LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧαλκιδικήΔημοσίευση: 22 Νοεμβρίου 2019 19:03 | Ανανέωση: 22 Νοεμβρίου 2019 19:13

Χαλκιδική: “βούλιαξε” στα λασπόνερα η Ολυμπιάδα (εικόνες)

Δρόμοι ποτάμια, σπίτια πλημμυρισμένα, οικοσκευές που έφθασαν μέχρι τη θάλασσα και η παραλία μπαζωμένη από ξύλα και φερτά υλικά.  

ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μετρά τις πληγές της η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Το ρέμα του Μαυρόλακκα, που περνά από το χωριό, ξεχείλισε εξαιτίας της ασταμάτητης βροχόπτωση, από το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα,  δρόμοι ποτάμια, σπίτια πλημμυρισμένα, οικοσκευές που έφθασαν μέχρι τη θάλασσα και η παραλία μπαζωμένη από ξύλα και φερτά υλικά.

"Κάθε φορά που βρέχει ζούμε με το φόβο να μην πλημμυρίσει το ρέμα. Η εικόνες στο χωριό είναι αποκαρδιωτικές"  ανέφερε στο halkidikinews.gr πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Πετράκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, προανήγγειλε ότι θα ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στην Ολυμπιάδα βρίσκονται ήδη ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Σπυρίδων Βαρσάμης και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Παχίδης.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας εκκενώθηκαν προληπτικά,  τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι.

Κυβερνητικό κλιμάκιο σε Χαλκιδική και Θάσο

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο το πρωί Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και στην Θάσο.

Μαζί τους μεταβαίνουν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η αποστολή θα μεταβεί με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και θα προσεγγίσει στις 8.30 την περιοχή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (Δημοτικό Γήπεδο) και στις 10.45 την νήσο Θάσο (Γήπεδο Λιμένα).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο