LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2019 08:58

Πετρόπουλος στον ΑΝΤ1: αναδρομικά σε όλους, αλλά… όσα μπορούμε (βίντεο)

Ακόμη δεν υπάρχει καμία απόφαση για την επιστροφή χρημάτων, τόνισε ο Υφ. Εργασίας. Τι είπε για τις συντάξεις χηρείας. 

Τάσος Πετρόπουλος - Καλημέρα Ελλάδα

«Οι μειώσεις των προηγούμενων ετών είναι μειώσεις στις οποίες δεν είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ερωτηθείς για τα αναδρομικά που πρέπει να αποδοθούν σε μεγάλες κατηγορίες πολιτών για περικοπές προηγούμενων χρόνων, που έχουν κριθεί παράνομες

«Έχουμε αποφάσεις που δεν είναι αμετάκλητες στα δικαστήρια», είπε, λέγοντας ότι ούτε γνωρίζει γιατί καθυστερεί η δημοσιοποίηση των αποφάσεων για τα αναδρομικά ούτε μπορεί να απολογηθεί για αυτό.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε λόγο για σημαντική επιτάχυνση στην πληρωμή των εφάπαξ και την απονομή συντάξεων, αν και όπως παραδέχθηκε ποτέ κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, ακόμη και όταν υπάρχει η ελάχιστη καθυστέρηση.

Σε ότι αφορά την πληρωμή των αναδρομικών είπε ότι «καμία επιστροφή δεν μπορεί να δοθεί εάν δεν υπάρχει κονδύλι εγγεγραμμένο στον Προϋπολογισμό», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει δημοσιονομικός κίνδυνος για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι από το ΣτΕ δεν υπάρχει δημοσιευμένη απόφαση για την επιστροφή ποσών σε συνταξιούχους, λέγοντας ότι δεν ξέρει καν εάν έχει εκδοθεί.

Ανέφερε ότι είναι μόνιμη η προσπάθεια της Κυβέρνησης για τόνωση του εισοδήματος των συνταξιούχων, σε όλα τα χρόνια της θητείας της, λέγοντας ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα να «δοθούν», αλλά αυτό «μπλοκάρει» λόγω της προεκλογικής περιόδου.

«Θα δώσουμε αυτά που μπορούμε, εάν αυτό ορίζει η απόφαση του ΣτΕ, ώστε να μην κινδυνεύσει ο Προϋπολογισμός», είπε σε ότι αφορά τα αναδρομικά που περιμένουν εκατομμύρια συνταξιούχοι, αναφέροντας ότι υπήρξαν περικοπές και μειώσεις συντάξεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες κρίνονται από την Δικαιοσύνη.

Όπως είπε ο Τάσος Πετρόπουλος, «εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση, θα δοθούν αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο όσους έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά των περικοπών».

Για τις συντάξεις χηρείας και τις 120 δόσεις

Σε ότι αφορά τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το καθεστώς που υπήρχε στην Ελλάδα καταργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω των ασφυκτικών πιέσεων των δανειστών, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει υιοθετήσει το γαλλικό μοντέλο. Όπως επεσήμανε ο Υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «θα ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου του ηλικιακού ορίου στις συντάξεις της χηρείας», λέγοντας ότι ο χρόνος αναστολής θα εξαρτηθεί άμεσα από το ύψος της ανεργίας, μέχρι δηλαδή να «σπάσει» το όριο του 10%. Όπως ανέφερε, το μέτρο θα προωθηθεί στην Βουλή τον Απρίλιο και ο στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάιο.  

Δεν είναι μονομερής ενέργεια ότι θα φέρουμε τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας ή η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις χρεών στα ασφαλιστικά Ταμεία.

«Θα την φέρουμε την ρύθμιση, είναι υπό επεξεργασία το πολυνομοσχέδιο που την περιλαμβάνει, αναμένεται να κατατεθεί τον Απρίλιο στην Βουλή», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι το 2018 και το 2019 υπάρχουν έσοδα στον ΕΦΚΑ πολύ μεγαλύτερα από πριν, λέγοντας ότι η προαναγγελία για τις ρυθμίσεις χρεών δεν έχει «γκρεμίσει» τα έσοδα του ΕΦΚΑ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άρτα: Τηλεφωνική απάτη – Απέσπασαν πάνω από 5.000€14:34Μεσσαρά - Κρήτη: Οικιακή βοηθός “ξάφρισε” σπίτι 14:19Αίγιο: Διπλή δολοφονία - Παραδόθηκε ο δράστης14:02Αττική: Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές13:49Θεσσαλονίκη - Δήμος Δέλτα: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης (βίντεο)13:35Μεσσηνία: Ανατροπή ασθενοφόρου - Τραυματίστηκε το πλήρωμα13:22ΗΠΑ: Ο Τραμπ βαρύνεται με υποψίες για insider trading 13:08Βουλή - Επιστολή Τριαντόπουλου: Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο του υπομνήματός μου στην προκαταρκτική επιτροπή12:54Καρυστιανού: Κατέθεσα μήνυση κατά των μελών της ΝΔ στην Προανακριτική 12:40Μητσοτάκης: Το Τζάνειο έγινε καινούριο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ιδιωτικά νοσοκομεία εικόνες)12:26Τέμπη: Παλινωδίες όπως λέμε... αντιφάσεις!12:11Γερμανία: Ποιοι θα αναλάβουν τα υπουργεία - κλειδιά στην κυβέρνηση CDU - SPD11:58Πάτρα: Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα - Συνελήφθη ο δράστης (εικόνες)11:43Η Κίνα ανακοίνωσε νέους δασμούς 125% για τις ΗΠΑ11:30Στο Τζάνειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης11:21Κρήτη: Πήγε να αλλάξει τη φιάλη και έγινε έκρηξη - Στην Αθήνα με αεροδιακομιδή11:11Περιφέρεια Αττικής: Πρόσκληση σε επαγγελματίες για τη μεταφορά μαθητών στο Λεκανοπέδιο10:57Μπακς - Αντετοκούνμπο: Έκτη σερί νίκη για τα “ελάφια” (εικόνες)10:46Live Βουλή - Προανακριτική για Τριαντόπουλο: Αποχωρούν κόμματα πριν την ψηφοφορία10:32Κρήτη: 6χρονη τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από μεγάλο ύψος 10:19
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο