LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2018 17:14

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Ετήσιο συνέδριο για “Ένα Καλύτερο Αύριο”

Το 16ο Συνέδριο ΕΚΕ του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου συνέχισε την επιτυχημένη παράδοση κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον πλέον των 300 συμμετεχόντων. 

CSR 2018 CONFERENCE

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επενδύει σε μια διαρκή προσπάθεια ανάδειξης των σύγχρονων τάσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην εποχή των ραγδαίων αλλαγών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.  Το 16ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που διοργάνωσε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Μουσείο Μπενάκη, με τίτλο «Ένα Καλύτερο Αύριο» στη βιωσιμότητα με την έννοια της ισορροπίας ανάμεσα στις καταιγιστικές τεχνολογικές εξελίξεις και στα κοινωνικά και ηθικά ζητήματα που ανακύπτουν.  

Στη νέα εποχή όπου η αλματώδης εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας επηρεάζει και επαναδιαμορφώνει τις επιχειρήσεις, την οικονομία, την κοινωνία, τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων, διακεκριμένοι ομιλητές άνοιξαν ένα παράθυρο στο μέλλον και συζήτησαν για τα επιχειρηματικά, κοινωνικά και ηθικά ζητήματα που αναδύονται.  

Μέσα από τρεις θεματικές ενότητες, Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων, Ενίσχυση των Ανθρώπινων Δυνατοτήτων και Διαχείριση Ριζικών Αλλαγών, το 16ο Συνέδριο ΕΚΕ προσεγγίζει ερωτήματα που απασχολούν τη σύγχρονη υπεύθυνη επιχειρηματικότητα: Ποιες νέες δεξιότητες που τώρα δεν φανταζόμαστε θα απαιτηθούν στο άμεσο μέλλον; Ποιά ηθικά διλήμματα φέρνει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας; Πως μεταβάλλονται τα όρια στις ανθρώπινες δυνατότητες; Πως αλλάζει η τεχνολογία τον τρόπο που κατανοούμε το επιχειρηματικό περιβάλλον; Τί απαιτείται να κάνουν οι επιχειρήσεις, ώστε να προσαρμοστούν με τις ανατρεπτικές αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία. 

CSR 2018 CONFERENCE

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στη δραστήρια Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Επιμελητηρίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να είναι το 16ο Συνέδριο που διοργανώνει το Επιμελητήριο μας για την ΕΚΕ αλλά είναι το πρώτο της μεταμνημονιακής περιόδου, και το αναφέρω διότι για να υπάρξει μια επιτυχημένη πορεία της οικονομίας μετά από 8 χρόνια κρίσης και λιτότητας οφείλουμε να επανεξετάσουμε τη λογική και το σχέδιο με το οποίο θα πορευτούμε στη συνέχεια». Αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης τόνισε: «Πέραν της ανάγκης για ένα συνεκτικό και εξωστρεφές Σχέδιο για την ανάπτυξη θα πρέπει να δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις εκείνες που θα κινητοποιήσουν αφενός την ιδιωτική πρωτοβουλία, σαν απαραίτητο μοχλό δημιουργίας πλούτου και νέων θέσεων εργασίας, αλλά θα συνεισφέρουν παράλληλα και στην δημιουργία κλίματος συναίνεσης στην κοινωνία ώστε να δρομολογηθούν και υλοποιηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές σε κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της χώρας και της οικονομίας. Για να γίνουν κοινό κτήμα τα οφέλη της τεχνολογικής προόδου και να εμψυχωθεί η νέα γενιά χρειάζεται να αναπτύξουμε τις κατάλληλες ψηφιακές ικανότητες στην αναζήτηση της κοινωνικής ανάπτυξης και καλύτερης ποιότητας ζωής, οφείλουμε σήμερα να ενισχύσουμε ουσιαστικά το ανθρώπινο κεφάλαιο. Μόνο έτσι μπορούμε να χειριστούμε αποτελεσματικά τις δραστικές αλλαγές που έρχονται ταχύτατα και να χαράξουμε μια βιώσιμη πορεία προς την ψηφιακή εποχή που θα αποτελέσει το μέλλον μας». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΚΕ, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Πάκης Παπαδημητρίου τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός οράματος Βιώσιμης Ανάπτυξης: «Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ένα όραμα στην Ελλάδα. Έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που ξεκίνησε αυτή η κρίση στην οικονομία, που εξελίχθηκε σε κρίση αξιών, που οι περισσότεροι δε θυμόμαστε πως ήταν τα πράγματα πριν την κρίση.

Χρειαζόμαστε ένα όραμα για ευημερία, για οικονομική ανάπτυξη, για δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους ανθρώπους, για ένα φυσικό περιβάλλον που θα είναι φιλόξενο στις επόμενες γενεές, για μια κοινωνία που λειτουργεί με όρους αλληλεγγύης και σεβασμού στη διαφορετικότητα, χωρίς αποκλεισμούς και με λιγότερη δυστυχία».  Επίσης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα σε φορείς με γνώμονα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: «Η βιωσιμότητα προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία για συνεργασία ανάμεσα σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, για δημιουργία κοινής αξίας και για την απελευθέρωση των πόρων που πλέον απαιτούνται στην εποχή των καταιγιστικών αλλαγών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Είναι μια ευκαιρία να σχεδιάσουμε καινοτόμους τρόπους εργασίας, να δημιουργήσουμε τεχνογνωσία αλλά κυρίως να κινητοποιήσουμε μια συλλογική συνείδηση και μια κοινή ευθύνη απέναντι στο μέλλον των μεγάλων αλλαγών».

CSR 2018 CONFERENCE

Στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Ψηφιακές Δεξιότητες για τις Επόμενες Γενεές», με το συντονισμό της κας Κάτιας Αντωνιάδη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ, συζητήθηκαν τα εξής

Ο Καθηγητής Ιωάννης Μπάρας από το Πανεπιστήμιο του Maryland εστίασε στην ταχύτατη πρόοδο της τεχνολογίας και τις εφαρμογές της, όπως smart manufacturing κλπ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή, ο αυτοματισμός πρέπει να συνεκτιμάται με πολλές παραμέτρους, όπως π.χ. με την ποιότητα ζωής (δεδομένων και των κινδύνων που υπάρχουν, όπως η ακτινοβολία). Η ενσωμάτωση της ηθικής στην εκπαίδευση είναι αναγκαία και σοβαρό θέμα είναι η αντιμετώπιση των αυξανόμενων διλημμάτων (όπως π.χ. στον χώρο της υγείας). Τέλος, υπάρχει η ανάγκη για αλλαγή σε κρίσιμα πεδία της εκπαίδευσης, όπως π.χ. στα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ της χώρας.

Ο Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture περιέγραψε ότι λόγω της τεχνολογίας υπάρχει σημαντικότατη αλλαγή στο εργασιακό περιβάλλον (παρά την ύπαρξη αντιστάσεων για αλλαγή σε κάποιες περιπτώσεις). Αναδεικνύεται ως μείζον θέμα παγκόσμια η επιτάχυνση διαδικασιών συνεχούς τεχνολογικής εκπαίδευσης και ‘reskilling’ των εργαζομένων, για την απόδοσή τους μέσα στην ίδια την επιχείρηση, που λειτουργεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ανέφερε ότι έρευνες σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους έχουν καταλήξει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα όπως π.χ. για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, 84% είναι ενθουσιασμένοι, 66% εκτιμούν ότι θα υπάρξει βελτίωση για τους ίδιους και την εργασία τους κ.α. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι από την τεχνολογική πρόοδο θα αναδειχθούν νέα επαγγέλματα, στα οποία θα υπάρξουν ανάγκες, γεγονός που συνδέεται και με την επίλυση του προβλήματος της φυγής ταλέντων από τη χώρα. Τέλος τόνισε ότι σημαντικός μπορεί να είναι ο ρόλος των επιμελητηρίων για την διάχυση γνώσης, και παροχής υποστήριξης σε θέματα τεχνολογίας (π.χ. big data, internet of things).

Ο κ. Δημήτρης Κοσσυφάς, Head of Travel, Google Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta αναφέρθηκε στην ανάπτυξη από την Google εφαρμογής χρήσιμης πληροφόρησης για τον τουρισμό (Grow Greek Tourism Online) και την ανάπτυξη πλατφόρμας για περιήγηση σε τουριστικά ενδιαφέροντα σημεία.  Έδωσε έμφαση στην παροχή εκπαίδευσης από την εταιρεία για ανάπτυξη – μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και χρήσης – σε πολλές εταιρείες στο χώρο του τουρισμού, πανελλαδικά (παρουσιάστηκε και video) και στην παροχή εκπαίδευσης σε πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας.  

CSR 2018 CONFERENCE

Οι κ.κ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος (Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της SciCo) και Γιώργος Νικολετάκης (Συνιδρυτής του Tipping Point) αναφέρθηκαν τις τεράστιες και ταχύτατες μεταβολές στην τεχνολογία και σε ετήσια science festivals με συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον συμμετοχής (με εθνική και πανευρωπαϊκή διάσταση) και υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρότρυναν το κοινό (όπου βρίσκονταν και αρκετοί φοιτητές) για ανάπτυξη των ψηφιακών ικανοτήτων τους.

Στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Ενισχύοντας τις ανθρώπινες δυνατότητες» υπό το συντονισμό του κ. Νίκου Ανδρίτσου, δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ συζητήθηκαν τα εξής:

Ο καθηγητής κ. Νικόλας Κατσάνης από το Πανεπιστήμιο Duke ανέλυσε τη θεωρία

Ο δρ. Βασίλης Νάσσης, Πρόεδρος και CEΟ της Netronix παρουσίασε

Στο τρίτο πάνελ με τίτλο «Ριζικές Αλλαγές – ο βιώσιμος δρόμος για το μετασχηματισμό» υπό το συντονισμό του κ. Σταμάτη Ζαχαρού, δημοσιογράφου του Action24, συζητήθηκαν τα εξής:

Ο κ. Σπύρος Μάργαρης, Ιδρυτής της Margaris Ventures αναφέρθηκε σε ένα γενναίο καινούργιο κόσμο. Σύμφωνα με τον κ. Μάργαρη, οι αλλαγές, οι εξελίξεις, τρέχουν πολύ πιο γρήγορα απ´ ότι περιμένουμε, είτε μας αρέσει είτε όχι. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για αυτές και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Όλα τα επιτυχημένα μοντέλα βασίζονται στην ευχρηστία και στο χέρι μας είναι να μάθουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και να την κάνουμε εύχρηστη, κατανοητή και χρήσιμη στον κάθε άνθρωπο. Έτσι είναι επιτυχημένη μια πλατφόρμα. Η τεχνολογία δεν είναι για εξωγήινους αλλά για κανονικούς ανθρώπους.

CSR 2018 CONFERENCE

Ο κ. Γιώργος Νούνεσης, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Δημόκριτος αναφέρθηκε στις ριζικές ιστορικές αλλαγές που έρχονται από τις τεχνολογίες. Σύμφωνα με τον κ. Νούνεση, το στοίχημα είναι να τις κατευθύνουμε στη σωστή κατεύθυνση. Είναι συναρπαστική η εκθετική συνάρτηση που απεικονίζει την έννοια των ραγδαίων αλλαγών. Καθώς τεχνολογία και καινοτομία πάνε μαζί, εμείς πρέπει να κατευθύνουμε τις αλλαγές, ώστε η τεχνολογία να μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο επιστημονικά και εμπορικά αλλά και ανθρωπιστικά.  Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Νούνεση στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας στην έρευνα κατά του καρκίνου.

Ο κ. Jason Channell, Global Head SRI/ESG Research της Citi αναφέρθηκε στην ταχύτητα των αλλαγών και την ανάγκη για την προσαρμοστικότητα μας σε αυτές. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με τους Στόχους ΒιώσιμηΑνάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs). Έγινε αναφορά στον αντίκτυπο τους στις επιχειρήσεις και στις επενδυτικές ευκαιρίες καθώς η χρηματοοικονομική κοινότητα τις υποστηρίζει.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Καραμανώλης (Πρόεδρος του Hellenic Blockchain Hub) και Ηλίας Σαλτιέλ (συνιδρυτής και CEO του Athens Makerspace) οι οποίοι έδωσαν την οπτική των νέων επιχειρηματιών για τις ριζικές αλλαγές. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στη ρήση του Γούντυ Άλλεν «Μια σχέση είναι σαν τον καρχαρία. Ή προχωράει μπροστά ή πεθαίνει.» καθώς το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία μας μπροστά στις αλλαγές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, έγινε μια συζήτηση για την ανάγκη στροφής στον Άνθρωπο και τις θεμελιώδεις αξίες ανάμεσα στον Πατέρα Φιλόθεο Φάρο και το μέλος της επιτροπής CSR του Επιμελητηρίου κα Αγγελική Παπαδοπούλου, Manager Corporate Affairs της Nestle. Ο Πατέρας Φάρος αναφέρθηκε στην ανάγκη ισορροπίας του σύγχρονου ανθρώπου και τη λειτουργία του μέσα στο θεσμό της οικογένειας. Η συζήτηση κατέληξε στο ότι το πολύτιμο αγαθό του ανθρώπου, ακόμα και στο σημερινό περιβάλλον των καταιγιστικών τεχνολογικών αλλαγών, είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.

Το 16ο Συνέδριο ΕΚΕ του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου συνέχισε την επιτυχημένη παράδοση κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον πλέον των 300 συμμετεχόντων σε μια χρήσιμη συζήτηση για το μέλλον και τον τρόπο προσαρμογής της Πολιτείας, των επιχειρήσεων και της ευρύτερης κοινωνίας.

Κάθε χρόνο εταιρίες με ενεργό δράση στην ΕΚΕ παρουσιάζουν τις καλές πρακτικές τους σε ειδικό χώρο στο συνέδριο: «CSR MARKETPLACE». Οι εταιρίες που συμμετείχαν αυτή τη χρονιά ήταν: 3Μ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ALPHA BANK, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, DIAGEO, EUROBANK, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, INTERAMERICAN, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, VODAFONE. 

CSR 2018 CONFERENCE

Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη του CSR Hellas. 

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκδηλώνεται με την υποστήριξη και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του σημαντικού αυτού συνεδρίου που ήδη έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας.

Χορηγοί: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, VODAFONE, Αρωγοί: 3Μ, ABBVIE, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ALPHA BANK, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, ΔΕΗ, DIAGEO, EUROBANK, EUROLIFE, EΥΔΑΠ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, INTERAMERICAN, JOHNSON & JOHNSON, KPMG, METLIFE, MSD, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, PFIZER, ROCHE

Επίσημος Αερομεταφορέας: Air France – KLM - Delta

Χορηγοί επικοινωνίας: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ANT1, CSR Review, CSR Week, Global Sustain, Ασφαλιστικό Μarketing, 88,6 fm, Business Partners

Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: news24/7.gr, businessnews.gr, CSRnews.gr, epixeiro.gr, csrindex.gr, insurancedailynews.gr

CSR 2018 CONFERENCE

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕιδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχουςΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

12 ερωτήσεις - απαντήσεις για την Ειδική Παροχή Μητρότητας σε ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και για την μεταβίβαση του δικαιώματος στους πατέρες.

Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότηταΣήμερα 15:09 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Οικονομίας παραχώρησε συνεντεύξεις στο Bloomberg και το CNBC. Τι δήλωσε για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την οικονομική κρίση και την πιθανότητα επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. 

“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην ΕλλάδαΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Σε ισχύ τέθηκε το πλαίσιο προστασίας, καθώς υπογράφηκε η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 “Απάτητες παραλίες” ανά την χώρα.

“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίεςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Που και πως μπορούν να γίνονται οι αναφορές για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας. Τι δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης για το νέο θεσμικό πλαίσιο.


 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο