LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2019 13:07

Σύγκλητος ΑΠΘ: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα βίας

Τι αναφέρεται στο ψήφισμα της Συγκλήτου μετά από τις συνεχείς επιθέσεις στους χώρους του πανεπιστημίου.

Θεσσαλονίκη - κατάληψη - Πρυτανεία - ΑΠΘ - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Με ψήφισμα η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη ανησυχία και αποδοκιμασία της για την αύξηση των κρουσμάτων βίαιης, ενώ κάνει λόγο για παρεμπόδισης της λειτουργίας θεσμικών συλλογικών οργάνων και μελών της Διοίκησης στο ΑΠΘ.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα, η Σύγκλητος «συμπαρίσταται σε κάθε συνάδελφο που έχει υποστεί σωματική και λεκτική βία από οποιουσδήποτε επιδιώκουν την επιβολή αποδοχής αιτημάτων τους με τη βία».

Επιπλέον, ζητείται από Σχολές, Τμήματα και Φοιτητικούς Συλλόγους και Συλλόγους Προσωπικού του ΑΠΘ, να συζητήσουν το θέμα και να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους, ώστε να αναδειχθεί η άποψη του Πανεπιστημίου συνολικά για το συνεχιζόμενο αυτό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της Συγκλήτου:

«Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Συνεδρίαση με αριθμό 2994/18-06-2019, συζήτησε τα παρακάτω δυσάρεστα γεγονότα, που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα:

Τη μη πραγματοποίηση δύο κατά σειρά Συνεδριάσεων της Συγκλήτου λόγω παρεμπόδισής τους από ομάδα περίπου 30 φοιτητών.

Τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, ο οποίος γρονθοκοπήθηκε και απειλήθηκε με εκπαραθύρωση, από την ίδια ομάδα φοιτητών, οι οποίοι έχουν αναρτήσει και αφίσες με τη φωτογραφία του για τη δημόσια διαπόμπευσή του.

Τον προπηλακισμό που δέχθηκε ο Πρύτανης και μέλη της Πρυτανείας κατά τη διάρκεια επανειλημμένων επισκέψεων στην Πρυτανεία της ίδιας ομάδας φοιτητών. Οι επισκέψεις διαμαρτυρίας της ίδιας ομάδας με αίτημα να είναι «ανοικτές σε όλους τους φοιτητές οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου» εξακολουθούν.Την παρεμπόδιση εκδηλώσεων παρουσίασης των υποψηφίων Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε Τμήματα και Σχολές του ΑΠΘ από την ίδια ομάδα φοιτητών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων Αντιπρυτάνεων, που οργάνωσε η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας στο αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ».

Με το παρόν ψήφισμά της, που εγκρίθηκε ομόφωνα στη Συνεδρίαση αυτή, η Σύγκλητος:

1. Εκφράζει την έντονη ανησυχία και την αποδοκιμασία της για την αύξηση των κρουσμάτων βίαιης παρεμπόδισης της λειτουργίας θεσμικών συλλογικών οργάνων και μελών της Διοίκησης στο ΑΠΘ.

2. Διαπιστώνει ότι η επιδεικνυόμενη ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως οι προαναφερθείσες, αλλά και η συνεχιζόμενη αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη διοργάνωση νυκτερινών εκδηλώσεων (parties) από αγνώστους στους χώρους του Πανεπιστημίου οδηγούν σε υποβάθμιση της καθημερινής λειτουργίας του.

3. Δηλώνει ότι συμπαρίσταται σε κάθε συνάδελφο που έχει υποστεί σωματική και λεκτική βία από οποιουσδήποτε επιδιώκουν την επιβολή αποδοχής αιτημάτων τους με τη βία.

4. Ζητά από τις Σχολές, τα Τμήματα και τους Συλλόγους Φοιτητών και Προσωπικού του ΑΠΘ να συζητήσουν το θέμα και να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους, ώστε να αναδειχθεί η άποψη του Πανεπιστημίου συνολικά για το συνεχιζόμενο αυτό πρόβλημα.

5. Επαναβεβαιώνει δημόσια ότι ομόφωνα επιθυμεί να συνεχίσει να συνεδριάζει σύμφωνα με τον νόμο με την παρουσία νόμιμων εκπροσώπων των φοιτητών όπως ορίζει ο νόμος (χωρίς την παρουσία αυθαίρετων ομάδων φοιτητών στην Αίθουσα της Συνεδρίασης). Επιπλέον, δέχεται πάντοτε να συζητήσει αιτήματα που κατατίθενται από φοιτητές με τους τρόπους που έχουν ανακοινωθεί».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος Κόσμος - Καταγγελία στο Καλημέρα Ελλάδα, για το μπαλκόνι που έπεσε σε αυτοκίνητο: "Ποιος θα με αποζημιώσει;"Σήμερα 08:38 | Ειδήσεις

Ζημιές σε αυτοκίνητο από πτώση μπαλκονιού στην Αθήνα. Ο ιδιοκτήτης μιλά για αδιέξοδο και έλλειψη αποζημίωσης.

Νέα Ιωνία: Τμήματα γέφυρας έπεσαν στο οδόστρωμα - Κυκλοφοριακό χάος τα ξημερώματαΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, κοντά στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όταν κομμάτια γέφυρας κατέληξαν στο δρόμο.

Σέρρες - 17χρονος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονουΣήμερα 11:29 | Ειδήσεις

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο 16χρονος δράστης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων.

Αναβλήθηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Παρών ο Μάνος ΔασκαλάκηςΣήμερα 10:43 | Ειδήσεις

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Σεπεμβρίου του 2026.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σέρρες - 17χρονος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου11:46Κιλκίς: Αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο επειδή του έκοψε κλήση11:32Ηράκλειο: Επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, χαλαζόπτωση και χιόνι (εικόνες)11:18Βόλος - Απαγορευτικό του απόπλου: Ακυρώθηκαν δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων11:04Αναβλήθηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Παρών ο Μάνος Δασκαλάκης10:50Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης ανήλικης από τέσσερα άτομα για ερωτική αντιζηλία10:36Χιονόπτωση - Κεντρική Μακεδονία: Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες10:22Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: Μη φεύγετε από τους δρόμους10:08Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο Εφετείο για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας 09:54Νέα Ιωνία: Τμήματα γέφυρας έπεσαν στο οδόστρωμα - Κυκλοφοριακό χάος τα ξημερώματα09:40Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών09:26Super Cup Ισπανίας: Μαγικό ματς, "τρελή"... κούπα για Μπαρτσελόνα 09:12Νέος Κόσμος - Καταγγελία στο Καλημέρα Ελλάδα, για το μπαλκόνι που έπεσε σε αυτοκίνητο: "Ποιος θα με αποζημιώσει;"08:58Άγιος Δημήτριος: Ιδιοκτήτες ψητοπωλείου δέχθηκαν πυροβολισμούς από τρία άτομα08:44Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία08:30Στερεά Ελλάδα: Χιόνια, ψύχος και αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων08:20Θεσσαλονίκη: Νεκρή ηλικιωμένη μετά από τη φωτιά σε διώροφη κατοικία08:16Λος Άντζελες: Φορτηγό έπεσε πάνω σε διαδηλωτές υπέρ του Ιράν08:02Αταμάν: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που νίκησε με 40 πόντους την Καρδίτσα, όταν είσαι μεγάλη ομάδα έτσι πρέπει να κερδίζεις07:48Τραμπ: Το Ιράν θέλει να διαπραγματευτεί - Σε εξέλιξη προετοιμασία για πιθανή συνάντηση07:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο