LATEST NEWS
 
Οικονομία /Επιχειρήσεις /

ΟΠΑΠ

Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2017 20:35

Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ στην Υγεία

Παραδόθηκαν δύο  πλήρως ανακαινισμένοι όροφοι στα παιδιατρικά νοσοκομεία  «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Προσφορά - ΟΠΑΠ - Υγεία - παιδιατρικά νοσοκομεία - Η Αγία Σοφία - Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Ο ΟΠΑΠ, υλοποιώντας το σημαντικό έργο της ανακαίνισης των δυο μεγαλύτερων Νοσοκομείων Παίδων της χώρας μας «Η Αγία Σοφία» και  «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», παρέδωσε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, δύο πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στους οποίους θα προσφέρονται ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις.

Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’.

Στους δύο ορόφους έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν οι δύο πανεπιστημιακές νοσηλευτικές μονάδες του έκτου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.600 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 59 κλινών. Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η νοσηλευτική μονάδα του τετάρτου ορόφου της Α’ πτέρυγας, συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 30 κλινών.

Προσφορά - ΟΠΑΠ - Υγεία - παιδιατρικά νοσοκομεία - Η Αγία Σοφία - Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία τους στην εκδήλωση, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα για όλους μας στον ΟΠΑΠ, καθώς εγκαινιάζουμε δύο νέους ορόφους, στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Η ανακαίνιση των νοσοκομείων είναι μια φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία, και στόχος των ενεργειών μας είναι να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά, το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας. Διαχρονικά, ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει πως δεν αρκείται απλά στην κοινωνική συνεισφορά. Είμαστε ένας υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων και αναγνωρίζουμε πλήρως τη θετική αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε. Ισχυρή μας δέσμευση είναι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Προσφορά - ΟΠΑΠ - Υγεία - παιδιατρικά νοσοκομεία - Η Αγία Σοφία - Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Εστιάζοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τη νέα γενιά, ως μια από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς και υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας, αναλαμβάνουμε ενεργό ρόλο και προχωράμε σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα και συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο. Και αυτό αποτελεί στρατηγικό στόχο για εμάς. Μέσα από τη στρατηγική μας για την εταιρική υπευθυνότητα, στηρίζουμε τον τομέα της Υγείας. Η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας είναι μια πρωτοβουλία-ορόσημο για τον ΟΠΑΠ. Μέχρι σήμερα έχουμε αναβαθμίσει το 35% των δύο νοσοκομείων, προσφέροντας ένα καλύτερο περιβάλλον σε περισσότερα από 60.000 παιδιά. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας, όμως η δουλειά μας δεν σταματά εδώ. Το φιλόδοξο έργο μας για την πλήρη ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων συνεχίζεται».

Προσφορά - ΟΠΑΠ - Υγεία - παιδιατρικά νοσοκομεία - Η Αγία Σοφία - Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Από την πλευρά του ο  Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, υπογράμμισε: «Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μας στον ΟΠΑΠ για την ουσιαστική υποστήριξη του έργου μας, με την ελπίδα για ανάληψη νέων μελλοντικών δράσεων. Καμία προσφορά για τα παιδιά μας δεν πάει χαμένη».

Προσφορά - ΟΠΑΠ - Υγεία - παιδιατρικά νοσοκομεία - Η Αγία Σοφία - Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης των δύο εξειδικευμένων νοσοκομείων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, τον  Απρίλιο του 2014  στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 19 έργα συνολικού εμβαδού 7.480 τετραγωνικών μέτρων.

Προσφορά - ΟΠΑΠ - Υγεία - παιδιατρικά νοσοκομεία - Η Αγία Σοφία - Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Προσφορά - ΟΠΑΠ - Υγεία - παιδιατρικά νοσοκομεία - Η Αγία Σοφία - Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Συγκεκριμένα, έχει γίνει πλήρης αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων, χωρητικότητας 230 κλινών και 50 θερμοκοιτίδων. Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επισκευές και παρεμβάσεις στις κεντρικές εισόδους, τα κλιμακοστάσια και τις αίθουσες αναμονής και έχει γίνει αντικατάσταση ενός ανελκυστήρα. Σε όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία, περιλαμβάνεται η δημιουργία χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας, η εγκατάσταση νέου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

​ 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 08:13Δένδιας: Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο βλήμα στο Σέιχ Σου23:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μάκης Βορίδης στην εξεταστική23:38Euroleague: Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό23:24Βουλή: Σχεδόν 3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία άμαχου πληθυσμού, αν απαιτηθεί23:10Κρήτη: Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό – Κατέρρευσε τμήμα γυψοσανίδας εν ώρα μαθήματος22:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Με 230 εθελοντές Σαμαρείτες στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας22:42Hellenic Championship ATP 250: Νίκη και πρόκριση στον τελικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς22:28Πτήση με MIRAGE 2000-5: Το μαχητικό που άλλαξε ισορροπίες στο Αιγαίο22:14Φωτιά σε σπίτι στην Πάτρα - εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη (εικόνες)22:00Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια21:46ΗΠΑ: Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου - Απουσιάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας21:32Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες: “Αλμυρές” αυξήσεις για τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων21:18Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση για την κατάσταση του Λεσόρ21:04Χρυσοχοΐδης για Βορίζια: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες20:50Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά 20:36Ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας στη Βέροια – Το θύμα έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ληστή20:22Βορίζια- Ο δικηγόρος του 48χρονου Α. Λύτρας στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν φύγει η αστυνομία από το χωριό20:08Σκούρτα Βοιωτίας: Άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο 19:40
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο