LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2019 09:19

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη σε εργοτάξιο του μετρό

Ποια οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τις εκρήξεις στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης.

Μετρό Θεσσαλονίκης - πρώτος συρμός

Την ευθύνη για τις εκρήξεις στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης τον Μάιο, ανέλαβε οργάνωση αναρχικών με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η οργάνωση είχε τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στις 17 Μαΐου στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου όπου και

εκδηλώθηκε φωτιά και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο του εργοταξίου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη στις 3 τα ξημερώματα σε μονωτικά υλικά που ήταν αποθηκευμένα στο δεύτερο επίπεδο του εργοταξίου στο -2 προκαλώντας υλικές ζημιές.

«Εμείς σε μια διαφορετική πολιτική συγκυρία επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο υπόγειο του εργοταξίου του μετρό στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στις 17/05/2019. Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα για τη χορήγηση αδειών που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις μέρες όπως και ο χρόνος και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η δράση θέτουν δύο ακόμα περιεχόμενα. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη δράση γνωρίζουμε ότι σε ένα έργο τέτοιας σημασίας θα αναμειγνύονταν πολυεθνικές εταιρίες κολοσσοί στον κατασκευαστικό κλάδο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωσή τους καταλήγει, «Δεν ξεχνάμε τον αναρχικό σύντροφο από τη Χιλή Μαουρίσιο Μοράλες ο οποίος στις 22/05/2009 στην προσπάθειά του να ανατινάξει μια σχολή χωροφυλάκων έχασε τη ζωή του από την ίδια τη βόμβα. Κανένας σύντροφος/ισσα που έδωσε τη ζωή ή την ελευθερία του στον αγώνα δεν θα πρέπει να περάσει στη σφαίρα της λήθης ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ αναρχικοί/ες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη06:09Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο