LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2017 07:38

Πολιτικό “μπρα ντε φερ” για τις επενδύσεις

Πολιτική «σύρραξη» για τις επενδύσεις, με αιχμή Σκουριές και Ελληνικό. Τρίτωσε το κακό με την κόντρα Σπίρτζη - Fraport. Επί ποδός η κυβέρνηση. 

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Σκουριές - Ελληνικός Χρυσός

Επί ποδός βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να μην ξηλωθεί χαθεί το «τρένο» της προσέλκυσης επενδυτών, λόγω των τελευταίων εξελίξεων σε Σκουριές, Ελληνικό και αεροδρόμια.

Στον απόηχο της κόντρας με την Eldorado Gold και του «παγώματος» λόγω αρχαίων και δασών της επένδυσης στο Ελληνικό, συνεδρίασε χθες υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η TASK FORCE για τις επενδύσεις, έχοντας στο επίκεντρο: την επένδυση της Total στα δύο οικόπεδα της ΑΟΖ στο Ιόνιο, την μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie, τις εξελίξεις με την Eldorado Gold και την επιτάχυνση άρσης των διοικητικών εμποδίων για το Ελληνικό (ΚΑΡΤΑ).

Με μπαράζ δηλώσεων, η Νέα Δημοκρατία «πυροβολεί» για την στάση του έναντι των μεγάλων επενδύσεων το Μαξίμου, το οποίο κάνει λόγο για επικοινωνιακή λάσπη της αντιπολίτευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιστρατεύσει ακόμη και βίντεο με το οποίο σχολιάζει την κυβερνητική στάση έναντι των επενδύσεων. 

Κικίλιας: καταστρέφουν τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην χώρα

Ο επικεφαλής της «"task force" για τις επενδύσεις» κ. Τσίπρας, καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας .

Κυβερνητικές πηγές: Η ΝΔ ματαιοπονεί

«Η Νέα Δημοκρατία ματαιοπονεί. Όσα επικοινωνιακά σόου και να σκηνοθετήσει δεν μπορεί ούτε να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις» απάντησαν κυβερνητικές πηγές.

Eldorado Gold -Σκουριές - Χαλκιδική

Επίθεση στο Μαξίμου για τα «τσακίδια» του Νίκου Καρανίκα εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τόνισε «με εκπλήσσει ότι παραμένει στην θέση του ο Καρανίκας μετά το “στα τσακίδια”. Έχει άποψη. Είναι η άποψη του Πρωθυπουργού;». Ο επικεφαλής του Ποταμιού έβαλε για τον ίδιο λόγο και κατά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος «ξαναχτύπησε» μέσω Facebook.

Ο Αναπληρωτής υπουργός  Υγείας έγραψε: Ουρλιάξτε όσο θέλετε για την Ελ Ντοράντο.Η χώρα είναι σε επιτροπεία που εσείς τη βάλατε, αλλά δεν είναι αποικία, για να κάνει ό,τι θέλει ο κάθε CEO... Ή τηρεί αυτά που λένε οι συμβάσεις τις οποίες υπέγραψε (δηλαδή το νέο τρόπο παραγωγής ΧΩΡΙΣ ΚΥΑΝΙΟ) ή αλλιώς ΩΡΑ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΚΙ ΑΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΟΥ !!!!

“Θολό τοπίο” από δάση και αρχαία στο Ελληνικό

Παλιό αεροδρόμιο ελληνικού

Χαμένη στα …αρχαία και σε δάση που επισήμως δεν έχει διακριβωθεί αν υπάρχουν παραμένει η επένδυση στο Ελληνικό. Η κρίσιμη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που είχε διακοπεί τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου κι επρόκειτο να συνεχιστεί χθες το μεσημέρι, αναβλήθηκε μέχρι …..νεωτέρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα κατέληγε σε γνωμοδότηση για κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου της μισής έκτασης της επένδυσης, κάτι που ίσως σημάνει ακόμη και την ματαίωση της.

Η επένδυση στο Ελληνικό αποτελεί δείκτη για τις επενδύσεις στην χώρα λέει η Υπουργός Πολιτισμού, προτάσσοντας πάντως την προφύλαξη των αρχαιοτήτων. 

«Δεν μπορεί να ψάχνουμε με το κιάλι θέσεις εργασίας και ανάπτυξη και να κολλάμε διαρκώς στην επένδυση, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων» δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάντος.

Θα ψάξουν για δάσος στο Ελληνικο

Δεν είναι μόνο η γνωμοδότηση του ΚΑΣ που προκαλεί καθυστερήσεις και εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για ανατροπές στην επένδυση. Μετά από έφεση του ΤΑΙΠΕΔ και του επενδυτή, υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίας θα κάνουν σήμερα αυτοψία για να δουν αν υπάρχει δάσος 37 στρεμμάτων στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης, όπως ζητά ο Δασάρχης Πειραιά, εξέλιξη που δεν θα επιτρέψει την ανέγερση πολυώροφου κτηρίου που προβλέπει το έργο.

«Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να δίνει εντολές σε όλους, πρέπει να σέβεται θεσμούς και διαδικασίες», σχολίασε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Fraport - Αεροδρόμιο Μακεδονία - Θεσσαλονίκη - Tεχνικά Σχέδια

Κόντρα Σπίρτζη – Fraport

Κρίση μεταξύ Κυβέρνησης και επενδυτή σοβεί και σε ότι αφορά την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο Χρήστος Σπίρτης στράφηκε κατά της Fraport για αθέτηση υποχρεώσεων της για εκτέλεση έργων υποδομών, με αιχμή αυτά στο αεροδρόμιο Μακεδονία. 

«Αν τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων ξεκινούσαν στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου, το πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, για την εθνική και τοπική οικονομία, θα ήταν τεράστιο. Τόσο η κυβέρνηση, όσο κι οι αρμόδιοι φορείς ήταν πλήρως ενημερωμένοι. Τα έργα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν βάσει του αρχικού προγραμματισμού το φθινόπωρο», απάντησε η Fraport

Οι ανατροπές, οι καθυστερήσεις και τα προσκόμματα στις μεγάλες επενδύσεις στέλνουν λάθος μήνυμα σε αγορές και διεθνείς επενδυτές, σημειώνουν οι αναλυτές, καλώντας να αναλάβει δράση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

“Πριν είναι πολύ αργά και όλοι στρέψουν την πλάτη τους στην χώρα μας, πρέπει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία για να σταλεί ξεκάθαρο σήμα ότι η Κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και μπορεί να τις "τρέξει" όσο γρήγορα απαιτείται», τονίζει ο οικονομικός αναλυτής, Τάσος Μάνθος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕιδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχουςΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

12 ερωτήσεις - απαντήσεις για την Ειδική Παροχή Μητρότητας σε ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και για την μεταβίβαση του δικαιώματος στους πατέρες.

Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότηταΣήμερα 15:09 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Οικονομίας παραχώρησε συνεντεύξεις στο Bloomberg και το CNBC. Τι δήλωσε για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την οικονομική κρίση και την πιθανότητα επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. 

“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην ΕλλάδαΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Σε ισχύ τέθηκε το πλαίσιο προστασίας, καθώς υπογράφηκε η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 “Απάτητες παραλίες” ανά την χώρα.

“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίεςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Που και πως μπορούν να γίνονται οι αναφορές για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας. Τι δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης για το νέο θεσμικό πλαίσιο.


 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο