LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2019 12:36

Υπερήλικα αδέρφια βρέθηκαν υποσιτισμένα μέσα στο σπίτι τους

Έστω και με καθυστέρηση, οι γείτονες κινητοποιήθηκαν και κάλεσαν τις Αρχές, για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα οι ηλικιωμένοι,

ΧΕΡΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ

Δύο υπερήλικα αδέρφια, ένας άντρας και μία γυναίκα, βρίσκονταν στο σπίτι τους αλλά δεν είχαν δώσει σημεία ζωής για μέρες. Το γεγονός προκάλεσε κινητοποίηση το βράδυ της Τρίτης από Αστυνομία, ΕΚΑΒ και δήμο Βόλου.

Κάτοικοι κεντρικής συνοικίας του Βόλου κάλεσαν απεγνωσμένα για βοήθεια το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Χτυπούσαν το κουδούνι, αλλά δεν άκουγαν καμία φωνή πίσω από την πόρτα. Οι δύο υπερήλικες ήταν γνωστό στη γειτονιά ότι δεν έχουν κανέναν συγγενή ούτε κοντινό, ούτε μακρινό, ώστε να έρχεται σε επαφή μαζί τους και να τους προσέχει, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο».

Καθώς ζουν μόνοι στο σπίτι, γείτονες ανησύχησαν μήπως κάτι κακό είχε συμβεί. Στον τόπο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί κλήθηκε και μετέβη και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, που γνωρίζει τους ηλικιωμένους, οι οποίοι πριν από δέκα ημέρες είχαν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Καμία φωνή δεν άκουγαν και οι αστυνομικοί στις επανειλημμένες εκκλήσεις και τελικά κλήθηκε για βοήθεια κλειδαράς, ενώ συναισθήματα φόβου και αγωνίας κατέκλυζαν τους γείτονες που παρακολουθούσαν τις ενέργειες με κομμένη την ανάσα.

Προς ικανοποίηση όλων τελικά τα δύο αδέρφια αποδείχτηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όμως, έχρηζαν βοήθειας, καθώς οι υπερήλικες έδειχναν υποσιτισμένοι. Ο άντρας ήταν πεσμένος στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, ενώ η γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι, καθώς δεν έχει επαφή με το περιβάλλον λόγω γεροντικής άνοιας.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους δύο ταλαιπωρημένους ηλικιωμένους και τους διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών. Οι δύο υπερήλικες βρίσκονταν σε αυτή την κατάσταση για τουλάχιστον δύο με τρεις μέρες από τότε που ξαφνικά σταμάτησαν να δίνουν σημεία ζωής και να έχουν επαφή με τον κόσμο. «Εμείς θα φροντίσουμε σήμερα Τετάρτη οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να μεριμνήσουν για τους δύο υπερήλικες, που χρειάζονται φροντίδα και μέριμνα», είπε η κ. Χάλαρη, που μετέβη στο σπίτι των υπερήλικων από την πρώτη στιγμή που κλήθηκε και παρείχε κάθε συνδρομή στην Αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο