LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2018 15:54

Ελληνίδα κρεοπώλισσα πήρε το πρώτο βραβείο στον κόσμο για το μπέργκερ της

Το νοστιμότερο μπέργκερ σε όλο τον πλανήτη είναι ελληνικό.

Κυπαρισσία Αντωνάρα - βραβείο - καλύτερο μπέργκερ

Το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο είναι ελληνικό. Ομάδα νέων κρεοπωλών, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας την περασμένη άνοιξη, εντυπωσίασε τους κριτές με την απλότητα αλλά και τη νοστιμιά του ελληνικού μπέργκερ και κατέκτησε την πρώτη θέση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, είναι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα που κατέκτησε της κορυφή και μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) υπογράμμισε ότι «το μυστικό της επιτυχίας είναι η απλότητα της συνταγής μας, η οποία εκτιμήθηκε από τους κριτές, αλλά και το γεγονός ότι πήραμε υλικά και μυρωδικά από τη ελληνική γη και συγκεκριμένα από την Κρήτη».

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών συμμετείχαν χώρες όπως οι ΗΠΑ, που έχουν παράδοση στα μπέργκερ, όμως όπως είπε η νεαρή κρεοπώλισσα, «η χώρα δεν πήρε ούτε ένα βραβείο, ήταν εκτός συναγωνισμού, αν και παραδοσιακά φημίζεται για τo συγκεκριμένο προϊόν».

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, που έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και στη συνέχεια food design, γρήγορα κατάλαβε ότι έχει ταλέντο στο σχεδιασμό νόστιμων, αλλά και αισθητικά μοναδικών εδεσμάτων από κρέας και έτσι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογενειακή επιχείρηση, με στόχο να την εξελίξει όσο είναι δυνατόν.

Κυπαρισσία Αντωνάρα - βραβείο - καλύτερο μπέργκερ

«Εμπνέομαι καθημερινά από τις νέες τάσεις και δημιουργώ διαφορετικά προϊόντα, όπως γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο, σπαράγγι τυλιχτό με μπέικον, κρεατένιες τούρτες με αρωματισμένο κιμά και μους τυριών» περιγράφει με λεπτομέρεια η εικοσιεξάχρονη.

Υπογράμμισε δε ότι για εκείνη ήταν σημαντικό να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση. «Βέβαια σπούδασα και προσέγγισα με έναν πιο επιστημονικό τρόπο τη συγκεκριμένη δουλειά, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων».

Κυπαρισσία Αντωνάρα - βραβείο - καλύτερο μπέργκερ

Η ελληνική αποστολή που παρασκεύασε το νοστιμότερο μπέργκερ του κόσμου, αποτελείται από έξι άτομα, τρία άτομα από την Κρήτη, δυο από την Αθήνα και την Κυπαρίσσια Αντωνάρα από τη Θεσσαλονίκη. «Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η χώρα μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια» επισήμανε η νεαρή επαγγελματίας.

Η εικοσιεξάχρονη, η οποία με μεράκι και ζήλο υπηρετεί το παραδοσιακό επάγγελμα του κρεοπώλη, υποστηρίζει ότι ο επόμενος στόχος της είναι να καταφέρει να μεταφέρει τις ιδιαίτερες γεύσεις και μυρωδιές των προϊόντων της στα σπίτια των πελατών της, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, δίχως να χρειάζεται να επισκεφθούν το κατάστημα που διατηρεί στο Ασβεστοχώρι.

Κυπαρισσία Αντωνάρα - βραβείο - καλύτερο μπέργκερ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιεράπετρα: Κοράκι άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την πόλη18:32Δασμοί: Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα18:19 Σωματείο ΕΛΙΖΑ: Λαχειοφόρος αγορά 2025 - Κάθε λαχνός μετράει18:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:50Λιβαδειά - Μητσοτάκης: Τα επόμενα δύο χρόνια θα δείτε την οικονομική πολιτική να αντανακλάται στο δικό σας πορτοφόλι17:36Εκάλη: Κλειστή η κυκλοφορία στη Θησέως - Kολώνα φωτισμού έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο17:22Κορονοϊός – γρίπη: Πόσοι πέθαναν την τελευταία εβδομάδα17:08Ανταρκτική: Δασμοί Τραμπ ακόμη και σε ακατοίκητα νησιά όπου ζουν μόνο… πιγκουίνοι16:54Παπασταύρου: Ο ρόλος της Ελλάδας είναι να εξάγει ενεργειακή ασφάλεια - Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες της Chevron16:41Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή16:27Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την ανάπλαση και ανάδειξη του Λόφου του Φιλοπάππου16:14Πάσχα - ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για όλη την περίοδο 16:00Το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο επιστρέφει μετά από 15 χρόνια15:45Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών και στήριξη στην αγορά υπέρ των πολιτών 15:32Λαμία: Μπήκαν σαν “κυρίες” στο κατάστημα... αλλά δεν είχαν σκοπό να πληρώσουν15:17Αλκοόλ - Μελέτη: Η έντονη κατανάλωση σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών βλαβών15:03Κώστας Καββαθάς: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του14:48“Έξυπνα παγκάκια”: Τι είναι και πως λειτουργούν; (εικόνες)14:34Βορίδης από Κάιρο: Δεν υπάρχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική χωρίς επιστροφές14:20Μαρινάκης για Τέμπη: Απέτυχε το αφήγημα της συγκάλυψης 14:05
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο