LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2019 19:28

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το εμπόριο ωαρίων και φαρμάκων εξωσωματικής

Στο εδώλιο κάθισαν δύο γιατροί και δέκα ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων φαρμακοποιοί και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών.

νοσοκομείο - γιατροί

Δύο γιατροί, ειδικοί στη υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου είχαν παραπεμφθεί για εμπλοκή σε υπόθεση εμπορίας ωαρίων και διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αθωωτική ήταν η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου και για τους δέκα συγκατηγορουμένους τους, ανάμεσα στους οποίους φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιριών, κ.ά.

Οι δικαστές αποφάσισαν την απαλλαγή τους για την εμπορία των φαρμάκων, κρίνοντας ότι είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι δασμοί, ενώ για τα ωάρια δέχθηκαν μεταγενέστερο νόμο που ορίζει την αμοιβή για γυναίκες που τα δωρίζουν.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, περιγράφονταν περιπτώσεις αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από χώρες της ΝΑ Ευρώπης, που το διάστημα 2010-2012 δώρισαν τα ωάριά τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για εξωσωματική γονιμοποίηση ασθενών των δύο κατηγορούμενων γιατρών και εισέπραξαν κάθε φορά το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ ο νόμος που ψηφίστηκε αργότερα ορίζει ποσό αμοιβής 1.400 ευρώ.

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο