LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2016 21:18

Τα “δάνεια μέχρι ορίου” και τα δεκάδες “μαύρα” εκατομμύρια Καλογρίτσα

Πάνω από 100 εκ. τα δάνεια από την Attica Bank. Δύο διώξεις από την Εφορία για «αδήλωτα εισοδήματα», ελέγχονται και άλλα μέλη της οικογένειας.

Καλογρίτσας - τηλεοπτικές άδειες - βοσκοτόπι - κανάλι - Attica Bank

Παράλληλα με την «εμπλοκή» στην χορήγηση δανείων, την τελευταία εξαετία, άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ προς την οικογένεια Καλογρίτσα από την Attica Bank, η οποία είναι στο μικροσκόπιο ελέγχου από ΤτΕ και ΕΚΤ (δάνεια που έχουν φτάσει στο όριο της πιστοληπτικής γραμμής, όπως δήλωσε σήμερα η Διοίκηση της τράπεζας), η οικογένεια Καλογρίτσα έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, ο υιός Καλογρίτσα, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να έχει πληρώσει άρον-άρον πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διώξεις για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος του τελευταίου δανείου που έλαβε η οικογένεια Καλογρίτσα από την Attica Bank, στο τέλος Ιουνίου, χρησιμοποιήθηκε για να «ξεμπλέξει» ο υιός Καλογρίτσας από την ποινική  δίωξη σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Η Δίωξη προέκυψε μετά την «διαφορά» 4 εκ. ευρώ που εντόπισε η Εφορία μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων που διαθέτει, μπλοκάροντας τους λογαριασμούς του.

Ο υιός Καλογρίτσας πλήρωσε το ποσό του προστίμου, για να μπορέσει να μετάσχει στον διαγωνισμό, όμως ο πατέρας του, που είναι αντιμέτωπος με αντίστοιχη δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, για ποσό περίπου 20 εκ. ευρώ, που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του χωρίς να έχουν δηλωθεί. Μάλιστα, αν και έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να μην έχει πληρώσει ή ρυθμίσει το ποσό που του επέβαλε η Εφορία.

Τηλεοπτικές άδεις - ΓΓΕΕ - Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας

Στο μικροσκόπιο του ελέγχου για φοροδιαφυγή είναι και οι δύο κόρες του για ποσά, σύμφωνα με πληροφορίες, 3 και 6 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αν για οποιοδήποτε συμμετέχοντα είτε για τον κ. Καλογρίτσα είτε για τους υπόλοιπους, υπάρχουν στο διαγωνισμό σημεία που είναι παράνομα ή που δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές, η επιτροπή είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη νομοθεσία κατά γράμμα. Όποιος κερδίσει το διαγωνισμό, πληροί τις προδιαγραφές και τηρήσει το νόμο θα έχει άδεια. Όποιος δεν πληροί τις προδιαγραφές και τους κανόνες, απλά δεν θα έχει άδεια», δήλωσε σχετικά, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Υπουργός Υποδομών και κουμπάρος της οικογένειας Καλογρίτσα, Χρήστος Σπίρτζης.

Λύνει την  σιωπή του ο Σπύρος Καραμπάτσος

Εν τω μεταξύ, μια σειρά απαντήσεων σε σχέση με όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών για το επονομαζόμενο «βοσκοτόπι» της Ιθάκης, δίνει με ανακοίνωση του ο Σπύρος Καραμπάτσος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι
-έχει επιχειρηματική δράση 30 ετών που συνεχίζεται
-δεν υπάρχει καμία νομική αμφισβήτηση για μέρος της έκτασης από ιδιώτη ή τον Δήμο Ιθάκης
-είναι έγκυρο και ισχυρό το πληρεξούσιο των δύο αδελφών, που του παραχωρούν από το 2000, ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία στα 3.000 από τα στρέμματα της έκτασης
-η αξία της έκτασης προσδιορίζεται από τα 5.000 στρέμματα, με 5 χλμ πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητα, την ομορφιά και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Γι΄ αυτήν υποβλήθηκε το 2013 Fast Track επενδυτικό σχέδιο, ύψους 738,4 εκ. ευρώ, που εγκρίθηκε ομοφώνως από την αρμόδια επιτροπή.

Καλογρίτσας - βοσκοτόπι

Αναφορικά με το γιατί χάρισε την περιουσία του στον κ. Καλογρίτσα, ο Σπύρος Καραμπάτσος απαντά «το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν».

«Βαριές ευθύνες για Επιτροπή και …άλλους»

Στο κάδρο των ευθυνών για τα καταγγελλόμενα θολά σημεία στο πόθεν έσχες Καλογρίτσα, που αναφέρουν έγκριτοι νομικοί ότι υπάρχουν, παρότι η αρμόδια επιτροπή το έχει βρει «εντάξει», δεν πρέπει να μπαίνει μόνο η Επιτροπή είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στον ΒΗΜA FM, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι «αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, (σημ: ο κ. Καλογρίτσας) θα πληρώσει τρία εκατομμύρια -που έχουν δοθεί ήδη- και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι», προσθέτοντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα έχουν ευθύνη και πολιτική και ποινική ευθύνη αυτοί που τον
ανακήρυξαν οριστικό υπερθεματιστή». Με δήλωση του αργότερα πάντως, ανέφερε ότι εννοούσε «ευθύνη των διεκδικητών των αδειών». 

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR θα καταθέσει, σύμφωνα με τον νομικό του σύμβουλο, μήνυση κατά των μελών της επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες, αλλά και του ΓΓ Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας, που επικύρωσε την απόφαση της Επιτροπής.

Control rooms - στούντιο - παραγωγές - τηλεόραση

Όπως τόνισε ο κ. Λαζαράτος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 «δεν τίθεται μόνο θέμα παραβάσεως καθήκοντος, που είναι πλημμέλημα. Τίθεται κάτι πολύ, πολύ, πολύ σοβαρότερο: η κακουργηματική ψευδής βεβαίωση του άρθρου 242 παρ. 3, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία επισείει ποινή μίνιμουμ 10 έτη και τη βαρύτερη ισόβια δεσμά. Αυτό αφορά και και τον κ. Κρέτσο και τα μέλη της Επιτροπής. 

ΝΔ: απόπειρα συγκάλυψης σκανδάλου

Αδιάκοπος μαίνεται εν τω μεταξύ ο πόλεμος Μαξίμου - αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με το πόθεν έσχες Καλογρίτσα και την επίμονη άρνηση της Κυβέρνησης να κληθούν στην Βουλή οι τέσσερις πλειοδότες και ο Νίκος Παππάς για να δώσουν εξηγήσεις.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης σκανδάλου» από πλευράς της Κυβέρνησης, με κύκλους του Μαξίμου να απαντούν ότι «η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των «λυτών και δεμένων» να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης,, πέφτει στο κενό. Το καθεστώς της ανομίας των 27 χρόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα».

συνέντευξη Τύπου - ΝΔ - τηλεοπτικές άδειες

Το πρωί της Τρίτης στην Βουλή τα αίματα «άναψαν επικίνδυνα», λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας και της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να κληθούν ενώπιον της Επιτροπής.

Τελικώς, ο Υπουργός Επικρατείας και οι τέσσερις πλειοδότες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, χάρη σε διάταξη του Κανονισμού της Βουλής, που επιτρέπει τέτοια κλήση μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των 2/5 της Επιτροπής Θεσμών, η οποία επετεύχθη, χωρίς την συναίνεση κυβερνητικών των κυβερνητικών βουλευτών

Θεοδωράκης: σχέδιο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ το “Καλογρίτσας TV”

Εν τω μεταξύ, στην καταγγελία ότι η εμπλοκή της οικογένειας Καλογρίτσα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι σχέδιο «συγκεκριμένων υπουργών και συγκεκριμένων κομματικών δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ» προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Σε δήλωση του, στο περιστύλιο της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «το σχέδιο για την “Καλογρίτσας TV” δεν ήταν της οικογένειας Καλογρίτσα. Η ιδέα και το σχέδιο ήταν συγκεκριμένων υπουργών και συγκεκριμένων κομματικών δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και οι αποκαλύψεις, αν και πιστεύω ότι η οικογένεια Καλογρίτσα πιεζόμενη από τις εξελίξεις θα αποκαλύψει άμεσα ποιοι την ενέπλεξαν σε αυτή την κωμική ιστορία τηλεόρασης». 

Μαξίμου: "σίγουρα" τα 246 εκ. ευρώ

Το Μαξίμου πάντως, εξακολουθώντας να θεωρεί ότι είναι δεδομένη από όλους (σημ: και απο την πλευρά Καλογρίτσα), η πλήρης κατοβολή των προσφερόμενων τιμημάτων στην δημοπρασία για τις άδειες, στον απολογισμό για τον 1 χρόνο απο τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σημειώνει ότι «τα 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα διατεθούν για:

  • την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας
  • την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • το πρόγραμμα «Γυρίζουμε Ελλάδα», για κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό
  • την ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων στους επόμενους μήνες με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός - Μέτρα: Νέα παράταση στο τραπέζι 07:25Premier League - Τσέλσι: Νέα “γκέλα” για τους Λονδρέζους07:12Γέρακας: Κατέρρευσε οικοδομή (εικόνες)06:58Κορονοϊός: Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 157 σημεία06:45Rafale: Στην Ελλάδα τα πρώτα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας06:31Μπόρις Τζόνσον - Κορονοπάρτι: Δεν με ενημέρωσαν ότι απαγορεύονται06:18Καιρός: βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη06:04Ινδία: μωρό γεννήθηκε με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια (βίντεο)23:59Κορονοϊός - Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους στο νοσοκομείο23:49Κυψέλη: “Eργαστήριο ναρκωτικών” σε διαμέρισμα (εικόνες)23:39Τηλεφωνικές απάτες: “Έγδυσαν” δεκάδες ηλικιωμένους με λεία “μαμούθ”23:28Η εξωσωματική γονιμοποίηση στον 21ο αιώνα: Το μέλλον είναι ήδη εδώ23:17Σκιουφιχτά μακαρόνια με σύγκλινο Μάνης από τον Πέτρο Συρίγο23:05Πανσέληνος του Λύκου: “μαγεία” στον ουρανό (εικόνες)22:52Κατερίνη: Απάτη με επίδομα εμβολιασμού... 19000 ευρώ!22:38ΗΠΑ: φονική φωτιά σε σπίτια από έκρηξη αερίου (βίντεο)22:25#MeToo – Αυγενάκης για καταγγελίες 26 αθλητών: Να λάμψει η αλήθεια χωρίς καθυστερήσεις22:11Κορονοϊός - ΕΜΑ: Τα εμβόλια που είναι ασφαλή για τις έγκυες21:57ΗΠΑ: τεράστια τα προβλήματα από την κακοκαιρία (βίντεο)21:43Πάτρα: ανδρας πέθανε μέσα σε νεκροταφείο21:29
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο