LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛέσβοςΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2019 07:25

Ποινική δίωξη για την επίθεση κατά προσφύγων στη Μυτιλήνη

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην ποινική δίωξη των δραστών για αδικήματα και εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ένταση - μετανάστες - Πλατεία Σαπφούς - Λέσβος

Στην επέτειο ενός χρόνου από το πογκρόμ της 22ας Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης σε βάρος 200 και πλέον αιτούντων άσυλο που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες στην ποινική δίωξη των δραστών της επίθεσης για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων κατά περίπτωση, με το επιβαρυντικό στοιχείο της παράβασης του άρθρου 81Α του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό και ανακοινώθηκε επίσημα πέρυσι τον Νοέμβριο από την Ελληνική Αστυνομία, η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διεξήγαγε, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, πόρισμα σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν για συνολικά 26 άτομα παραβάσεις πλημμεληματικού αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα από τους 26 διαπιστώθηκαν κατά περίπτωση αδικήματα αντίστασης, στάσης, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, εμπρησμού, καθώς και παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών. Τα 26 άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προσδιορίζονταν, είτε ως φυσικοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί των όσων συνέβησαν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το απόγευμα της 22ας Απριλίου 2018, στην πλατεία Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν 300 περίπου άτομα για την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Μετά το τέλος της διαδικασίας, 150 περίπου από τα άτομα αυτά, κάποια από τα οποία με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σε ομάδα Αφγανών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς, με σκοπό τη βίαιη απομάκρυνσή τους.

Τα επεισόδια διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Απριλίου, με απολογισμό τραυματισμούς αστυνομικών και αλλοδαπών και φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σε εξοπλισμό αστυνομικών δυνάμεων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Γκάζι: Ακόμα τρία άτομα παρέλαβε το ΕΚΑΒ την ημέρα που κατέληξε η 16χρονη από το ίδιο σημείοΣήμερα 20:04 | Ειδήσεις

Την ημέρα που η 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κλαμπ στο Γκάζι, το ΕΚΑΒ παρέλαβε ακόμα 3 άτομα σε κατάσταση μέθης.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Παράνομες επιδοτήσεις: Ο ΕΝΦΙΑ "πρόδωσε" το κύκλωμαΣήμερα 21:20 | Ειδήσεις

Πώς τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ συνέβαλαν στην αποκάλυψη της απάτης.

Γερμανία: Συμπλοκή με πυροβολισμούς στο Ανόβερο – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (βίντεο)Σήμερα 22:56 | Ειδήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος έχει συλληφθεί.

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο "Νιόνιος" που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι και έγινε θρύλος της τέχνηςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ένας δημιουργός που συνέδεσε την ποίηση με τον ρυθμό, την παράδοση με το ροκ και τη σκηνή με το θέατρο, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υεμένη: Οι Χούθι άφησαν ελεύθερους 15 εργαζόμενους του ΟΗΕ23:59Μιλάνο: 62χρονος δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του μαχαιρώνοντάς την23:42Πτολεμαΐδα: Άνδρας λήστεψε μίνι μάρκετ υπό την απειλή μαχαιριού23:27Γερμανία: Συμπλοκή με πυροβολισμούς στο Ανόβερο – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (βίντεο)23:13ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες για τις άδειες οδήγησης – Τι προβλέπουν22:59Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου: ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό και στην συνέχεια με άλλο ΙΧ22:45Κόντης: Το DNA του Παναθηναϊκού κάνει τους παίκτες να... μεταμορφώνονται22:31Παράνομες επιδοτήσεις: Μαρτυρία - "κλειδί" που βοήθησε τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης22:17Κάθειρξη 44 ετών σε 63χρονο που βίασε δύο ανήλικους σε Αθήνα και Καρδίτσα - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό22:03Βόλος: Άνδρας προσπάθησε να αρπάξει δύο παιδιά - Η εντολή των Αρχών στους κατοίκους21:49ΟΠΕΚΕΠΕ – Παράνομες επιδοτήσεις: Ο ΕΝΦΙΑ "πρόδωσε" το κύκλωμα21:35Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Ένας στους τρεις Έλληνες θα ψήφιζε ένα κόμμα από την Καρυστιανού21:21Γρίπη των πτηνών: Εντοπίστηκαν εστίες σε Ολλανδία, Βέλγιο και Σλοβακία – Χιλιάδες πτηνά θα θανατωθούν21:07Χαλκίδα: Άγρια επίθεση 20 ατόμων σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ20:52Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:38Τραγωδία στο Γκάζι: Ακόμα τρία άτομα παρέλαβε το ΕΚΑΒ την ημέρα που κατέληξε η 16χρονη από το ίδιο σημείο20:24"Λαβράκι" της ΑΑΔΕ στον Πειραιά: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Πάνω από 1 εκατ. η αξία τους20:10Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 67χρονος μετά το τροχαίο έξω από το Μονόλοφο – Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού19:56Σύνοδος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Νέες ευρωπαϊκές αμυντικές δυνατότητες για όλα τα κράτη μέλη θα ζητήσει ο Μητσοτάκης19:42Μειώθηκαν κατά 7,3% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 202419:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο