LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2018 19:35

Μιχάλης Τσαμάζ: o μετασχηματισμός “κλειδί” για την έξοδο από την κρίση

Τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρία τεχνολογίας τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου σε ειδική εκδήλωση του London School of Economics. 

Μιχάλης Τσαμάζ - ΟΤΕ - εκδήλωση - London School of Economics - Λονδίνο

«Ο καλύτερος τρόπος για να βγεις από την κρίση είναι να την δεις ως ευκαιρία για να αλλάξεις». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Λονδίνο για το επιτυχημένο παράδειγμα μετασχηματισμού του Ομίλου σε μία σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας, μέσα στην κρίση.

Η ομιλία έγινε σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Greece Out of Crisis? building a competitive economy», που διοργάνωσαν το Hellenic Observatory και το Hellenic Bankers Association-UK, σε συνεργασία με το London School of Economics and Political Science (LSE).

Στόχος της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν φοιτητές του LSE, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας του Λονδίνου και εκπρόσωποι τραπεζών, ήταν να ακουστούν οι προσδοκίες της επιχειρηματικής κοινότητας για την οικονομική πορεία, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης.

Μιχάλης Τσαμάζ - ΟΤΕ - εκδήλωση - London School of Economics - Λονδίνο

«Ο Όμιλος ΟΤΕ έπρεπε να εκσυγχρονιστεί, να γίνει πιο αποτελεσματικός και να αποκτήσει πελατοκεντρική φιλοσοφία ενισχύοντας παράλληλα την τεχνολογική του υπεροχή. Και όλα αυτά, παρά τις δυσκολίες από το οικονομικό και ρυθμιστικό περιβάλλον», ανέφερε ο Μιχάλης Τσαμάζ  περιγράφοντας την κατάσταση με την οποία ήταν αντιμέτωπος ο Όμιλος το 2010.

«Για να πετύχουμε όλα αυτά, αντιμετωπίσαμε από την αρχή την κρίση ως ευκαιρία για να αλλάξουμε», είπε, και περιέγραψε τη στρατηγική που υλοποίησε η διοικητική ομάδα και πέτυχε την εξυγίανση της εταιρείας, την εντυπωσιακή μείωση του δανεισμού, την έξοδό της στις αγορές και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της, καθώς και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων που αύξησαν την ανταγωνιστικότητα του ΟΤΕ και οδήγησαν στην ανάπτυξή του. Ο πλήρης μετασχηματισμός του Ομίλου ΟΤΕ και ο αναπτυξιακός μας προσανατολισμός, μας ώθησαν να βγούμε μπροστά, να επενδύσουμε εντατικά σε δίκτυα νέας γενιάς και να γίνουμε η εταιρεία των οπτικών ινών», υπογράμμισε ο κ. Τσαμάζ.

Μιχάλης Τσαμάζ - ΟΤΕ - εκδήλωση - London School of Economics - Λονδίνο

Παράλληλα μίλησε και για το νέο μεγάλο στόχο του Ομίλου ΟΤΕ , να γίνει παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού: «Προσαρμοζόμαστε ταχύτατα στα δεδομένα που δημιουργεί η νέα ψηφιακή εποχή. Υλοποιούμε ήδη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού, που εστιάζει σε δύο άξονες: την εμπειρία των πελατών και την εσωτερική μας λειτουργία».

Και πρόσθεσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τη χώρα. Έχουν γίνει αρκετά βήματα από πλευράς Πολιτείας στη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται όμως ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις, για να γίνει η Ελλάδα πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.»

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ σημείωσε: «Η τεχνολογία είναι ο κύριος σύμμαχός μας για να πετύχουμε ανάπτυξη. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση. Για μένα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας και της χώρας είναι μονόδρομος».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο