LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧανιάΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2019 18:22

Η απάντηση της ομάδας που έβαλε στο Airbnb σκηνές στη Γαύδο

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για το επίμαχο θέμα.

Γαύδος - σκηνές - Airbnb

Λίγο προτού πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση κατοίκων και παραθεριστών της Γαύδου κατά της εμπορευματοποίησης του ελεύθερου κάμπινγκ, με αφορμή τις καταγγελίες ότι διατίθενται σκηνές στην παραλία Σαρακήνικο μέσω της πλατφόρμας Airbnb, η ομάδα που διαθέτει τις επίμαχες σκηνές εξέδωσε ανακοίνωση, αντικρούοντας τις κατηγορίες για εμπορική εκμετάλλευση της φύσης.

Πρόκειται για ομάδα που διοργανώνει πρόγραμμα εναλλακτικών θεραπειών (yoga, διαλογισμού, κτλ) και δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στη φύση, και γι’αυτό όπως λένε, επέλεξαν το Σαρακήνικο λόγω της θεραπευτικής ιδιότητας της συγκεκριμένης περιοχής.

Όπως αναφέρει η ομάδα, διαθέτει επτά σκηνές, οι οποίες διατίθενται κατά σειρά προτεραιότητας σε κόσμο που συμμετέχει στις θεραπείες, τονίζοντας πως για τις υπηρεσίες της εκδίδει όλα τα νόμιμα παραστατικά. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει καταχώρηση στην πλατφόρμα Airbnb με τίτλο «yoga, meditation and therapies in the forest FREE TENT (with priority)» δηλαδή «Γιόγκα, Διαλογισμό και Θεραπείες στο Δάσος, Δωρεάν Σκηνή με προτεραιότητα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Gavdos Eco Retreat:

Αναφορικά με το πιλοτικό εγχείρημα : Gavdos Eco Retreat θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο ενσωματώνει εναλλακτικές θεραπείες, πρακτικές και υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής , μάλαξης, βοτανοθεραπείας, yoga , διαλογισμού και επανασύνδεσης με την φύση.

Οι θεραπείες και οι δραστηριότητες της ομάδας μας, λαμβάνουν χώρα, σε συνέργεια με τη φύση, και ως βάση, η ομάδα μας επέλεξε το Σαρακήνικο, λόγω της θεραπευτικής ιδιότητας της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα αυτά έχουν την επιλογή να φέρουν δική τους σκηνή ή να μείνουν σε τουριστικό κατάλυμα με δικό τους κόστος, εμείς δε, διαθέτουμε την υποδομή, (7 bell tents) την οποία μπορούμε να παράσχουμε στον κόσμο που μας επιλέγει και συμμετέχει στα retreats με σειρά προτεραιότητας

Για τις ως άνω υπηρεσίες μας, εκδίδουμε όλα τα νόμιμα παραστατικά, έχουμε δε διεθνή προβολή μέσω της πλατφορμας Airbnb με τίτλο της καταχώρισης μας : «yoga, meditation and therapies in the forest FREE TENT (with priority)» δηλαδή «Γιόγκα, Διαλογισμό και Θεραπείες στο Δάσος,Δωρεάν Σκηνή με προτεραιότητα”.

Σε καμία περίπτωση δεν πρυτανεύει το εμπορευματοποιημένο κάμπινγκ και οποιαδήποτε καταχώριση στην πλατφόρμα  Airbnb δεν είχε τέτοιο σκοπό. Θα ήταν αυτοκαταστροφικό και απερίσκεπτο να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, σε natura περιοχή.

Τουναντίον οργανώνουμε μια κινούμενη βάση με σεβασμό στο δάσος, και στους κανόνες της οικολογίας και επιλέγουμε αυστηρά ιαματικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα με τις νόμιμες αδειοδοτήσεις για την επίτευξη του ανώτερου οφέλους των ανθρώπων που θα επιλέξουν  να ακολουθήσουν το εγχείρημα.

Η θεραπεία μέσω του δάσους - forest medicine είναι πλέον παγκοσμίως αποδεκτή και κλινικά αποδεδειγμένη για τις ιαματικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο που αποζητά υγεία, ηρεμία, ελευθερία σκέψης..

Στην Ελλάδα, που τιμάμε τον αρχαίο πολιτισμό μας, που είμαστε πρωτοπόροι  στις τέχνες και τα γράμματα, ας μην αντιμετωπίζουμε εχθρικά και συντηρητικά, τέτοιες πρωτοβουλίες που μόνο στόχο έχουν την ανάπτυξη, την ανάπλαση και την σύνδεση με την φύση, με την μητέρα γη, με την θάλασσα και τον ουρανό.

Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να αναδείξουμε κάποια σημαντικά ενεργειακά σημεία στην Ελλάδα όπου μπορούν να γίνουν αξιόλογες δράσεις με σκοπό την πανάκεια, την ελευθερία , τη θεραπεία σε συνέργεια με την φύση

Τα retreat προγράμματα, οι καθημερινές δραστηριότητες και όλες οι υπηρεσίες του Gavdos Eco Retreat θα συνεχίσουν κανονικά βάση προγράμματος για την καλοκαιρινή σεζον, ειρηνικά, αρμονικά και με πραγματικά φιλική διάθεση προς όλους τους παραθεριστές του νησιού εφόσον ολοι εχουμε ισοτιμα δικαιωματα στη φυση , και θα χαρουμε να μας γνωρίσετε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”Σήμερα 10:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για την «επιδείνωση της υγείας του Κάρολου» και τα σχέδια για την κηδεία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο