LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΡεθύμνουΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2018 15:00

Κρήτη: εντοπίστηκαν δύο θερμοκήπια με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης (βίντεο)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, της οποίας τα μέλη καλλιεργούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε Λασίθι και Ρέθυμνο.

Κάνναβη - ναρκωτικά - Λασίθι - Ρέθυμνο

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας καλλιεργούσαν και διακινούσαν κάνναβη, σε Λασίθι και Ρέθυμνο, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες για κακουργήματα, που αφορούν σύσταση εγκληματικής ομάδας, ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικά.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και ταυτόχρονες επιχειρήσεις στους δύο νομούς της Κρήτης, οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν θερμοκήπιο με 2.627 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούντο 133 δενδρύλλια με τη μέθοδο της υδροπονίας. Κατέσχεσαν, δε, περίπου 22 κιλά κάνναβης, όπλα, πυρομαχικά και χρήματα προερχόμενα από τη δράση της οργάνωσης.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, 45, 46, 52 και 55 χρόνων, δημιουργούσαν φυτείες κάνναβης από κοινού, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ιδιοκτησίας τους.

Κάνναβη - ναρκωτικά - Λασίθι - Ρέθυμνο

Κάνναβη - ναρκωτικά - Λασίθι - Ρέθυμνο

Κατά την έρευνα των αστυνομικών σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και αγροτεμάχια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων: Σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, σε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του 45χρονου και του 55χρονου, 2.627 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, που καλλιεργούνταν επιμελώς με χρήση τεχνικού εξοπλισμού, τα οποία εκριζώθηκαν, πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και 23 φυσίγγια, ενώ σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 52χρονου, 133 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν με τη μέθοδο της υδροπονίας και εκριζώθηκαν, 21 κιλά και 861 γραμμάρια κάνναβης σε τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες, πλήρης εξοπλισμός αποτελούμενος από ανεμιστήρες, λάμπες, αφυγραντήρες κ.λπ...

Κάνναβη - ναρκωτικά - Λασίθι - Ρέθυμνο

Κάνναβη - ναρκωτικά - Λασίθι - Ρέθυμνο

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 πυροκροτητές, 3 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, διόπτρα νυκτός, 688 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 14.285 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ζυγαριά ακριβείας και κάλυκες. Τέλος, κατασχέθηκε ΙΧ αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Κάνναβη - ναρκωτικά - Λασίθι - Ρέθυμνο

Κάνναβη - ναρκωτικά - Λασίθι - Ρέθυμνο

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο