LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2017 18:29

Τσαμάζ εναντίον ΕΕΤΤ: δεν μας αφήνουν να επενδύσουμε

«Ο ΟΤΕ θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες φθηνότερα αλλά η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει», κατήγγειλε ο CEO του Οργανισμού.

Συνέντευξη Τύπου - Όμιλος ΟΤΕ

Σκληρή επίθεση στη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο κ. Τσαμάζ είπε πως «ο όμιλος προσπαθεί να επενδύσει και δεν τον αφήνουν». Πρόσθεσε πως «σε κάθε μας προσπάθεια, βρίσκουμε απέναντί μας όχι μόνο τους ανταγωνιστές αλλά και την ίδια την ΕΕΤΤ. Αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Η πολιτική της ΕΕΤΤ δεν βοηθά τον πραγματικό ανταγωνισμό, αποθαρρύνει τους επενδυτές και ζημιώνει τη χώρα και τους πολίτες».

Κατά τον CEO του OΤΕ, «η διαδικασία ελέγχου τιμών έχει μείνει στην περασμένη δεκαετία. Σήμερα ο OΤΕ δεν είναι δεσπόζων πάροχος στη λιανική. Από το 2016, η ΕΕΤΤ με απόφασή της έχει ανακοινώσει πως η αγορά της λιανικής δεν απαιτεί ρύθμιση, γιατί έχει επαρκή ανταγωνισμό. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος προέγκρισης των πακέτων λιανικής του OΤΕ. Τον Οκτώβριο εκκρεμούσαν 425 εγκρίσεις για τιμολογιακά προγράμματα του OΤΕ. Τους τελευταίους οκτώ μήνες εγκρίθηκαν μόλις 65 προγράμματα. Ο μέσος χρόνος έγκρισης είναι περίπου 4 μήνες. Την ίδια στιγμή που ο ανταγωνισμός βγάζει ό,τι πακέτο θέλει, όποτε το θέλει. Η ΕΕΤΤ πληθωρίζει τεχνητά τον αριθμό των εγκρίσεων που απαιτεί να δίνει για τις τιμολογιακές πολιτικές. Τα 35 προγράμματα τα μεταφράζει σε 425 διαφορετικές εγκρίσεις».

Συνέντευξη Τύπου - Όμιλος ΟΤΕ

Ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε σε μία χριστουγεννιάτικη προσφορά που προωθούσε ο οργανισμός, με δωροεπιταγή 50 ευρώ για κάθε νέα ευρυζωνική σύνδεση, όμως όπως είπε, η έγκριση θα καθυστερήσει αφού για κάθε θετική ή αρνητική γνώμη, η ΕΕΤΤ απαιτεί 35 - 50 εγκρίσεις. «Απαιτεί χωριστή έγκριση της προσφοράς για κάθε ένα πρόγραμμα που διαθέτει ο OΤΕ και για κάθε ταχύτητα ξεχωριστά... Ουσιαστικά θέλει να εγκρίνει εκ νέου όλο το εμπορικό χαρτοφυλάκιο του OΤΕ». Οπως είπε, η ΕΕΤΤ «έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία εγκρίσεων και με τους χρόνους της θα καταλήξουμε να δώσουμε την προσφορά το Πάσχα»!

Κατά τη διοίκηση του OΤΕ, ένας ακόμα λόγος για να μη ρυθμίζεται η λιανική είναι πως ο ανταγωνισμός με τον κανονισμό vectoring έχει μπει και στις υποδομές. «Ο OΤΕ αγοράζει στη χονδρική από τους ανταγωνιστές. Γιατί η ρύθμιση παραμένει ασφυκτική για τον OΤΕ;».

Συνέντευξη Τύπου - Όμιλος ΟΤΕ

Από τις αρχές Οκτωβρίου εκκρεμεί καταγγελία του OΤΕ εναντίον άλλης εταιρίας που προσφέρει προγράμματα λιανικής σε περιοχές όπου έχει αποκλειστικότητα vectoring, χωρίς να έχει ορίσει τιμολόγιο χονδρικής για τους υπόλοιπους παρόχους, όπως είπε ο Μιχάλης Τσαμάζ. Τόνισε πως «ζητάμε δίκαιη και διαφανή ρύθμιση» και πρόσθεσε πως η σωστή πρακτική είναι να γίνεται η ρύθμιση εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων.

«Η δουλειά της ΕΕΤΤ είναι να εξασφαλίζει πως υπάρχει ανταγωνισμός και όχι να καθορίζει την εμπορική πολιτική του ΟTE. Αρνούμαστε να παραδώσουμε τα κλειδιά του OΤΕ στην ΕΕΤΤ. Θέλω ο κόσμος να ξέρει πως ο OΤΕ θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες φθηνότερα και αμεσότερα αλλά η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Ποια θέματα απασχόλησαν Τραμπ και Στάρμερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου22:14Βασιλικό δείπνο στο Γουίνδσορ: Κάρολος Γ' και Τραμπ υπογράμισσαν τις αγγλο-αμερικανικές σχέσεις22:00Ένταση στη Γαλλία: Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές κατά της δημοσιονομικής λιτότητας (εικόνες)21:46Χανιά: Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης21:32Παύλος Φύσσας: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του (εικόνες)21:18Μητσοτάκης – Ερντογάν: "Κλείδωσε" η συνάντηση στη Νέα Υόρκη21:04Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καπιτώλιο - Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου20:48Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνη20:34Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:20Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός σε αντεπίθεση στο ανατολικό μέτωπο20:04Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος υπάλληλος εργοστασίου - Καταπλακώθηκε από μηχάνημα19:49Γάζα: Τουλάχιστον 79 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο19:33Αττική: Συνελήφθη 67χρονος για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση19:17Λάρισα: Εντοπίστηκαν πάνω από 5.000 δενδρύλλια κάνναβης19:01Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει - Στο νοσοκομείο ο οδηγός18:45Κερατσίνι: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (εικόνες)18:30Τραμπ: Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει – Η συνέντευξη Τύπου με τον Κιρ Στάρμερ18:16Ρωσία: Παρέδωσε τις σορούς 1.000 ουκρανών στρατιωτών18:02ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος - Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα17:47Amber Alert για γονική αρπαγή 5χρονου17:33
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο