LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2017 13:53

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για την …προαναγγελία της εξόδου στις αγορές

Δεν «βιαζόμαστε» λέει το Μαξίμου, αποκλείοντας τον Αύγουστο. «Πυρά» της ΝΔ κατά Τζανακόπουλου. Γκάζι και «φρένο» από τα διεθνή ΜΜΕ.

Ακρόπολη - Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ελληνική σημαία

Κόντρα Κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, για την οποία το Μαξίμου διαμήνυε χθες ότι δεν βιάζεται, ενώ σήμερα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι «σε κάθε περίπτωση αποκλείεται να γίνει Αύγουστο», αλλά για το κατά πόσον αυτή πρέπει να προαναγγελθεί.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου, σχολιάζοντας τις οποίες, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει «για όλες τις σοβαρές Κυβερνήσεις στον κόσμο είναι αυτονόητη η προετοιμασία των αγορών και η προαναγγελία για το χρονοδιάγραμμα που θα προσφύγουν σε αυτές για δανεισμό. Το να θεωρεί ο κ. Τζανακόπουλος αυτονόητο το ακριβώς αντίθετο, επιβεβαιώνει την ανικανότητα και την ασχετοσύνη αυτής της Κυβέρνησης». 

Απαντώντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει σε δήλωση του «η ΝΔ θα έπρεπε να γνωρίζει πως και τις δύο φορές που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εκδώσει ομόλογο δεν το είχε προαναγγείλει. Προφανώς λοιπόν ήταν μια ανίκανη και άσχετη κυβέρνηση. Όσον αφορά στην ουσία των όσων είπα, όπως φαίνεται στη ΝΔ αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και αναγνωστικά προβλήματα: "Το δεν προαναγγέλλονται οι έξοδοι στις αγορές δεν είναι κανόνας. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες προαναγγέλλονται, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες δεν προαναγγέλλονται». 

Σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές ο Βασίλης Κικίλιας δηλώνει πως αυτή είναι επιβεβλημένη. «Διάβασα τις δηλώσεις αυτών που σήμερα δεν ντρέπονται, ενώ πριν από δύο χρόνια έλεγαν αυτά τα οποία έλεγαν, να βγαίνουν και να πανηγυρίζουν αν η χώρα θα βγει με επιτόκιο κοντά στο 5% στις αγορές. Δεν ξεχνάει τόσο εύκολα ο ελληνικός λαός» είπε στον Alpha 98,9.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύουν καθημερινά την επικίνδυνη άγνοιά τους για τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία, τονίζει σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι. Ο κ. Τζανακόπουλος δηλώνει ότι «η έξοδος στις αγορές δεν ανακοινώνεται».Ας ρωτήσει κάποιον με στοιχειώδεις γνώσεις να του πει ότι η έξοδος στις αγορές, όχι μόνο ανακοινώνεται, αλλά κυρίως προετοιμάζεται συστηματικά προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτεροι όροι δανεισμού για τη χώρα.Δεν προαναγγέλλονται οι υποτιμήσεις και οι ανασχηματισμοί. Και οι αγορές σου δανείζουν όταν είσαι σοβαρός κι αξιόπιστος κι όχι όταν λες ανοησίες για νταούλια και ζουρνάδες. 

Γκάζι και …φρένο από τα διεθνή ΜΜΕ

Τα διεθνή ΜΜΕ, ιδίως αυτά που ασχολούνται κυρίως με την οικονομία, έχουν προεξοφλήσει έξοδο στις αγορές από την Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες, με τους Financial Times, επικαλούμενους τραπεζικά στελέχη, να την προσδιορίζουν ως την επόμενη Παρασκευή.

Το Bloomberg αποδίδει στο ΔΝΤ τις «δεύτερες σκέψεις» και την αναβολή, όπως αναφέρει, της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, γράφοντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται εν μέρει, στο ανώτατο όριο για το ελληνικό χρέος, το οποίο θέτει το ΔΝΤ, που συνεδριάζει για την Ελλάδα την Πέμπτη, 20 Ιουλίου.

Το βράδυ της Τρίτης, η Handelsblatt φιλοξενούσε άρθρο λέγοντας ότι είναι «θετικοί οι επενδυτές στην έξοδο της Ελλάδας στην αγορά ομολόγων τον Ιούλιο», ενώ το CNBC τόνιζε ότι «τα ελληνικά ομόλογα έκαναν ράλι στα προ κρίσης επίπεδα», σημειώνοντας ότι οι επενδυτές αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο