LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2018 12:29

Κομισιόν: μικρότερη ανάπτυξη αλλά και επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για την Ελλάδα

Η ενεργοποίηση των προνομεθετημένων μέτρων, αλλά και των αντίμετρων, θα επιφέρει ουδέτερη δημοσιονομική επίπτωση, καθώς ο «πήχης» της ανάπτυξης κατέβηκε αισθητά.

Κομισιον

Χαμηλώνει τον «πήχη» των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία το 2018 και το 2019 η Κομισιόν στην εαρινή της έκθεση, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στη διετία, με εφαρμογή των προνομοθετημένων μέτρων αλλά και των αντίμετρων ώστε να υπάρχει ουδέτερη δημοσιονομική επίπτωση.

Η πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης τοποθετείται πλέον στο 1,9% για φέτος και στο 2,3% για το 2019 (από 2,5% ανά έτος στις προηγούμενες προβλέψεις, μετά την επιβράδυνση (1,4%) «στο τέλος μιας καλής χρονιάς», πέρυσι.

Στο κρίσιμο μέτωπο των πλεονασμάτων η Κομισιόν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης για την επίτευξή τους τη διετία 2018-19, με τις προβλέψεις να λαμβάνουν υπόψη την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί στη διάρκεια του προγράμματος όσο και την εφαρμογή των μεταμνημονιακών μέτρων για την μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου τη διετία 2019-20. Το πακέτο μέτρων, επισημαίνει η Κομισιόν προβλέπει τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων με βάση τις νέες μεθόδους οδηγώντας σε εξοικονομήσεις 1% του ΑΕΠ.

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του μέτρου αυτό σημειώνεται πως θα εξουδετερωθεί από την εφαρμογή αντιμέτρων.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι στις προβλέψεις με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται:

1. στις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με «συγκεκριμένες παρελθούσες μεταρρυθμίσεις των αποδοχών» δεδομένου ότι το μέγεθος και η καταγραφή των συγκεκριμένων επιπτώσεων δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

2. στην έγκαιρη ολοκλήρωση των τρεχουσών μεταρρυθμίσεων περιλαμβανομένης της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Όλη η ανάλυση για την Ελλάδα

Η Ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4% πέρυσι, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από το 2007 που η ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ ξεπέρασε το 1%. Η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να επιταχυνθεί, υποθέτοντας πως θα ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα στήριξης, όπως τονίζει στις εαρινές της προβλέψεις η Κομισιόν. Η ανεργία αναμένεται να υποχωρήσει κάτω του 20% μέχρι το 2019, για πρώτη φορά από το 2011. Έχοντας επιτύχει δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2017, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα βρίσκεται εντός τροχιάς επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τόσο το 2018 όσο και το 2019.

Βιομηχανία

Επιβράδυνση στο τέλος μιας καλής χρονιάς

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4% το 2017, αν και η ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο του έτους ήταν μόλις 0,1% σε τριμηνιαία βάση (σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους), που αντιστοιχεί σε άνοδο 1,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Αν και τα στοιχεία αυτά ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, ωστόσο είναι η πρώτη φορά από το 2006 που η οικονομία της Ελλάδας κατέγραψε ανάπτυξη και τα τέσσερα τρίμηνα του έτους.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της ανάπτυξης του ΑΕΠ, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 9,6% με σημαντική αύξηση το τελευταίο τρίμηνο, κυρίως λόγω των εταιρικών επενδύσεων. Ως εκ τούτου οι επενδύσεις έγιναν ο βασικός «οδηγός» της ανάπτυξης, με συνεισφορά 1,1 ποσοστιαίων μονάδων. Η ιδιωτική κατανάλωση πρόσθεσε μόλις 0,1 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η δημόσια κατανάλωση αφαίρεσε 0,2 μονάδες από την ανάπτυξη. Ο εξαγωγικός τομέας επωφελήθηκε της υψηλότερης ζήτησης στο εξωτερικό, ωστόσο οι εισαγωγές που έγιναν προκειμένου να τονωθούν οι εξαγωγές και οι επενδύσεις παρέμειναν υψηλές, με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνεισφορά του εξωτερικού τομέα.

Σταδιακή επιτάχυνση τα επόμενα χρόνια

Η Κομισιόν αναθεωρεί προς τα κάτω, σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις, τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ, που τώρα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% το 2018 και στο 2,3% το 2019. Όπως αναφέρει στην εαρινή της έκθεση η Κομισιόν, αυτό αντανακλά την επίδραση που θα έχει στο 2018 η χαμηλότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Επιπλέον, οι άτονες επιδόσεις στην ιδιωτική κατανάλωση υποδηλώνουν πως τα νοικοκυριά μπορεί να είναι πιο πιεσμένα οικονομικά απ’ όσο εκτιμώνταν προηγουμένως και πως οι σημαντικές βελτιώσεις στην απασχόληση παίρνουν περισσότερο χρόνο για να «μεταφραστούν» σε ανάπτυξη της κατανάλωσης.  Οι επενδύσεις αναμένεται να συνεχίσουν να αναπτύσσονται δυναμικά και τις δυο χρονιές, με τη στήριξη των περαιτέρω βελτιώσεων του οικονομικού κλίματος και του συνεχιζόμενου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να εκκαθαρίσει τις εκκρεμείς οφειλές της, οι άμεσες ξένες επενδύσεις και η στήριξη από τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς θεσμούς αναμένεται να παράσχουν επιπλέον ρευστότητα.

Οι εξαγωγές αναμένεται να συνεχίσουν να εμφανίζουν καλές επιδόσεις. Με βάση τις προκρατήσεις, ο τουριστικός κλάδος αναμένεται να έχει μια ακόμα πολύ ευνοϊκή σεζόν φέτος. Οι εξαγωγές αγαθών αναμένεται να αγγίξουν ιστορικά υψηλά. Ωστόσο, η ζήτηση για εισαγωγές επίσης αναμένεται να είναι ισχυρή λόγω της επενδυτικής ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, οι καθαρές εξαγωγές δεν είναι πιθανό να συμβάλουν πολύ στην συνολική ανάπτυξη.

Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα έτη. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,1% το 2017. Η ανεργία μειώθηκε στο 21,5% και αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 20% μέχρι το 2019.

Οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να παραμείνουν υποτονικές φέτος και του χρόνου λόγο μιας μεγαλύτερης του αναμενόμενου επίδρασης της βάσης σύγκρισης  από τα φορολογικά μέτρα του προηγούμενου έτους, και μιας βραδείας ανάκαμψης στην ιδιωτική κατανάλωση. Ομοίως, η αύξηση των μισθών αναμένεται να είναι μικρή.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι προοπτικές εξαρτώνται από την ομαλή ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης και υποθέτουν την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης του ESM. Τα πτωτικά ρίσκα ως προς την πρόβλεψη είναι εντονότερα και σχετίζονται με τη χρηματοδότηση επενδύσεων και τις περιφερειακές γεωπολιτικές εντάσεις.

Βέλγιο - Eurogroup

Εντός τροχιάς για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

Όπως αναφέρεται στις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας έφτασε το 0,8% του ΑΕΠ το 2017, υπεραποδίδοντας σημαντικά –κατά περίπου 2 ½ % του ΑΕΠ- του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματος του ESM. Αυτό το αποτέλεσμα στηρίχθηκε από πολλά μέτρα, ιδιαίτερα τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2016 και τη μεταρρύθμιση στην έμμεση φορολόγηση. Ωστόσο, η μεταγενέστερη επίδραση της υπεραπόδοσης είναι πιθανό να είναι περιορισμένη, καθώς επιτεύχθηκε εν μέρει μέσω των χαμηλότερων του αναμενόμενου δαπανών και μιας σειράς προσωρινών παραγόντων, περιλαμβανομένης της πληρωμής ληξιπρόθεσμων φόρων μέσω της εθελοντικής αποκάλυψης.

Η Ελλάδα προβλέπεται να επιτύχει τον στόχο του ESM για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και να τον διατηρήσει το 2019, όπως έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Η πρόβλεψη συνυπολογίζει τα δημοσιονομικά μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά την διάρκεια του προγράμματος, περιλαμβανομένων των μέτρων που συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2017 να υιοθετηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.

πίνακας ΑΕΠ - Χρέος

Λόγω της προβλεπόμενης συμμόρφωσης προς τους δημοσιονομικούς στόχους, η Κομισιόν υποθέτει πως αυτό το πακέτο μέτρων θα εφαρμοστεί με τρόπο που θα είναι ουδέτερος για τον προϋπολογισμό. Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, κάτι που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ το 2019. Η δημοσιονομική επίπτωση αυτού αναμένεται να αντισταθμιστεί από μια αύξηση των κοινωνικών και επενδυτικών δαπανών.

Η πρόβλεψη δεν συνυπολογίζει τις συνεχιζόμενες δημοσιονομικές-διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις επαναλαμβανόμενες μειωμένες δαπάνες σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού που έχουν υιοθετηθεί, κάτι που αποτελεί σημαντικό ανοδικό ρίσκο. Τα πτωτικά ρίσκα σχετίζονται κυρίως με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για ορισμένες προηγούμενες μεταρρυθμίσεις για τους μισθούς, καθώς ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί το μέγεθος και η καταγραφή των επιπτώσεων, και με την έγκαιρη ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων, περιλαμβανομένου του επανυπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ.

Συνολικά, το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να φτάσει το 0,4% του ΑΕΠ το 2018 και το 0,2% του ΑΕΠ το 2019. Εν όψει του προβλεπόμενου περιορισμού του χάσματος της οικονομικής παραγωγής, το διαρθρωτικό ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να μειωθεί από ένα πλεόνασμα περίπου 2 ½ % του ΑΕΠ το 2018 στο περίπου 1 ½ % του ΑΕΠ το 2019. Ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ μειώθηκε από το 180,8% το 2016 στο 178,6% το 2017 και προβλέπεται να μειωθεί περαιτέρω λόγω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και του ταχύτερου ρυθμού ονομαστικής ανάπτυξης.

ΝΔ: η Κομισιόν ψαλιδίζει τον εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

"Ένας μετά τον άλλο, οι διεθνείς οργανισμοί ψαλιδίζουν τον εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Μετά το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ, σήμερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις εαρινές προβλέψεις της, αναθεωρεί το ρυθμό ανάπτυξης προς το χειρότερο, τόσο για το 2018 όσο και για το 2019 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της" τονίζουν η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της χαμηλότερης αναπτυξιακής επίδοσης του 2017. Υπενθυμίζεται ότι, αφού πρώτα η χώρα κατρακύλησε –και πάλι– στην ύφεση την περίοδο 2015-2016, η ανάπτυξη το 2017 διαμορφώθηκε σχεδόν 50% χαμηλότερα από τις αρχικές κυβερνητικές προβλέψεις. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αναπτυξιακή υστέρηση στην οποία έχει καταδικάσει τη χώρα η Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η συνεχής απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο" προσθέτουν και καταλήγουν:

"Η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς αδυνατεί να υπηρετήσει οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο και στόχο. Ένα είναι βέβαιο: η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή".

ΠΑΣΟΚ: προκλητικές οι θεωρίες περί “καθαρής εξόδου”

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, οι οποίοι, όπως λέει, αναθεωρούν στο 1,9% την ανάπτυξη στην Ελλάδα για το 2018, εκεί που μόλις πριν τρεις μήνες η ίδια η Κομισιόν έβλεπε 2,5%.

«Είναι η πολλοστή φορά που γίνεται αναθεώρηση προς τα κάτω στους ρυθμούς ανάπτυξης, το 2017 η αρχική πρόβλεψη της Κομισιόν ήταν 3,1%,για να προσγειωθούμε τελικά στο 1,4%. Αθροιστικά στην τριετία 2015-17 οι προβλέψεις από τις επιδόσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέχουν περίπου 9%! Είναι δεδομένο ότι Κυβέρνηση Τσίπρα είναι ασύμβατη με το κεντρικό ζητούμενο της χώρας που είναι η ανάπτυξη και αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες που αντίθετα υπήρξαν ιδιαίτερα ευνοϊκοί για τη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια (τιμή πετρελαίου, ανάπτυξη στην ΕΕ, τουρισμός κα)» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Είναι αποτέλεσμα του τεράστιου βάρους των 200 δις ευρώ που φόρτωσε στην οικονομία  το πρώτο εξάμηνο του κ Τσίπρα. Είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης που συρρικνώνει τόσο την παραγωγή όσο και την ιδιωτική κατανάλωση. Είναι αποτέλεσμα των τρομακτικών πρωτογενών πλεονασμάτων που ματώνουν την κοινωνία και υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που εφαρμόζει ο κ Τσίπρας με μόνο γνώμονα να είναι αρεστός στους δανειστές, όπου και εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Με αυτές τις προϋποθέσεις είναι τουλάχιστον προκλητικές οι θεωρίες περί “καθαρής εξόδου” που μάταια διακινεί η κυβέρνηση με επικεφαλής τον κ Τσίπρα. Όπως είναι πρόκληση η συγκεκριμένη κυβέρνηση να διαπραγματεύεται σχέδιο για την επόμενη μέρα με το βαρύγδουπο τίτλο “ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης” και μάλιστα εν κρυπτώ.

Στοιχειώδης επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνει ο Ελληνικός Λαός και ελάχιστος σεβασμός στις θυσίες του, επιβάλουν την αποδοχή της πρότασης που έκανε η Φώφη Γεννηματά. Δημόσια συζήτηση στη Βουλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας, κατάθεση των προτάσεων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στη συνέχεια ο λόγος να δοθεί στους πολίτες. Κανένας δεν μπορεί να κρύβει την αλήθεια ούτε να κρύβεται από τον κυρίαρχο λαό. Πολύ περισσότερο κανένας δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύει τη χώρα και τους πολίτες της με μυστικές συμφωνίες που αφορούν το μέλλον τους. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους και το Κίνημα Αλλαγής με το ΠΑΣΟΚ και όλες τις πολιτικές του εκφράσεις αναλαμβάνουμε αυτή που μας αναλογεί, πιστοί στην ιστορική μας παρακαταθήκη. Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν το λαό και την πατρίδα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)Σήμερα 21:53 | Ειδήσεις

Μέχρι πόσα μέτρα θα μπορούν να είναι υψηλότερα και ποια κτήρια, σύμφωνα με την τροπολογία για τον Οικοδομικό Κανονισμό, μετά από το κύμα αντιδράσεων.

POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τουςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Υπάρχει ακόμη ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων που δεν έχει ανταποκριθεί καθόλου στα όσα προβλέπει ο νόμος και είναι αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμων.

Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του ΑεροδρομίουΣήμερα 21:53 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αεροδρομίου. Πότε περνά και στα υπόλοιπα ΜΜΜ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:56Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:44Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο