LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2018 23:29

“Λουκέτο” σε όλους τους οίκους ανοχής στο Ηράκλειο

Οι εναπομείναντες οίκοι ανοχής έκλεισαν σήμερα μετά την απόρριψη της προσωρινής αναστολής της απόφασης που υπέβαλλαν οι ιδιοκτήτες τους στο Πρωτοδικείο.

οίκος ανοχής - κόκκινο φως

Κανένας οίκος ανοχής δεν έμεινε ανοιχτός στο Ηράκλειο, καθώς το νέο σχέδιο νόμου που άλλαξε πριν από λίγα χρόνια, αυστηροποιήθηκε με αποτέλεσμα η διαδικασία αδειοδότησής τους μέσα στην  πόλη να είναι πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι τέσσερις οίκοι ανοχής που είχαν μείνει στο Ηράκλειο, σήμερα «σφραγίστηκαν» από τη Δημοτική Αστυνομία καθώς το αίτημά τους για προσωρινή αναστολή του σφραγίσματός τους απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.  

Έτσι, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και από σήμερα μέχρι νεωτέρας, δηλαδή έως ότου αποφανθεί το Εφετείο για το αν μπορούν ή όχι να λειτουργούν οι οίκοι ανοχής, αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνο Παττακό, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, «Στόχος μας δεν ήταν να κλείσουν οι οίκοι ανοχής, δεν ήταν αυτή η πολιτική μας βούληση. Γι’ αυτό το λόγο, επειδή το νέο νομοθετικό πλαίσιο ήταν πολύ αυστηρό, σαν Δημοτική Αρχή προτείναμε κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν το καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο και εστάλησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ωστόσο, η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου μας υποχρεώνει να ακολουθήσουμε το νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι πλέον βρίσκονταν σε λειτουργία συνολικά τέσσερις οίκοι ανοχής: ένας στα Δειλινά, δύο στο λιμάνι του Ηρακλείου και άλλος ένας στη Χανιόπορτα. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παττακός, υπήρχε και ένας πέμπτος οίκος ανοχής στην πόλης ο οποίος όμως έκλεισε μόνος του πριν από λίγο καιρό. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ουκρανία έπληξε πετρελαιοφόρο του ρωσικού "σκιώδους στόλου" νότια της Κρήτης14:50Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος – Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις14:36Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ14:22Οι αρχισυντάκτες του ANT1 News μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου14:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του αγροτοσυνδικαλιστή και του λογιστή 13:54Ηράκλειο: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με δύο ΙΧ – Νεκρός ο 65χρονος αναβάτης (εικόνες)13:40Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής γρονθοκόπησε αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού13:26Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να μπει στα δικαστήρια κουβαλώντας επτά φυσίγγια13:11Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές12:57Δικηγόρος Μαζωνάκη στο "Πρωινό": Δέχεται εκβιαστικές απειλές με "βαριά" ονόματα των φυλακών Κορυδαλλού12:43Ξεκίνησε η εγκατάσταση 388 έξυπνων καμερών στην Αττική – Αυτοψία Χαρδαλιά (εικόνες)12:29Τρόμος για 22χρονη στο Αίγιο: Την λήστεψαν και την βίασαν συγγενικά της πρόσωπα12:14Συνέντευξη Τύπου Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες12:00Πρωινό ΑΝΤ1: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Μαζωνάκη, μετά την μήνυση του 21χρονου11:46Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος - "Από αύριο μόνο φραπέ"11:32Κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε σχολείο των Χανίων 11:18Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα – Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι11:04Κοζάνη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί στη Δυτική Μακεδονία10:50Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης10:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο