LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /Ρεθύμνου /

ΥΠΑΠΕΝ

Δημοσίευση: 06 Απριλίου 2016 19:18

“Πράσινο φως” για υδατοδρόμιο στο Ρέθυμνο

Για ποιες άλλες περιοχές έχουν εγκριθεί σχετικές άδειες για την δημιουργία υδατοδρομίων. Τι αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

υδατοδρόμιο - υδροπλάνα

Την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι (6) εγκριθείσες περιβαλλοντικές άδειες που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, αφορούν στη δημιουργία υδατοδρομίων για τις περιοχές: Αγία Μαρίνα Γραμματικού, Αλόννησος, Παξοί, Ρέθυμνο, Σκόπελος και Σκύρος, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης υδατοδρομίων για τις περιοχές: Αμφιλοχία, Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτμος, Πάτρα και Τήνος, έτσι ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό. Επισημαίνεται ότι πλήρως αδειοδοτημμένο είναι, σήμερα, το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί τα έργα των υδατοδρομίων υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία, που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο, να συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας της χώρας, αλλά και να συμβάλλουν στην άρση της απομόνωσης νησιών μικρών, ορεινών ή ακριτικών, όπου δεν είναι δυνατή η κατασκευή αεροδρομίων και η μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι δυσχερής, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο».

«Το ΥΠΕΝ εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων και δρομολογεί την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα μελλοντικά αιτήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένη14:55Έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες14:41Μάλγαρα: Κλείνει το ρεύμα προς Αθήνα - Ανοιχτό θα παραμείνει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη 14:28Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο - Προσφορές ρεκόρ στα 51 δισ. ευρώ14:18Η Ρωσία αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ για το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα14:04Χανιά: Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε σε παραλία (εικόνες)13:50Εικοσιπέντε αγρότες θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη στις 15:0013:36Μαύρη Θάλασσα: Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα πετρελαιοφόρα13:22Αρειος Πάγος: Συζήτηση για νέο αίτημα αναίρεσης της αναγνώρισης ελαφρυντικού του Επαμεινώνδα Κορκονέα13:08Μαρινάκης - Mercosur: Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ σε αυτό το δίχτυ προστασίας για τους παραγωγούς12:56Novartis: Καταδικαστική απόφαση για τους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες 12:42Κύπελλο Ελλάδας: Με ντέρμπι και νέα μορφή τα νοκ αουτ της προημιτελικής φάση12:28Πάτρα: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την 16χρονη που αγνοείται12:14Missing alert για την εξαφάνιση 25χρονου12:00Παρουσίαση του βιβλίου “Προτάσεις Διακυβέρνησης για την Ελλάδα του Μέλλοντος”, από την SYNERGIA11:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο χτύπησε μαθήτρια έξω από σχολείο11:32Ασταμάτητος ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Σκόραρε για 25η διαδοχική χρονιά11:18Τροχαίο ατύχημα στον Βόλο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι11:04Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθη10:50Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 21χρονοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν οχήματα10:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο