LATEST NEWS
 
Οικονομία /Επιχειρήσεις /

ΟΠΑΠ

Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2017 20:06

Κόουπ: επιτυγχάνουμε ισχυρές επιδόσεις, υλοποιούμε σημαντικά έργα

«Ο ΟΠΑΠ προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητες και τις λειτουργίες του» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού.

Διευθύνων Σύμβουλος - ΟΠΑΠ - Ντάμιαν Κόουπ

Στην απόδοση των νέων παιχνιδιών που έχει εισάγει η εταιρεία, στο πλάνο ανάπτυξης των VLTs και στο σημαντικό έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ,  Ντάμιαν Κόουπ, παρουσιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Οργανισμού στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Ο κ. Κόουπ εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι "ο ΟΠΑΠ δείχνει την ικανότητα να επιτυγχάνει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις με συνέπεια, υλοποιώντας ταυτόχρονα σημαντικά έργα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας, ο ΟΠΑΠ προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητες και τις λειτουργίες του, όπως η μετάβαση σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες για τα παιχνίδια μας και η αλλαγή σχεδόν κάθε βασικού μέρους του εξοπλισμού των πρακτορείων μας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες”.

Αναφορικά με το έργο των VLTs, ανέφερε ότι προχωρά δυναμικά, παρά τις προκλήσεις, και κινείται με βάση τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις της εταιρείας. Ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, καθώς στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2017 είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία 3.031 VLTs, ενώ σήμερα έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σχεδόν 5.000 VLTs, σε περίπου 150 αποκλειστικά καταστήματα και 470 πρακτορεία ΟΠΑΠ. Επιπλέον, ο κ. Κόουπ τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου θα ενταθεί περαιτέρω έως τα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2017. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να έχουν τεθεί συνολικά σε λειτουργία περίπου 10.000 VLTs.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο κύριος Κόουπ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει νέο νομοσχέδιο, που προωθεί αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία για την αγορά των VLTs και εκκρεμεί στο Κοινοβούλιο. Ο κύριος Κόουπ σχολίασε ότι η εταιρεία παρακολουθεί το ζήτημα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχετικές τροποποιήσεις θα έχουν ουδέτερο αντίκτυπο στον ΟΠΑΠ.

Τα νέα παιχνίδια

Η διοίκηση ανέφερε στους αναλυτές πως η εισαγωγή των νέων Virtual παιχνιδιών ολοκληρώθηκε τον Μάιο, νωρίτερα από το αναμενόμενο, συμβάλλοντας στην επέκταση και συμπλήρωση της γκάμας των επιλογών των πελατών στα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Οι αρχικές επιδόσεις του προϊόντος, το οποίο έχει υποδεχθεί θερμά το κοινό, είναι ιδιαίτερα θετικές.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο κ. Κόουπ, αναμένεται ότι η πιο σημαντική βελτίωση στα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού που προσφέρει ο ΟΠΑΠ, θα έρθει μέσα από την εισαγωγή των τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Ήδη έχουν εγκατασταθεί 570 SSBTs σε 286 πρακτορεία, ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση περίπου 1.500 τερματικών έως το τέλος του 2017. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, στη Ρωσία. Τα δείγματα από τη λειτουργία των πρώτων SSBTs είναι ενθαρρυντικά, καθώς προσελκύουν νέους πελάτες στα πρακτορεία και ενισχύουν τη δραστηριότητα στο ζωντανό (live) στοιχηματισμό.

Τα πλάνο για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό

Σε ό,τι αφορά το σημαντικό έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας, ο κ. Κόουπ τόνισε ότι κινείται βάσει του υπάρχοντος προγραμματισμού. Σημείωσε ότι οι αμέσως επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί για το έργο, καθώς θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα βήματα για τη μετάβαση στις νέες πλατφόρμες.

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι το έργο αυτό να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2018. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017, με την εμπορική της λειτουργία να τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο