LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2018 19:43

Με τεράστιο πανό στον Λευκό Πύργο διαμαρτυρήθηκαν εργαζόμενοι σε νοσοκομεία (εικόνες)

Τα αιτήματα τους και η πρωτότυπη δράση των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου "Γεννηματάς" και στη συνέχεια πορεία προς τον Λευκό Πύργο, στον οποίο ανάρτησαν για λίγα λεπτά ένα τεράστιο πανό, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με αίτημα "την εξαίρεση των νοσηλευτικών και προνοιακών ιδρυμάτων από την εκχώρηση στο Υπερταμείο".

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του "Γεννηματάς", το οποίο μαζί με το "Ιπποκράτειο" και το "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία Γρεβενών και Καρπενησίου, το παλιό νοσοκομείο της Άρτας και Προνοιακές Μονάδες (Λάρισα, Καρπενήσι) συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 10.119 ακινήτων του δημοσίου που εκχωρούνται στο Υπερταμείο.

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου "Γεννηματάς" και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), Πέτρος Κετικίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε πως παρότι πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που αναδείχτηκε το θέμα περί της εκχώρησης του "Γεννηματάς", αλλά και άλλων νοσοκομείων στο Υπερταμείο, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία διορθωτική κίνηση, ούτε σε δημοσίευση σε ΦΕΚ ονομαστικά των ακινητων που εκχωρούνται, με εξαίρεση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

"Φοβόμαστε ότι το νοσοκομείο βραχυπρόθεσμα, ενδεχομένως μεσοπρόθεσμα, να περάσει σε ένα άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να αλλάξει ακόμη και χρήση και να βρεθούμε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μην ξεχνάτε ότι στη Θεσσαλονίκη στο παρελθόν έχουμε ζήσει κλείσιμο τεσσάρων νοσοκομείων, το 1996- 1997 του νοσοκομείου στην οδό Φράγκων, που έκλεισε σε ένα βράδυ, το 2012 το Λοιμωδών, το Δερματολογικό και το Παναγία. Κλείσιμο σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή θα λείψουν από τη Θεσσαλονίκη 270 οργανικά κρεβάτια, θα λείψουν 5.000 χειρουργεία που γίνονται ετησίως στο Γεννηματάς και 60.000 νοσηλευόμενοι και 120.000 εξυπηρετούμενοι στα επείγοντα και στα τακτικά ιατρεία. Χώρια που το προσωπικό όλο θα κατανεμηθεί μέσα στα όρια της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), δηλαδή από την Καστοριά έως το Ασβεστοχώρι" πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε ότι με την εκχώρηση των 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο, στα οποία περιλαμβάνονται και νοσοκομεία, "βγαίνει στο σφυρί" η δημόσια υγεία. Μάλιστα επισήμανε ότι τα ακίνητα του δημοσίου παραχωρούνται με δημοσίευση στο ΦΕΚ μόνο με τους κωδικούς κτηματολογίου και όχι ονομαστικά, για να μην μπορεί κανείς Έλληνας πολίτης να ταυτοποιήσει ποια είναι τα ακίνητα και για να μην έχει πολιτικό κόστος η κυβέρνηση.

«Με μεγάλη δυσκολία ανακαλύψαμε ότι είναι τρία μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που εκχωρούνται στο Υπερταμείο. Το νοσοκομείο Γεννηματάς, το Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου και κανείς δεν ξέρει πόσα άλλα νοσοκομεία είναι σε όλη τη χώρα, γιατί είναι αδύνατον από τους αριθμούς να ταυτοποιήσουμε τα ακίνητα. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τα ακίνητα» πρόσθεσε ο κ.Γιαννάκος. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνεχίστηκε με πορεία προς τον Λευκό Πύργο όπου οι διαδηλωτές ανάρτησαν τεράστιο πανό, το οποίο όμως σχεδόν αμέσως μετά την ανάρτησή αφαίρεσαν οι φύλακες του μνημείου.

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Εγκλωβίστηκε ο λαιμός του ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει.

Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, τι ώρα θα αναχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025, οι τελευταίοι συρμοί στις Γραμμές του Μετρό και του Τραμ.

Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτώνΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η Ελληνική Αστυνομία, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση για τα μπλόκα των αγροτών και πού δημιουργείται πρόβλημα, ενημερώνει για τους λόγους των εκτροπών κυκλοφορίας που κάνει η Τροχαία, ενώ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές με χάρτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έφτασε ο χιονιάς στην Εύβοια (βίντεο)10:58Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Σερρών: Βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες10:44Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκατ. ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους10:30Πιερία: Προσωρινή άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων10:16Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘ10:02Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτική Θεσσαλία09:48Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς09:34Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Νέα κλιμάκωση μετά τις γιορτές - Ο ρόλος της Αστυνομίας09:20Περού: Σφοδρή σύγκρουση δυο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες (Βίντεο)09:06Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανές08:52Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών 08:382025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή τη φετινή χρονιά08:24Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα08:10Πέθανε ο ηθοποιός Αϊζάια Γουίτλοκ 07:56Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά07:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς07:28Forbes: Η Beyonce εκτινάχθηκε και μπήκε στην λίστα των δισεκατομμυριούχων07:14ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων06:56Ιταλία: Σκίερ κατεβαίνουν την Αίτνα που... "βρυχάται" (βίντεο)06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Δεκεμβρίου06:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο