LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Απριλίου 2017 17:56

Χανς Άιχελ: δώστε χρόνο στην Ελλάδα για να μην διαλυθεί η Ευρωζώνη

"Καμπανάκι" απο τον πρώην Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, σε εκδήλωση της Eurobank. Το μήνυμα του Φωκίων Καραβία.

Eurobank - Hans Eichel

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Hans Eichel ήταν ο προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank, κατά την οποία έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να δοθεί λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Προσφωνώντας τον κ. Eichel, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας επισήμανε τη συμβολή του στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς κατά τη θητεία του ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες και αποφασίστηκε η ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη. Ο κ. Καραβίας χαρακτήρισε τον κ. Eichel «μεγάλο Ευρωπαίο μεταρρυθμιστή», υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του στη δημιουργία της ομάδας του G-20 και, προπάντων, στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας της Γερμανίας μέσω της πολιτικής μεταρρυθμίσεων που έγινε γνωστή ως «Ατζέντα 2010». «Η σταθερή προσήλωση στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια αποδείχθηκε πως είναι ο δρόμος της επιτυχίας για τα κράτη, αλλά απαιτεί μακροπρόθεσμη οπτική, πολιτικές συναινέσεις και πολιτικούς που να αναλαμβάνουν το κόστος των ορθών επιλογών. Η Ελλάδα, μέσα από την οδυνηρή εμπειρία της κρίσης, και με μεγάλο κοινωνικό κόστος, έχει καταλήξει στις αποφάσεις εκείνες που διασφαλίζουν την παραμονή της στο ενιαίο νόμισμα και στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Καραβίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Eichel τοποθετήθηκε υπέρ μίας περισσότερο υπεύθυνης στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα, όσον αφορά το θέμα της κρίσης του χρέους: «Η αρχαία Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Ευρώπης. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από καμία φιλία. Όλες οι χώρες του Ευρώ και κυρίως η Γερμανία, θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα να υπερβεί τα οικονομικά της προβλήματα», τόνισε. Ο κ. Eichel πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει ενόψει των εξελίξεων στη γύρω περιοχή να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της. Η ίδρυση του ευρωπαϊκού θεσμού πριν από ακριβώς 60 χρόνια στη Ρώμη αποτέλεσε σύμβολο αλληλεγγύης και ενός νέου τρόπου σκέψης των Ευρωπαίων. Αυτή η θετική σκέψη θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και σήμερα για να ενδυναμωθεί η συνοχή της Ευρώπης ενάντια σε κάθε είδους εθνικισμό. Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί το δρόμο των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, όμως από την άλλη θα πρέπει οι υπόλοιπες χώρες να δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο και να δείξουν υπομονή.»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Peter Schoof, ενώ εκπροσωπήθηκαν από τους προέδρους τους οι κορυφαίοι θεσμικοί φορείς της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Εκτός από τον κ. Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο της ΕΕΤ και πρόεδρο του Δ.Σ. της Eurobank, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, καθώς και ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κκ. Μιχάλης Μαϊλλης και Αθανάσιος Κελέμης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
LIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά09:36Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο "Καλημέρα Ελλάδα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 09:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS09:17Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”09:03Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “ΕΛΙΖΑ”08:49Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζητεί συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα08:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά08:21Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες08:07Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”07:53Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας07:39Χρυσός: “Καλπάζει” η τιμή του – νέο ιστορικό υψηλό07:25Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του07:11Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο θαυμαστός βίος και το μαρτύριο της06:57Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται το Ισραήλ06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο23:43Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ – Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία23:29Super League: Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ 23:14"Νυχτερινός Ποιμήν": Εντοπίστηκαν ανήλικα άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα23:00
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο