LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧανιάΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2019 07:36 | Ανανέωση: 06 Ιουλίου 2019 07:31

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της βιολόγου στην Κρήτη

Αμοιβή σε όποιον γνωρίζει πληροφορίες για την τύχη της προσφέρουν συγγενείς και συνάδελφοι της.

Eaton Suzanne - Κρήτη - εξαφάνιση

Το χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ προσφέρουν συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι της 60χρονης Αμερικανίδας Eaton Suzanne, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης όταν και ξεκίνησε πεζοπορία στην περιοχή του Κολυμβαρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η συνάδελφος της 60χρονης, Εμμανουέλλα Φιλιππίδη, το ποσό θα δοθεί σε οποίους δώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στoν εντοπισμό της 60χρονης γυναίκας που με την επιστημονική της ιδιότητα βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Για τον εντοπισμό της γυναίκας συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα και με τη συνδρομή όλων των διαθέσιμων μέσων χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε όλη την ακτογραμμή από Κολυμπάρι μέχρι Μένιες και Ραβδούχα, σε όλη τη χερσόνησο Ροδωπού και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο των κόλπων Χανίων και Κισσάμου. Σε αυτές συμμετείχαν εκτός από άνδρες της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και της ΕΛΑΣ, τμήματα των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων, ενώ έγιναν έρευνες και από αέρος με αεροσκάφος της Αερολέσχης Χανίων.

Eaton Suzanne - Κρήτη - εξαφάνιση

Όπως γράφει το flashnews.gr, συγγενείς της Αμερικανίδας που εξαφανίστηκε την Τρίτη στα Χανιά, έχουν έρθει στο νησί προκειμένου να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ανεύρεση της. Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει και μία ομάδα στο facebook, όπου μοιράζονται πληροφορίες για την Suzanne καθώς και φωτογραφίες της, οι οποίες πιθανόν να βοηθήσουν το έργο των Αρχών. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της χάθηκαν από την Τρίτη και με τη συνεργασία αστυνομίας, πυροσβεστικής και λιμενικού γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της. Η Αμερικανίδα, εικάζεται ότι είχε πάει για πεζοπορία και όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε επιστρέψει συνάδελφοί της δήλωσαν στο Αστυνομικό τμήμα την εξαφάνισή της.

Αμέσως ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό της, με τη συνδρομή και συνεργασία της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού καθώς και εθελοντών, ενω΄οι έρευνες διεξάγοντα από αέρος, με drone το οποίο χειρίζεται πυροσβέστης της Π.Υ Χανίων, από ξηράς, από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες της ΠΥ Κισσάμου με επικεφαλής τον Διοικητή της υπηρεσίας και αστυνομικούς καθώς και από θαλάσσης, με δύναμη του λιμενικού και ναυαγοσωστικού σκάφους.

Η έκκληση της οικογένειας της

Όπως αναφέρει η ανιψιά της Suzanne, η βιολόγος βρισκόταν στα Χανιά για να παρακολουθήσει το συνέδριο την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και την Τρίτη αφού έπαιξε πιάνο και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΟΑΚ, πήγε για τρέξιμο μεταξύ 15.00 και 17.00. Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ενώ όλα της τα υπάρχοντα είναι στο δωμάτιο της, όπως το διαβατήριο, το πορτοφόλι, το τηλέφωνο, τα χρήματα αλλά και τα παπούτσια της ποδηλασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αθλητικά της παπούτσια δεν είναι στο δωμάτιο, οπότε εικάζεται ότι τα φορούσε όταν χάθηκε. Όπως αναφέρει η ανιψιά της βιολόγου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο νησί αλλά και των απόκρημνων σημείων στην περιοχή, οι συγγενείς πιστεύουν ότι η Suzanne πιθανόν να ζεστάθηκε και να αναζήτησε σκιά κάπου ενώ μπορεί ακόμα και να είχε κάποιο ατύχημα. Η οικογένεια της κάνει έκκληση ώστε να συγκεντρωθούν όσο περισσότεροι εθελοντές γίνεται, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των διασωστών και να χτενίσουν την περιοχή από άκρη σε άκρη.

Επιπλέον, στο κείμενο της έκκλησης, αναφέρεται ότι όποιος έχει κάμερες ασφαλείας σε καταστήματα ή σπίτια της περιοχής, να παραδώσει στις Αρχές τα βίντεο που αφορούν το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου, σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο στοιχείο.

Eaton Suzanne - Κρήτη - εξαφάνιση

Επείγουσα ανάγκη

Στο κείμενο αναφέρεται ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει από την Γερμανία μία ομάδα ιχνηλατών για να βοηθήσει στην αναζήτηση, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να κατατεθεί επίσημη αίτηση. Επίσης, χρειάζεται ένα εξοπλισμένο ελικόπτερο με υπέρυθρες κάμερες, ώστε να γίνει εκτενέστερη αναζήτηση στην περιοχή για σημάδια θερμότητας, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να την ζητήσει επίσημα από την Αμερικάνικη ναυτική βάση.

‘Όπως αναφέρει η ανιψιά της Suzanne, η Αμερικανική πρεσβεία, είναι ενήμερη για τις παραπάνω ανάγκες, ωστόσο δεν είναι γνωστό ποιος από την ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει το σχετικό αίτημα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει στο searchforsuzanneeaton@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες για την Suzanne

Η Suzanne τρέχει σχεδόν καθημερινά για 30 λεπτά ενώ και την προηγούμενη ημέρα πριν χαθεί είχε πάει για τρέξιμο. Δεν είναι σίγουρο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες αναφορές, ότι όντως την ημέρα που εξαφανίσθηκε πήγε για τρέξιμο. Επιπλέον, δεν είναι ξεκάθαρο ποια ρούχα φορούσε, ή που ακριβώς θα μπορούσε να έχει πάει. Κάποιοι λένε ότι την είδαν με μαγιό, αλλά οι δικοί της άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μάλλον δεν είχε φέρει μαγιό στην Κρήτη.

Eaton Suzanne - Κρήτη - εξαφάνιση

Η Suzanne, είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχει μαύρη ζώνη στο Tae Kwon Do ενώ είναι μοριακή βιολόγος στο Ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας. Είναι επίσης μητέρα δύο αγοριών ενώ είναι σύζυγος του βρετανού επιστήμονα Dr. Tony Hyman. Η οικογένεια της, τα ανίψια της, η αδερφή της και ο γαμπρός της βρίσκονται όλοι στην Κρήτη και αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα των ερευνών.

Οι συγγενείς της κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει είτε μαζί τους μέσω mail είτε με την Αστυνομία, ενώ από την πλευρά τους ευχαριστούν την Ελλάδα και τα 70 μέλη της διάσκεψης που βοηθούν στην αναζήτηση καθώς και τους εθελοντές και όσους μοιράζονται την ιστορία της Suzanne, προκειμένου να βρεθεί και να επιστρέψει στα αγαπημένα της άτομα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο