LATEST NEWS
 
Οικονομία /Οικονομική πολιτικήΔημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2019 07:07

Αχτσιόγλου: Ξεκινάμε πρόγραμμα “Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας”

Ποιους αφορά το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας. Πότε θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού. Τι είπε η Υπουργός για τις συντάξεις.

Ανεργία - ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα «Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας» παρουσίασε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο «KONTRA».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά σε 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούμενους, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα µόνοι ή μαζί µε άλλους. Όπως τόνισε η υπουργός, το πρόγραμμα θα επιδοτεί από 12.000 μέχρι 36.000 ευρώ  την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που έκλεισαν στα χρόνια της κρίσης.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, το πρόγραμμα  «Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας» και είναι για ανθρώπους οι οποίοι έκλεισαν τη δουλειά τους, έκλεισαν την επιχείρησή τους ή ήταν αυτοαπασχολούμενοι, ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, σταμάτησαν λόγω της κρίσης της οικονομικής. «Κι ερχόμαστε εμείς και επιχορηγούμε μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν την οικονομική τους δραστηριότητα».

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις μήνες. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος επιχορήγησης για δώδεκα επιπλέον μήνες.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

εργαζόμενοι - γραφεία

Επισήμανε επίσης ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί πάνω από 370.000 θέσεις εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η επιτροπεία έχει τελειώσει και η έξοδος από τα μνημόνια ήταν απολύτως καθαρή. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι αυτό που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., δηλαδή η διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου».

Για τις συντάξεις, σημείωσε: «το γεγονός ότι 620.000 συνταξιούχοι παίρνουν αύξηση το 2019 επειδή υπολογίζεται με νέο τρόπο η σύνταξή τους, μαρτυρά ακριβώς ότι και προστατέψαμε τις καταβαλλόμενες συντάξεις -ακυρώσαμε το μέτρο της περικοπής της προσωπικής διαφοράς- και ότι το νέο ασφαλιστικό οδηγεί σε υψηλότερες συντάξεις για τα χαμηλά εισοδήματα, σημειωτέον ότι αυτές οι αυξήσεις θα συνεχίζονται κάθε χρονιά για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, επισήμανε ότι «πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, όλοι οι όροι, για να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία, δηλαδή να φτάσουμε μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οπότε και ολοκληρώνουμε το έργο μας, κάτι που έχει νόημα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Η υπουργός Εργασίας τόνισε, τέλος, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ενώ σχολιάζοντας τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε ότι «δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του και εξακολουθεί να σύρεται μονίμως πίσω από τη Ν.Δ.».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18Λίβανος: Ο πάπας Λέων καλεί τους θρησκευτικούς ηγέτες να ενωθούν απέναντι στη βία και τη μισαλλοδοξία20:04Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίας19:50Ταύρος: Κατέρρευσε γέφυρα σε παράδρομο της Πέτρου Ράλλη (εικόνες)19:36Ινδονησία: Σχεδόν 600 οι νεκροί από κυκλώνα - Μάχη δίνουν οι διασώστες19:22ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"19:08Formula 1: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Red Bull - Αύριο η ανακοίνωση του δεύτερου οδηγού για την σεζόν 202618:54Περιστέρι: Νυχτερινό μαγαζί επέτρεπε την είσοδο και τη χορήγηση αλκοόλ σε ανήλικους - Συνελήφθη ο υπεύθυνος18:40Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Τρακτέρ έχουν κλείσει την είσοδο στο τελωνείο των Ευζώνων (βίντεο)18:26Χρυσοχοΐδης: Η απάτη και η διαφθορά είναι τα κύρια στοιχεία που ενισχύουν το οργανωμένο έγκλημα18:12Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στη λεωφόρο Ποσειδώνος λόγω εργασιών17:58ΕΕ: Κατατέθηκαν τα σχέδια για το SAFE - 15 κράτη συμβάλλουν για την Ουκρανία, τι ισχύει για την Τουρκία17:44Παρτιζάν: Ποιος θα είναι ο υπηρεσιακός προπονητής για την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου17:30
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο