα ρούχα θα μείνουν για τρεις ημέρες κρεμασμένα στα δέντρα και δεν θέλουν να βραχούν.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Μαρία Σαμσάκη, εκ μέρους του Συλλόγου Καλλιτεχνών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως στον ΑΝΤ1: Είμαστε στα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των τελευταίων 17 ετώνΧθες 19:59 | Ειδήσεις

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μακελειό στα Βορίζια: Πώς το κινητό τηλέφωνο του 19χρονου "πρόδωσε" τους καταζητούμενουςΧθες 19:48 | Ειδήσεις

Ο 19χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο μόνο για να συνομιλήσει με την σύντροφό του.

Χαλκίδα: Επτά άτομα συνελήφθησαν για την οπαδική συμπλοκή στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονοςΧθες 21:05 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί αναζητούν το μαχαίρι με το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο 20χρονος.

Hellenic Championship: Εντυπωσιακό ντεμπούτο του Τζόκοβιτς (βίντεο)Χθες 22:08 | Ειδήσεις

Η πρεμιέρα είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Σέρβο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στην Ελλάδα ως κάτοικος Αθήνας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθήνα: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή όπλου06:56Με Μπακασέτα η αποστολή του Παναθηναϊκού για Μάλμε 06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Ηράκλειο - Καταγγελία σοκ: Μαθητής απείλησε και παρενόχλησε σεξουαλικά συμμαθήτρια του23:59ΕΕ: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να προχωρήσει προς την ένταξή της στην Ένωση23:44ΑΑΔΕ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης23:29Το Ισραήλ παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα23:15Champions League: «Τρένο» η Άρσεναλ23:01Έκλεισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών – Εθεάθη drone στον εναέριο χώρο22:46Χαλκίδα: Επτά άτομα συνελήφθησαν για την οπαδική συμπλοκή στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος22:31Hellenic Championship: Εντυπωσιακό ντεμπούτο του Τζόκοβιτς (βίντεο)22:16Μεταβατικός CEO των ΕΛΤΑ αναλαμβάνει ο Μάριος Καλογεράς - Τέμπος22:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμφωνία με την ΕΕ για νέο action plan – Τι προβλέπει21:48Βορίζια: Ο σπαραγμός της χήρας του 39χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ερχόταν κανείς να μου τον σώσει21:34Άνδρας έπεσε από πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά – Τον έσωσε λιμενικός21:20Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη"21:06Βορίζια: "Υπάρχουν κι άλλα άτομα που εμπλέκονται" λέει ο συνήγορος των αδελφών που παραδόθηκαν20:52Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Είμαστε στα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των τελευταίων 17 ετών20:38Μακελειό στα Βορίζια: Πώς το κινητό τηλέφωνο του 19χρονου "πρόδωσε" τους καταζητούμενους20:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο