LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΚυκλάδεςΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2019 14:00

Νέο βίντεο με βασανιστήρια σε γαϊδουράκια στην Σαντορίνη

Έντονες αντιδράσεις από τις εικόνες που δημοσιοποίησε η οργάνωση PETA, η οποία κάνει λόγο για «αναίτιο βασανισμό των ζώων».

βίντεο - κακοποίηση γαϊδουριών - Σαντορίνη

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί βίντεο της Οργάνωσης PETA, που ασχολείται με την προστασία των ζώων, από την Σαντορίνη.

Το βίντεο που αναπαράγει η εφημερίδα Daily Mail περιέχει, δυστυχώς «γνώριμες» σε πολλούς, εικόνες σοκ, με γαϊδουράκια και μουλάρια στην Σαντορίνη να μαστιγώνονται και να κακοποιούνται, καθώς αναγκάζονται να μεταφέρουν μεταξύ άλλων και υπέρβαρους τουρίστες, ανεβαίνοντας εκατοντάδες σκαλιά στο νησί.

Τα ζώα, εξαντλημένα από την κούραση, παραμένουν εκτεθειμένα επί ώρες στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, με τις πληγές τους από τα χτυπήματα και τα χαλινάρια να μην κλείνουν.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, τα δικαιώματα των ζώων καταπατούνται καθώς εκείνα υπόκεινται σε κακομεταχείριση, καταγγέλλοντας ότι «δεν τους παρέχεται νερό ή μια σκιά».

βίντεο - κακοποίηση γαϊδουριών - Σαντορίνη

βίντεο - κακοποίηση γαϊδουριών - Σαντορίνη

Η PETA ξεκίνησε τον Απρίλιο μια νέα εκστρατεία, για την προστασία των γαϊδουριών, καθώς όπως αναφέρει η οργάνωση για «το κρυμμένο μικρό μυστικό της Σαντορίνης», τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των ζώων που πάσχουν από κακώσεις του νωτιαίου μυελού, πληγές και εξάντληση, ενώ πολλά είναι εκείνα που πεθαίνουν πρόωρα καθώς δεν αντέχουν τις κακουχίες.

Σύμφωνα με την οργάνωση, λόγω και της αύξησης του ηφαιστειακού τουρισμού και παρά την λειτουργία του τελεφερίκ, εκτιμάται ότι περίπου 17.000 παραθεριστές τον χρόνο χρησιμοποιούν τα γαϊδουράκια ως μεταφορικό μέσο.

Περισσότεροι από 108.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια ηλεκτρονική διαμαρτυρία το περασμένο καλοκαίρι, εκφράζοντας την αντίδραση τους για αυτό που περιγράφεται ως «χωρίς νόημα και περιττά βασανιστήρια», ενώ η οργή ήταν εντονότερη όταν στα social media αναρτήθηκαν εικόνες με υπέρβαρα άτομα να κάνουν βόλτες με τα γαϊδουράκια.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σε τροχαίο ενεπλάκη ο Άντονι Τζόσουα - Νεκροί ο προπονητής και ο γυμναστής του πυγμάχου09:30Ζευγάρι αντιδρά σε έλεγχο για αλκοτέστ: Εσείς δεν έχετε πιε ποτέ; (βίντεο)09:16Ελ Κααμπί - Κόπα Άφρικα: Ασταμάτητος ο "γκολτζής' του Ολυμπιακού09:02Άνω Λιόσια: Στο νοσοκομείο άνδρας, μετά από παράσυρση από συρμό του Προαστιακού08:48Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή του Σκαλανίου08:34Globiled: Ολοκληρωμένη λύση φωτισμού με "Pay As You Save"08:20Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν "προκυμαία" στη Βενεζουέλα, που συνδεόταν με τη διακίνηση ναρκωτικών08:06Λαβρόφ: Η Δύση πρέπει να καταλάβει ότι η Ρωσία έχει τη στρατηγική πρωτοβουλία στην Ουκρανία07:52Πέθανε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές07:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Δεκεμβρίου07:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη07:10Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο