LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΚεφάλλονιαΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2019 09:22 | Ανανέωση: 14 Σεπτεμβρίου 2019 08:24

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά (εικόνες)

Εκκένωση τουριστικών καταλυμάτων και κατοικιών στα Λουρδάτα. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε για την κατάσβεση της.

Κεφαλονιά - φωτιά

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά στις 06:00 του Σαββάτου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς.

Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η εκκένωση των τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής. Οι τουρίστες ενημερώθηκαν, μάζεψαν τα πράγματά τους και τους παρέλαβαν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που δεν θέλησαν να φύγουν.

«Αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα, στο χωριό Λουρδάτα, καθώς στις 05:15 το πρωί, δυο ταυτόχρονες εστίες έκαναν την εμφάνιση τους κοντά σε ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής. Με λεωφορεία και χωρίς να προκληθεί πανικός μεταφέραμε 200 τουρίστες σε ασφαλές σημείο στην παραλία της περιοχής» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, ο Θεοφιλος Μιχαλάτος. 

«Από τις πρώτες στιγμές της μεγάλης πυρκαγιάς, είχα επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με το πρώτο φως της ημέρας έστειλαν στο νησί, ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson, που βοήθησε πολύ τις επίγειες δυνάμεις να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά», μας ανέφερε επίσης δήμαρχος Αργοστολίου.

Oι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

Χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών και ιδιαίτερα τις ρίψεις νερού απο το ελικόπτερο, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 09:30. 

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Κεφαλονιά - φωτιά

Πηγή εικόνων: kefaloniapress.gr, inkefalonia.gr 

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στο Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή Πίσια, στο Λουτράκι. Η φωτιά εκεί εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που καίει από την Παρασκευή στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία. Στη φωτιά, που καίει δασική έκταση, έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος την Παρασκευή, από τις αναθυμιάσεις. Ο άνδρας προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο