LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2016 19:38

Οι 8 στρατηγικές προτεραιότητες από τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ

Το όραμα, η στρατηγική και οι προτεραιότητες του Ντάμιαν Κόπουπ για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΠΑΠ. 

Διευθύνοντας Σύμβουλος - ΟΠΑΠ - Ντάμιαν Κόουπ
Το όραμα, την στρατηγική και τις προτεραιότητές του για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου παρουσίασε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2016. 

Θέτοντας ως όραμά του ο ΟΠΑΠ να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια μια κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων και ψυχαγωγίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κύριος Κόουπ, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, παρουσίασε την ξεκάθαρη στρατηγική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο Όμιλος. Τοποθέτησε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των δράσεων τους πελάτες, το δίκτυο, τα προϊόντα και τις ψηφιακές και τεχνολογικές δυνατότητες. 

«Παρά τις πολλές προκλήσεις του περιβάλλοντος που λειτουργούμε, ο ΟΠΑΠ έχει μπροστά του λαμπρό μέλλον. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν μπει γερά θεμέλια και έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Με την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου και τη συμβολή των ανθρώπων μας μπορούμε να υλοποιήσουμε το Όραμά μας, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο κερδοφόρο και επιτυχημένο Όμιλο ΟΠΑΠ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Κόουπ. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ προσδιόρισε τις οκτώ στρατηγικές προτεραιότητες του: 

1.         Τα πάντα για τον πελάτη

Ως εταιρεία ο ΟΠΑΠ θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στον πελάτη. Όπως σημείωσε ο κος Κόουπ αυτό θα το επιτευχθεί κατανοώντας τον πελάτη καλύτερα, αυξάνοντας εσωτερικά την εστίαση σε αυτόν και ανταποκρινόμενοι συνεχώς στις ανάγκες και απαιτήσεις του.

2.         Επένδυση στο δίκτυο

Το δίκτυο πρακτορείων αποτελεί την ραχοκοκαλιά του ΟΠΑΠ. «Θα επενδύσουμε στα καταστήματά μας, θα εισάγουμε σε αυτά νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως χαρακτηριστικά συσκευές για αυτόματη εξυπηρέτηση πελατών, μια διαδεδομένη υπηρεσία σε Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα ευθυγραμμίσουμε τα συμφέροντά μας με εκείνα των πρακτόρων μας και θα αυξήσουμε την υποστήριξη που τους παρέχουμε. Παράλληλα επιδίωξή μας είναι να ενδυναμωθεί η σχέση και η συνεργασία με τους πράκτορες», τους οποίους όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Cope συμπεριλαμβάνει μαζί με τους εργαζόμενους στους ανθρώπους της εταιρείας. 

3.         Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού

Το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΠΑΠ έχει ζωτική σημασία για την εταιρεία. Στόχος είναι η προσέλκυση νέων ταλέντων, η περαιτέρω ανάπτυξη του υπάρχοντος δυναμικού μέσω της Ακαδημίας ΟΠΑΠ καθώς και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν εντός της εταιρείας. Σημείωσε επίσης ότι μέσω πρωτοβουλιών όπως πιο τακτική αμφίδρομη εσωτερική επικοινωνία θα αναπτυχθούν ισχυρότεροι δεσμοί των εργαζομένων με την εταιρεία. 

4.         Δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιων προδιαγραφών 

«Ένας τομέας στον οποίο γνωρίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε είναι αυτός των Προϊόντων. Ο Όμιλος έχει πολλά προϊόντα. Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι το επίπεδο έμφασης που δίνουμε σε αυτά. Έχω αποφασίσει ότι θα έχουμε μια νέα ομάδα Προϊόντων, που θα καθοδηγείται από τον Επικεφαλής Προϊόντων. Τα καθήκοντα της ομάδας αυτής θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων, ειδικά του αθλητικού στοιχηματισμού, την εισαγωγή νέων προϊόντων, όπως καλύτερα προϊόντα Virtual, καθώς και τα VLTs,  εφόσον θεσπιστεί ένα λογικό και ισορροπημένο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο. Επίσης θα προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, πέραν των τυχερών παιχνιδιών, όπως αυτές της Payzone» σημείωσε ο κος Κόουπ. 

5.         Αξιοποίηση των ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων 

«Ο ρόλος της τεχνολογίας θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχει. Η σημερινή εικόνα θα πρέπει να αλλάξει, με ενέργειες που θα δώσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερο έλεγχο στην προσφορά των προϊόντων της εταιρείας». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε αυτό απαιτεί  επένδυση σε ανθρώπους και συστήματα, η οποία θα οδηγήσει σε βελτίωση. 

6.         Ισχυρή δέσμευση στην κοινωνία

Ο ΟΠΑΠ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο και ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε τη δέσμευσή του ότι «θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες αυτές στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού, της Απασχόλησης και του Υπεύθυνου Παιχνιδιού». 

7.         Ενίσχυση της δύναμης της Εταιρικής Εικόνας

Ο κύριος Κόουπ ανέφερε την υψηλή αναγνωρισιμότητα που έχει το όνομα του ΟΠΑΠ και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ενίσχυση της δυναμικής του. 

8.         Βελτίωση σχέσεων με το Κράτος, τη Ρυθμιστική Αρχή και άλλους φορείς

Οι σχέσεις του ΟΠΑΠ με τη ρυθμιστική αρχή, καθώς και την κυβέρνηση, είναι τομέας που πρέπει να βελτιωθεί. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κος Cope «χρειάζεται στενή συνεργασία με όλους: την κυβέρνηση, τη ρυθμιστική αρχή και άλλους φορείς, διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία και επιτυγχάνοντας καλύτερη κατανόηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος». 

Στο πλαίσιο αυτό ο κύριος Cope επεσήμανε ότι ήδη έκανε μια συνάντηση γνωριμίας με τον νέο επικεφαλής της ΕΕΕΠ σε πολύ καλό κλίμα. Επίσης σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ πρέπει να έχει συνεργασία με την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, σε θέματα όπως η πάταξη του παράνομου τζόγου, μιας μάστιγας που ανθεί. Παράλληλα η βελτίωση της  ποιότητας του αθλητισμού και η πάταξη της βίας στα γήπεδα είναι μεταξύ άλλων, πεδία κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας. 

Ισχυρή ομάδα

O Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, παρουσίασε την αναδιαμορφωμένη οργανωτική δομή της εταιρείας, η οποία θα συμβάλλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της. Συγκεκριμένα η ομάδα ανώτατων στελεχών είναι ενδεκαμελής και αποτελεί τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου. Αυτή ενισχύθηκε με δυο δυνατές μεταγραφές από τη διεθνή αγορά. Ως νέος επικεφαλής Τεχνολογίας στον ΟΠΑΠ αναλαμβάνει ο Michele Fusella και ως επικεφαλής της νέας ομάδας Προϊόντων που δημιουργήθηκε, αναλαμβάνει ο Ian Catchick. Τα δύο στελέχη διαθέτουν περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των παιγνίων και ξεκινούν στον ΟΠΑΠ την 1η Σεπτεμβρίου 2016.  

Εκτός από τους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας στους εργαζόμενους και τους πράκτορες της εταιρείας. 

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη: 

VLTS

Σε ερωτήσεις των αναλυτών, εάν στη συνάντηση με τον νέο επικεφαλής της ΕΕΕΠ συζητήθηκε το θέμα των VLTs o Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κύριος Καμίλ Ζίγκλερ είπε: «είχαμε επικοινωνία σε θετικό κλίμα με τον νέο Πρόεδρο, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν. Από κοινού είπαμε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα θέματα και ότι θα έχουμε πιο συχνή επικοινωνία». 

Όσον αφορά ερωτήσεις για το εάν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη στο project των VLTs ο κύριος Ζίγκλερ επανέλαβε τη γνωστή θέση της εταιρείας πως η δραστηριότητα θα ξεκινήσει μόνο εφόσον θεσπιστεί ένα λογικό και ισορροπημένο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που βασίζεται στις παγκόσμιες πρακτικές. Σε περίπτωση επανεκκίνησης των VLTs θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα θα διασφαλισθεί ο κατάλληλος έλεγχος και η προστασία των παικτών. 

Διαδίκτυο

Σε ερωτήσεις αναλυτών για την κατάσταση που επικρατεί στον διαδικτυακό στοιχηματισμό, ο κύριος Κόουπ είπε ότι αυτή είναι χαοτική και ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει άνισο ανταγωνισμό. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ρυθμιστεί με σεβασμό στα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ.

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο