LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗμαθίαΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2019 08:25 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2019 08:43

“Βεντέτα” μεταξύ Ρομά και μεταναστών (εικόνες)

«Καζάνι που βράζει» η Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Νύχτα τρόμου με καραμπίνες και καδρόνια.

Μετανάστες - Κέντρου Φιλοξενίας Αλεξάνδρειας

“Καζάνι που βράζει” θυμίζει η Αλεξάνδρεια Ημαθίας μετά την άτυπη βεντέτα, που άνοιξε τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταξύ των Ρομά του οικισμού Αγίου Γεωργίου και νεαρών μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, χθες το βράδυ περισσότεροι από 150 αθίγγανοι του οικισμού Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν κοντά στο κέντρο φιλοξενίας με σκοπό να επιτεθούν σε μετανάστες.

Αφορμή για την συγκεκριμένη αντίδραση των αθιγγάνων στάθηκε το γεγονός ότι λίγη ώρα νωρίτερα ομάδα μεταναστών είχε πετάξει αντικείμενα στους αναβάτες δύο μηχανών που πέρασαν μπροστά από την είσοδο του κέντρου φιλοξενίας.

Στην είσοδο της δομής φιλοξενίας συγκεντρώθηκαν νεαροί μετανάστες που κρατούσαν καδρόνια και ήταν έτοιμοι να συμπλακούν με τους αθίγγανους. Η σύρραξη απετράπη την τελευταία στιγμή χάρη στην επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που πήραν θέση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο thestival, ότι οι αθίγγανοι προκειμένου να εκφοβίσουν τους μετανάστες πυροβολούσαν στον αέρα με καραμπίνες.

Επεισόδια και το Σάββατο

Το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρο διασκέδασης της Αλεξάνδρειας βρισκόταν σε εξέλιξη σχολικός χορός. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι διοργανωτές του χορού, κάποιοι από τους μετανάστες θέλησαν να μπούνε στον χώρο διασκέδασης χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο της εισόδου.

Αλεξάνδρεια - Ημαθία - επεισόδια - Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων

Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν ότι οι νεαροί μετανάστες παρενόχλησαν ομάδα κοριτσιών. Οι μετανάστες εκδιώχθηκαν από το σημείο, όμως, επέστρεψαν με ενισχύσεις. Ακολούθησε συμπλοκή και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αλεξάνδρειας. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να δοθεί τέλος στο επεισόδιο.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας

Μαθητές, γονείς και πολίτες της Αλεξάνδρειας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019 έξω από το δημαρχείο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια με τους πρόσφυγες που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της αστυνομίας και των κατοίκων με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη.

Οι κάτοικοι της πόλης  ζήτησαν από τον κ. Γκυρίνη να γίνει έλεγχος στη δομή φιλοξενίας προσφύγων όπως επίσης και την απομάκρυνση του hot spot από την Αλεξάνδρεια.

Ο δήμαρχος εξήγησε πως δεν είναι στη δικαιοδοσία του δήμου η απομάκρυνση των προσφύγων και πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, που αυτήν την ώρα συσκέπτονται παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου και βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων και αποφάσεων.

Διαμαρτυρία - Αλεξάνδρεια

Ο κ. Γκυρίνης προέβη σε δηλώσεις αναφέροντας τι ειπώθηκε στη σύσκεψη και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα. Στη συνέντευξη ο δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία του για την απομάκρυνση των προσφύγων ενώ ανάφερε πως περιμένει τις αποφάσεις των υπουργών για τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής. Αξίζει να σημειωθεί πως τόνισε ότι η δημιουργία της δομής φιλοξενίας των προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο έγινε «εν μια νυκτή και χωρίς καμία ενημέρωση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τις δηλώσεις κατέβηκε στην είσοδο του δημαρχείου όπου ήταν συγκεντρωμένοι μαθητές, γονείς και πολίτες της Αλεξάνδρειας και άκουσε τους φόβους και τις ανησυχίες των κατοίκων ενώ προσπάθησε να τους καθησυχάσει.

Μάρτυρες των επεισοδίων μίλησαν στον κ. Γκυρίνη για οπλοκατοχή των προσφύγων και ζήτησαν εκτεταμένο έλεγχο στη δομή και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Διαμαρτυρία - Αλεξάνδρεια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο