LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2017 13:35

Αντιδράσεις για τις αυξήσεις “φωτιά” στους επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ

Αίσθηση από τη νέα προκλητική διάταξη! Μαίνεται ο σάλος για τις καταγγελίες περί του «χρυσού εφάπαξ» που διασφάλισε ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ.

ΟΔΔΗΧ -  ΔΕΣΦΑ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται σε άσχετο νομοσχέδιο και προβλέπει σχεδόν τον διπλασιασμό των αμοιβών των επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η διάταξη ορίζει ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ και ο αναπληρωτής του εξαιρούνται από τα πλαφόν των 4600 ευρώ για τους υπόλοιπους αμειβόμενους από το Δημόσιο και πλέον οι μισθοί τους θα ανέρχονται σε 8.315 ευρώ μηνιαίως.

Αίσθηση εξακολουθεί να προκαλεί η καταγγελία του βουλευτή του της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, έκανε «δώρο» στον εαυτό του μια προαγωγή, η οποία αύξησε το εφάπαξ του κατά 100.000 ευρώ, εκτοξεύοντας το στα 258.000 ευρώ.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος ανέφερε για το θέμα: «Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, σε περίπτωση που μέλος της διοριστεί ανώτατο εκτελεστικό όργανο της εταιρείας, άμεσα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά αντιμετωπίζεται ως γενικός διευθυντής. Δηλαδή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος να θυμίσω προηγουμένως ότι ήταν διευθυντής της επιχείρησης, με τον διορισμό του από το Δ.Σ. και το Εποπτικό Συμβούλιο στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, άμεσα και πριν οποιαδήποτε συνταξιοδότησή του εξισώθηκε με γενικό διευθυντή, με βάση το καταστατικό της εταιρείας».

Την άμεση παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ ζητά η ΝΔ καθώς, όπως λέει, σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα, που - ακόμη και τώρα - προσποιείται πως δεν είδε και δεν άκουσε.

Σωτήρης Νίκας - ΔΕΣΦΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στο «Καλημέρα Ελλάδα» επεσήμανε ότι «ενώ εκκρεμεί η απάντηση από τον ΟΔΔΗΧ για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι και ενώ έχει παρέλθει η κοινοβουλευτική προθεσμία των 20 ημερών για να μου φέρουν τα πρακτικά για να δούμε αν η συμφωνία με τους Ρότσιλντ έγινε πριν ή μετά το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι, βγαίνει ξαφνικά μια τροπολογία που διπλασιάζει τους μισθούς στον ΟΔΔΗΧ». «Αυτό λέγεται απόπειρα δωροδοκίας στην καθομιλουμένη», πρόσθεσε.

Σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τονίζει πως «το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περίπατο» και επισημαίνοντας ότι ο κ. Σταθάκης επιμένει να καλύπτει προκλητικά το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, για το "δωράκι" των 100.000 ευρώ που έκανε στον εαυτό του.

«Την ώρα που γονατίζουν τους Έλληνες με τους φόρους και τις περικοπές, οι ίδιοι ρημάζουν την δημόσια περιουσία» τόνισε ο Τομεάρχης περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Νίκας ήταν επί χρόνια υπάλληλος του ΔΕΣΦΑ με τον βαθμό του Διευθυντή. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με την ισχύ της θέσης του, επέβαλε στο Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας να τον προβιβάσει κατά δύο κλιμάκια, στον βαθμό του Γενικού Διευθυντή και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο.

Με ανακοίνωση του ο ΔΕΣΦΑ υποστηρίζει ότι τα καταγγελλόμενα δεν είναι αληθή, αναφέροντας ότι ο κ. Νίκας υποχρεωτικά πήρε προαγωγή όταν διορίστηκε ως επικεφαλής του Οργανισμού και ότι έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί, λαμβάνοντας το εφάπαξ που του αναλογούσε. «Είναι απολύτως αναληθές ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ έδωσε προαγωγή στον εαυτό του, καθώς επίσης και ότι, δήθεν έλαβε, ως εφάπαξ, ποσό 100.000 ευρώ πλέον αυτού που θα εδικαιούτο ως εργαζόμενος της εταιρείας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο από το Ποτάμι, το οποίο κάνει λόγο για δελτίο «χρυσών» κυβερνητικών συμβολαίων. «Το σημερινό δελτίο παροχών των εκλεκτών της κυβέρνησης του «νέου ήθους» προς τους εαυτούς τους περιλαμβάνει: Αύξηση κατά 80% από τα 4.631 στα 8.315 ευρώ στους μισθούς, του Γενικού Διευθυντή και του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. «Χρυσό εφάπαξ» 258.000 ευρώ, (αυξημένο κατά 100.000) στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ» τονίζει το Ποτάμι και σχολιάζει: «Κατά τα λοιπά, οι πολίτες τρέχουν στις ουρές για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το κράτος. Οι παρατρεχάμενοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αυξημένες ανάγκες...»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυθική ανατροπή για την ΑΕΚ και πρόκριση στους 16 του Conference League00:06Τζέιμι Λι Κέρτις: Η καριέρα μου πλησιάζει στο τέλος της…23:53ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την Τρίτη23:07Κρήτη: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια του νησιού22:53ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκας21:16Δανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία21:02Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”20:34Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και τη μαστροπεία 20:20ANT1 Sports: Για το 2 στα 2 στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωτοπόρο Χάποελ20:06Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:52
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο