LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2019 13:07

Σύγκλητος ΑΠΘ: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα βίας

Τι αναφέρεται στο ψήφισμα της Συγκλήτου μετά από τις συνεχείς επιθέσεις στους χώρους του πανεπιστημίου.

Θεσσαλονίκη - κατάληψη - Πρυτανεία - ΑΠΘ - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Με ψήφισμα η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη ανησυχία και αποδοκιμασία της για την αύξηση των κρουσμάτων βίαιης, ενώ κάνει λόγο για παρεμπόδισης της λειτουργίας θεσμικών συλλογικών οργάνων και μελών της Διοίκησης στο ΑΠΘ.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα, η Σύγκλητος «συμπαρίσταται σε κάθε συνάδελφο που έχει υποστεί σωματική και λεκτική βία από οποιουσδήποτε επιδιώκουν την επιβολή αποδοχής αιτημάτων τους με τη βία».

Επιπλέον, ζητείται από Σχολές, Τμήματα και Φοιτητικούς Συλλόγους και Συλλόγους Προσωπικού του ΑΠΘ, να συζητήσουν το θέμα και να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους, ώστε να αναδειχθεί η άποψη του Πανεπιστημίου συνολικά για το συνεχιζόμενο αυτό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της Συγκλήτου:

«Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Συνεδρίαση με αριθμό 2994/18-06-2019, συζήτησε τα παρακάτω δυσάρεστα γεγονότα, που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα:

Τη μη πραγματοποίηση δύο κατά σειρά Συνεδριάσεων της Συγκλήτου λόγω παρεμπόδισής τους από ομάδα περίπου 30 φοιτητών.

Τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, ο οποίος γρονθοκοπήθηκε και απειλήθηκε με εκπαραθύρωση, από την ίδια ομάδα φοιτητών, οι οποίοι έχουν αναρτήσει και αφίσες με τη φωτογραφία του για τη δημόσια διαπόμπευσή του.

Τον προπηλακισμό που δέχθηκε ο Πρύτανης και μέλη της Πρυτανείας κατά τη διάρκεια επανειλημμένων επισκέψεων στην Πρυτανεία της ίδιας ομάδας φοιτητών. Οι επισκέψεις διαμαρτυρίας της ίδιας ομάδας με αίτημα να είναι «ανοικτές σε όλους τους φοιτητές οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου» εξακολουθούν.Την παρεμπόδιση εκδηλώσεων παρουσίασης των υποψηφίων Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε Τμήματα και Σχολές του ΑΠΘ από την ίδια ομάδα φοιτητών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων Αντιπρυτάνεων, που οργάνωσε η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας στο αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ».

Με το παρόν ψήφισμά της, που εγκρίθηκε ομόφωνα στη Συνεδρίαση αυτή, η Σύγκλητος:

1. Εκφράζει την έντονη ανησυχία και την αποδοκιμασία της για την αύξηση των κρουσμάτων βίαιης παρεμπόδισης της λειτουργίας θεσμικών συλλογικών οργάνων και μελών της Διοίκησης στο ΑΠΘ.

2. Διαπιστώνει ότι η επιδεικνυόμενη ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως οι προαναφερθείσες, αλλά και η συνεχιζόμενη αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη διοργάνωση νυκτερινών εκδηλώσεων (parties) από αγνώστους στους χώρους του Πανεπιστημίου οδηγούν σε υποβάθμιση της καθημερινής λειτουργίας του.

3. Δηλώνει ότι συμπαρίσταται σε κάθε συνάδελφο που έχει υποστεί σωματική και λεκτική βία από οποιουσδήποτε επιδιώκουν την επιβολή αποδοχής αιτημάτων τους με τη βία.

4. Ζητά από τις Σχολές, τα Τμήματα και τους Συλλόγους Φοιτητών και Προσωπικού του ΑΠΘ να συζητήσουν το θέμα και να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους, ώστε να αναδειχθεί η άποψη του Πανεπιστημίου συνολικά για το συνεχιζόμενο αυτό πρόβλημα.

5. Επαναβεβαιώνει δημόσια ότι ομόφωνα επιθυμεί να συνεχίσει να συνεδριάζει σύμφωνα με τον νόμο με την παρουσία νόμιμων εκπροσώπων των φοιτητών όπως ορίζει ο νόμος (χωρίς την παρουσία αυθαίρετων ομάδων φοιτητών στην Αίθουσα της Συνεδρίασης). Επιπλέον, δέχεται πάντοτε να συζητήσει αιτήματα που κατατίθενται από φοιτητές με τους τρόπους που έχουν ανακοινωθεί».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLive η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότεςΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Στην ανακοίνωση των μέτρων για τους αγρότες προχωρά αυτή την ώρα η κυβέρνηση.

Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονουΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε προανακριτικά την επίθεση στον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι εξοργίστηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον ίδιο.

Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια ΕλλάδαΣήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης τους, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τουςΣήμερα 10:39 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών ξεκίνησαν απεργία διαρκείας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Live η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες12:32Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22Προσπάθησε να περάσει δέμα με ναρκωτικά και κινητά στις Αγροτικές φυλακές Αγυιάς11:08Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τους10:54Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε υλικές ζημιές10:40Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Ελλάδα10:26Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών επιχείρησε να ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας10:12Οι 10 κορυφαίοι σκόρερ στην Ευρώπη: Στην λίστα ο Ελ Κααμπί και ο Παυλίδης09:58Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου09:44Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου: Πάω να πατήσω κάτω τον καρκίνο και να γυρίσω πίσω09:30Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο09:16Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη - Συστάσεις της Πολιτικής Προστάσιας09:02Βενεζουέλα: Κηρύχθηκε επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της επίθεσης των ΗΠΑ08:48Χαϊδάρι: Προσποιούμενοι ότι έλεγαν τα κάλαντα έκλεψαν... παπούτσια08:34Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 ρίχτερ ανατολικά από την Μπακουλίν08:20Φλώρινα: Πιάστηκαν στα χέρια για τον Τίμιο Σταυρό, ενώπιον του Νίκου Δένδια08:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο