LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΦθιώτιδαΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2016 21:14

Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες επισκευάστηκε για τη φιλοξενία προσφύγων

Μέσα σε 48 ώρες ένα ξενοδοχείο που ήταν παρατημένο από το 2012 ετοιμάστηκε για να υποδεχθεί έως και 400 πρόσφυγες.

Λαμία - περιφερειάρχης - Κώστας Μπακογιάννης - ξενοδοχείο - πρόσφυγες - Θερμοπύλες

Ένα εγκαταλελειμμένο από χρόνια ξενοδοχείο, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ανθρώπων, ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες στη Λαμία για να φιλοξενήσει προσωρινά πρόσφυγες.

Πρόκειται για ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στις ιαματικές πηγές, και το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από το 2012.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή το απόγευμα σε σύσκεψη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ανακοίνωσε την συγκεκριμένη επιλογή ορίζοντας το χρονοδιάγραμμα των 48 ωρών για να εγκατασταθούν εκεί οι πρόσφυγες. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης ανήρτησε στο facebook τις φωτογραφίες από το ξενοδοχείο πριν από την επισκευή του.

Λαμία - περιφερειάρχης - Κώστας Μπακογιάννης - ξενοδοχείο - πρόσφυγες - Θερμοπύλες

Έτσι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δικές της δαπάνες, προχώρησε στον καθαρισμό και την ανακατασκευή των βασικών του λειτουργιών .

Λαμία - περιφερειάρχης - Κώστας Μπακογιάννης - ξενοδοχείο - πρόσφυγες - Θερμοπύλες

 «Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας συμπληρώνοντας ότι «μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων δείχνουν να αποδίδουν. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Μπακογιάννης ευχαριστεί «τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας που άνοιξαν ψυχή, μάτια και καρδιά».

 Λαμία - περιφερειάρχης - Κώστας Μπακογιάννης - ξενοδοχείο - πρόσφυγες - Θερμοπύλες

 Απόψε αναμένεται να είναι όλα έτοιμα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες οι οποίοι από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται σε διάφορα σημεία στη Φθιώτιδα.

Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νύχτα μέρα μέσα σε 48 ώρες επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων.  Επισκεύασαν και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτια και στρώματα, όπως επίσης επισκεύασαν τους χώρους εστίασης, δημιούργησαν ιατρείο και προχώρησαν σε εκτεταμένους καθαρισμούς στον περιβάλλοντα χώρο αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης του ξενοδοχείου.

«Πρόκειται για την καλύτερη μεταξύ όλων των άλλων επιλογών» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος που έχει τον συντονισμό των ενεργειών. «Έχουμε δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για έναν χώρο προσωρινής παραμονής» δηλώνει ο κ. Καραϊσκος και μάλιστα προσδιορίζει ότι από σήμερα το βράδυ θα δοθεί το πράσινο φως για να μετακινηθούν εκεί πρόσφυγες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΧθες 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Πέτρος Κουσουλός για θάνατο Παντελή Παντελίδης - Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη μοιραία νύχταΧθες 18:56 | Ειδήσεις

Η μαρτυρία «φωτιά» στην εκπομπή του, για την νύχτα που σκοτώθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Κουτσούμπας για την “Ιθάκη” του Τσίπρα: Πολιτικό κουτσομπολιό και δήλωση νομιμοφροσύνης στο σύστημαΧθες 21:47 | Ειδήσεις

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην Πρωθυπουργό, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του.

Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην ΟυκρανίαΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Πως σχολιάζει η Μαρία Σαράφογλου την αδυναμία της Ε,Ε να βρει κοινό βηματισμό απέναντι στην πρόταση των ΗΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε διαιτητή μετά από αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου23:59Κωνσταντινούπολη: Απαγορεύθηκε η σίτιση των αδέσποτων ζώων23:46Απετράπη τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας στην περιοχή του Ζωγράφου - Άμεση η επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.23:34Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:20Τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ23:07Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο Π/Ε Πέλλας22:52Ταυτοποιήθηκε 79χρονος για τις απειλές στο διαδίκτυο σε βάρος πολιτικού προσώπου22:39Super League: “Κουρσάροι” από την Κρήτη έκαναν ρεσάλτο… στο κάμπο22:25Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας από αύριο22:11Κουτσούμπας για την “Ιθάκη” του Τσίπρα: Πολιτικό κουτσομπολιό και δήλωση νομιμοφροσύνης στο σύστημα21:57Θεσσαλονίκη: Θύμα επίθεσης κατήγγειλε ότι έπεσε 15χρονος21:43Super League: Το εξπρές… από την Λιβαδιά πέρασε χωρίς στάση κι από τον Βόλο21:29Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:16Πέτρος Κουσουλός για θάνατο Παντελή Παντελίδης - Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη μοιραία νύχτα21:02“Παρέλαση” διαδοχικών και επικίνδυνων κυμάτων κακοκαιρίας20:48ANT1 sports: Νίκες για τους 4 «μεγάλους» πριν τα κρίσιμα ευρωπαϊκά τους ραντεβού (βίντεο)20:35Νέα Δημοκρατία – εσωκομματικές εκλογές: Ανανέωση πάνω από 70% στα συμβούλια20:21Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία20:07Πύργος: Σοβαρό εργατικό ατύχημα - Στο νοσοκομείο εργάτης που καταπλακώθηκε από σίδερα (εικόνες)19:53Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης απόδοσης Προσωπικού Αριθμού19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο