LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔράμαΔημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016 15:39

“Μύρισε” Χριστούγεννα στη Δράμα με το στήσιμο της Ονειρούπολης

Πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη χρονιά, γεμάτη χρώματα και φαντασία, θα είναι η "Ονειρούπολη".

Ονειρούπολη - Δράμα - Χριστούγεννα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έναρξη της φετινής 13ης Ονειρούπολης, στην πόλη της Δράμας.

Κόντρα στην οικονομική κρίση, ο Δήμος Δράμας, οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς και οι δεκάδες εκατοντάδες εθελοντές υπόσχονται να μη χαλάσουν ούτε και φέτος τη μαγεία των Χριστουγέννων στα μάτια μικρών και μεγάλων που θα επισκεφθούν και φέτος την παραμυθένια πόλη των Χριστουγέννων.

Πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη χρόνια, γεμάτη χρώματα και φαντασία, αλλά κυρίως γεμάτη από ονειρεμένες εικόνες, παιχνίδια, δράσεις, συναυλίες και πολύ κέφι, η "Ονειρούπολη" θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι διοργανωτές επιδιώκουν να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της χριστουγεννιάτικης πόλης από τη στιγμή της προετοιμασίας της μέχρι την ολοκλήρωση της μεγάλης γιορτής, στις 8 Ιανουαρίου 2017.

Ονειρούπολη - Δράμα - Χριστούγεννα

Ειδικά φέτος, ο Αϊ Βασίλης, για να μην νοιώθει νοσταλγία για το σπίτι του στο Βόρειο Πόλο, θα φέρει μαζί του μία ολόκληρη παγωμένη περιοχή μαζί με μεγάλες άσπρες πολικές αρκούδες, τους πιγκουίνους και τις φώκιες για να διασκεδάσουν όλοι μαζί για λίγο στη Δράμα κάνοντας πατινάζ στον πάγο κι άλλες παγωμένες σκανδαλιές.

Κι επειδή τα δέντρα στην Ονειρούπολη είναι πολύ ψηλά και μπορεί ο Αϊ Βασίλης να μην μπορεί να δει τον ουρανό για να προγραμματίσει τις πτήσεις του με το μαγικό του έλκηθρο, ζήτησε από τα ξωτικά του να κατασκευάσουν ένα "πλανητάριο" στην πλατεία της πόλης.

Από εκεί, μέσα από τα τηλεσκόπια θα μπορεί να βλέπει όλο τον ουρανό, τα αστέρια, τους πλανήτες, τους γαλαξίες... Όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι οι επισκέπτες της Ονειρούπολης.

Ονειρούπολη - Δράμα - Χριστούγεννα

Όσο για τα ξωτικά, φέτος πήραν κάποιες καινούργιες ...αποφάσεις. Θα φτιάξουν τη δική τους γειτονιά και θα την ονομάσουν "Δάσος των Ξωτικών".

Στο δικό τους δάσος όλα είναι μαγικά και αρκετά σκανδαλιάρικα! Έκαναν μάλιστα τη λίμνη του δάσους να λάμπει ακόμη περισσότερο ρίχνοντας μέσα όλη τη χρυσόσκονη των Χριστουγέννων.

Δίπλα στο δάσος θα χτιστεί το καλύτερο σπιτάκι της Ονειρούπολης. Το "Σπιτάκι του Παραμυθιού", όπου κάθε χρόνο γράφονται και αφηγούνται τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, στην κεντρική πλατεία της Δράμας θα υπάρχει φέτος ένα πραγματικό "Παραδοσιακό Χωριό", όμοιο με αυτά της βόρειας Ευρώπης, όπου θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να μάθουν την ιστορία πολλών παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές καινούργιες εκπλήξεις που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι θα επισκεφθούν την Ονειρούπολη.

Ονειρούπολη - Δράμα - Χριστούγεννα

Όπως κάθε χρόνο βέβαια έτσι και φέτος μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να επισκεφτούν το "Εργαστήρι του Αη Βασίλη" για να κατασκευάσουν πολλές όμορφες κατασκευές, να δοκιμάσουν τις γλυκές λιχουδιές στο "Σπιτάκι της Ζαχαροπλαστικής", να ζωγραφίσουν με Χριστουγεννιάτικες εικόνες το πρόσωπό τους στο "Σπιτάκι του Face Painting", αλλά και να στείλουν το δικό τους γράμμα στον Αη Βασίλη από το "Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης" και φυσικά να συναντήσουν τον πιο αξιαγάπητο παππού των Χριστουγέννων, τον Αϊ Βασίλη, στο πανέμορφο ξύλινο σπίτι του με το αναμμένο τζάκι.

Η μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων ξεκινάει στην "Ονειρούπολη - το Χωριό του Αϊ Βασίλη" και για μια ακόμα χρονιά η ακριτική πόλη της Δράμας θα μετατραπεί σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων για ολόκληρη την Ελλάδα.

Ονειρούπολη - Δράμα - Χριστούγεννα

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο